یک طراح به هنگام طراحی باید بداند با چه مخاطبی سروکار دارد و این گونه طراحی را با توجه به روحیات مخاطب انجام دهد؛ این موضوع حاکی از آن است که به هنگام طراحی کلینیک پزشکی لازم است بدانیم که این کلینیک در چه زمینه ای فعالیت می کند مثلا اصول و نکات طراحی یک کلینیک دندان پزشکی با یک کلینیک زیبایی و یا یک کلینیک روانپزشکی تفاوت دارد.
نکاتی راجع به طراحی کلینیک پزشکی
رنگ شناسی: در فضاهای پزشکی از رنگ سفید برای پس زمینه بهتر است استفاده شود؛ چرا که رنگ سفید نشان از پاکی و پاکیزگی ست. همچنین بهتر است از رنگ های هم گروه استفاده شود تا باعث ایجاد آشفتگی در فضا نشود.
طراحی فضای نشیمن مناسب: با توجه به اینکه بیمار باید زمانی را برای ویزیت شدن توسط دکتر منتظر بماند، اهمیت اینکه در طراحی کلینیک پزشکی به آن توجه شود بسیار زیاد است.
استفاده از گل و گیاه: این موضوع به روحیه گرفتن بیماران و ایجاد ارتباط نزدیک بین بیمار و پزشک کمک می کند.
متریال شناسی: مطب یک پزشک باید به صورت مداوم تمیز و ضدعفونی شود؛ به همین دلیل باید در انتخاب متریال به هنگام طراحی کلینیک پزشکی دقت لازم را به عمل آورد.
استفاده از وسایل سرگرم کننده: برای سرگرم کردن بیماران می توان از وسیله هایی مثل تلویزیون و کتاب کمک گرفت.
آرامش بخش بودن فضای کلینیک: با استفاده از رنگ ها و اکسسوری های انتخابی می توانیم به آرام بخش و زیبایی فضا کمک کنیم.
طراحی بخش های مختلف کلینیک و مطب
یک کلینیک از بخش های مختلفی شامل اتاق انتظار، اتاق معاینه، بخش استراحت کارکنان و... تشکیل شده است.طراحی هر کدام از این بخش ها باید با دقت کافی انجام شود به طور مثال پیش تر راجع به اهمیت و چگونگی طراحی درست اتاق انتظار صحبت کردیم.
برای طراحی اتاق معاینه که یکی از مهم ترین بخش های یک کلینیک است؛ نور باید به گونه ای باشد که هم چشمان بیمار را آزار ندهد هم پزشک بتواند به درستی ببیند و معاینه کند. نکته بعدی این است که رنگ های به کار رفته باید بسیار ملایم باشند تا پزشک بتواند به راحتی تمرکز کند؛ به علاوه همه این ها باید ابزار مورد نیاز پزشک به راحتی در دسترس وی قرار بگیرد.