نویسنده : غزاله عزالدین
تاریخ : شنبه , ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ ۱۰:۳۰
تحریریه معماری آرل
زندگی در دنیای امروزی باعث شده تا بشر بیشتر و بیشتر زمان خود را در محیط کار و در خانه بگذراند مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که اکنون 87٪ از زندگی خود را در فضاهای داخلی سپری میکنیم. محیط های دلپذیر تأثیر مثبتی بر روحیه و رفاه حال سرنشینان خود می گذارد ، همانطور که مکان های کم نور، دلگیر و ناراحت کننده می توانند زندگی را سخت تر و احساسات و حال جسمی را دچار مشکل سازند به همین دلیل است که طراحی داخلی فضاها بسیار مهم و دارای اولویت است.در هنگام طراحی داخلی ، معمار توانایی تغییر متغیرهای مهم ، اعم از نور مصنوعی ، نور طبیعی ، نسبت ها یا متریال ها را دارد و از این طریق و با وجود چنین عناصری بر تجربه ای که سرنشینان در یک فضا دارند تأثیر می گذارد.
برای ارائه تجربه مکانی مطلوب ، عناصری وجود دارند که بدون تغییر یک سانتی متری از دیوار یا تغییر ابعاد واقعی ، می توانند درک فضایی را تغییر دهند. این کار با رنگ آمیزی سطوح ، استفاده از متریال های مختلف یا استفاده از روکشهای مختلف انجام می شود.
رنگ های روشن تر باعث می شوند فضا بزرگتر به نظر برسد رنگهای تیره باعث می شوند که بسته تر و کوچکتر به نظر برسند چیدمان رنگ ها یا بافت ها در یک محیط ، چشم انداز را تغییر می دهد ، و باعث می شود اتاق بلندتر ، طولانی تر ، گسترده تر و یا یک عنصر خاص برجسته شود. در ادامه با آرل با نوع رنگ آمیزی فضاها و تغییرات بصری که در فضای داخلی ایجاد می کنند همراه باشید....
1-فضا را بزرگ نشان دهید
برای ایجاد احساس جادار بودن در یک محیط ، بهترین روش استفاده از رنگ های سبک و روشن است که این امر نور طبیعی را منعکس می کند و باعث می شود سطوح بیشتر به چشم آیند و بزرگتر شوند!
2-فضا را فشرده کنید
هنگامی که ایده این است که اتاق فشرده تر ، کوچکتر و مهجورتر به نظر برسد ، انتخاب رنگ های قوی تر روی سطوح دیواری و سقف می تواند به خوبی کار کند. آنها قسمت اعظم نور طبیعی را جذب می کنند و با القای احساسی محصور می توانند برای عملکردهای خاص مفید باشند.
3-سقف را پایین بیاورید
مواقعی وجود دارد که پایین آمدن ارتفاع سقف می تواند فضای شما را دلپذیرتر کرده و احساس دعوت کنندگی بیشتری را فراهم کند. رنگ آمیزی سقف با رنگی تیره تر از دیوارها و یا با استفاده از بافت متریالی متفاوت این تغییر را قابل مشاهده می سازد ، این ویژگی این تصور را به شما می دهد که سقف پایین تر است.
4- ایجاد کشش در فضا
در شرایط دیگر ، کاملاً برعکس است. آپارتمان هایی وجود دارند که سقف های پایین آنها جلوه خاصی به فضاها می دهد. رنگ آمیزی دیوارها با رنگ تیره تر و رها کردن سقف سفید باعث می شود که ارتفاع سقف بالاتر احساس شود.
5-فضا را گسترده تر کنید
رنگ آمیزی دیوار پشتی و سقف با رنگ های تیره تر به همراه دیوارهای جانبی روشن تر باعث جادارتر شدن فضا می شود. این تکنیکی است که به طور گسترده در راهروها یا اتاقهای باریک استفاده می شود.
6-باریکتر شدن فضا
رنگ آمیزی دو دیوار سمت مخالف با رنگ های تیره و رها کردن زمینه و سقف به رنگ های سبک و روشن تر باعث باریک تر نشان دادن فضا می شود و تناسبات فضایی اتاق هایی با ابعاد نامتعادل را بهبود می بخشد.
7-فضا را کوتاه کنید
اگر در خانه خود فضای بسیار بزرگی دارید و می خواهید آن را صمیمی تر احساس کنید ، بر خلاف رنگ های روشنتر برای دیوارها ، روی تیره های پشتی سرمایه گذاری کنید و با رنگ آمیزی با رنگی تیره این خطای دید را افزایش دهید.
8-یک دیوار را برجسته کنید
برای برجسته کردن یک دیوار ، توصیه می شود که رنگ آن را روشن تر نگه دارید در حالی که بقیه دیوارها رنگ تیره تری دارند این باعث می شود چشم به سمت آن روشنی کشیده شود.
9-دیوارها را کوتاه کنید
اگر ایده این است که دیوارها کوتاه تر به نظر برسند ، اعمال سایه ای تیره تر در قسمت زیرین دیوار می تواند در ایجاد خطای بصری بسیار اثرگذار باشد.
تحریریه معماری آرل- غزاله عزالدین
منبع: Archdaily