۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

معماری و طراحی بیمارستان به دلیل داشتن فضای متنوع در زمینه پزشکی از جمله اتاق عمل، سی سی یو ، داروخانه ، سالن انتظار ، بخش و ... دارای طراحی و معماری خاصی است که باید به اصول و نکات طراحی در آن توجه کافی شود. عواملی مثل جمعیت، شرایط اقلیمی، اجتماعی، فرهنگی و مصالح ساختمان در تعیین این استانداردها موثر است. برای مثال بیمارستان‌های با تیپ سردسیری، گرمسیری و طبقاتی، با توجه به شرایط محیطی در اختیار مجریان طراحی قرارمی‌گیرد.در این میان، بیمارستان‌های وجود دارد که با افزایش رشد جمعیت نیاز به تغییر و بازطراحی دارند. گروه معماران آرل با در اختیار داشتن تیم متخصص، آماده خدمت رسانی و مشاوره در حوزه طراحی بیمارستان است.
 فضای داخلی بیمارستان جایی است که بیشترین زمان در آنجا صرف می‌شود. به همین دلیل اهمیت دیزاین داخلی بسیار زیاد است؛ زیرا ارائه خدمات به بیمار، تامین آسایش و رفاه کارکنان در این محیط اتفاق می‌افتد. در رابطه با طراحی بیمارستان‌ و مرکز درمانی توجه به مواردی مثل ابعاد داخلی، عنصر ارتباطی بین بخش‌های مختلف، نازک کاری در طراحی ، عایق بندی دیوارها، تنظیم صدا، رنگ، روشنایی و کنترل موارد ایمنی اهمیت بسیار زیادی دارد و در طراحی معماری بیمارستان تاثیر گذار خواهد بود.
بخش درمانگاه: طبق آنچه سازمان بهداشت جهانی تعریف کرده‌است؛ درمانگاه در خانه‌های بهداشت،بیمارستان‌ها،مراکز بهداشتی و درمانی باید پیش بینی و ساخته شود. درمانگاه های بیمارستان به ارائه خدمات تخصصی می‌پردازند.
بخش فیزیوتراپی: در این بخش خدمات به افرادی که از لحاظ حرکتی و فیزیکی دچار مشکل شده‌اند ارائه می شود. در بخش فیزیوتراپی از دارو استفاده نمی‌شود و با توجه به عناصر طبیعی سعی در بهبود وضعیت بیمار می‌شود.
بخش تصویر بردار پزشکی: این بخش در تشخیص بیماری موثر است و با توجه به دستگاه های مورد استفاده در این بخش نوع ضایعه و میزان آن تشخیص داده می‌شود. با پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر به درمان غیر تهاجمی با استفاده از این ابزار روی آورده‌اند.
اورژانس: بخش حیاتی بیمارستان اورژانس است که در هر زمان  با مراجعه بیمار باید امکان، خدمات رسانی را داشته باشد. این بخش به صورت شبانه روزی دایر است و طیف گسترده‌ای از افراد به آن مراجعه می‌کنند.
بخش عمل جراحی: بخش جراحی یکی از مهم ترین بخش ها است که در طراحی بیمارستان باید در نظر گرفته شود . به طور کلی با پیشرفت تکنولوژی نیاز به ابزارهایی که بتواند آسایش بیمار را فراهم کند بسیار حائز اهمیت است. در دیزاین این بخش باید تمام المان های طراحی برای یک مرکز درمانی پیشرفته، در نظر گرفته شود. در این میان نظرات متخصصین این بخش، مثل متخصصین بیهوشی، جراحان، پرستاران و مسئولین بخش خدمات رسانی و پشتیبانی، می‌تواند در طراحی بیمارستان کمک شایانی کند.
 بخش زایمان: این بخش باتوجه کاربردی که برای زنان باردار و نوزادان دارد طراحی می‌شود. در بخش زایمان باید محیط ایده آل برای زنان باردار فراهم شود تا در نهایت آرامش زایمان کنند. با طراحی مناسب برای این بخش ، خدمات رسانی پرسنل بیمارستان نیز افزایش پیدا می‌کند.
بخش بستری: هسته مرکزی بیمارستان، بخش بستری است که به طور تقریبی حدود 25 درصد از مساحت آن را شامل می‌شود. با توجه به برنامه ریزی بیمارستان برای تعداد تخت و دسترسی بیماران به خدمات درمانی، می توان نوع دیزاین را مشخص کرد.
 
 
بازسازی بیمارستان و مرکز درمانی می‌تواند امکانات مراقبت‌های بهداشتی را به‌روز نگه دارد و خدمات باکیفیت را برای بیماران فراهم سازد. این کار شامل نوسازی، گسترش یا بازسازی ساختمان‌های موجود برای تطبیق با افزایش تعداد بیماران و بهبود تجربه آن‌ها در فضای درمانی است. روند بازسازی باید پیشرفت‌های فناورانه در مراقبت‌های بهداشتی مانند تجهیزات پزشکی به‌روز و سیستم‌های دیجیتال را به فضا اضافه کند. این امر نتایج بهتری را به بیماران ارائه می‌دهد و افزایش ظرفیت و مدرن شدن مرکز مراقبت‌های بهداشتی را به ارمغان می‌آورد. با آرل همراه شوید تا بازسازی مرکز درمانی را از زوایای گوناگون بررسی کنیم.
تحریریه معماری آرل
بررسی نقش رنگ در فضاهای کلینیکی و درمانی با رویکرد معماری شفابخش انسان از دیرباز تحت تأثیر رنگهای طبیعت بوده است. رنگها همواره پیرامون بشر را احاطه کرده و او را تحت نفوذ و تأثیر خود در آورده اند. دنیای رنگها، دنیایی به غایت زیبا و گوناگون و خیال انگیز است. رنگ از نیروی طبیعی و اثربخش برخوردار است. رنگ میتواند روح و روان فرد را تحت تأثیر قرار دهد. شفابخش و نشاط آور باشد و حسهای متنوعی را به انسان القا کند. 
بیمارستان نمود معماری فضایی است که در آن می توان از مقوله ی رنگ به عنوان یک عنصر معماری تأثیرگذار روی کاربران این فضا که عموماً بیماران هستند استفاده کرد. اصولاً در بیمارستانها و مراکز درمانی امروز، توجه به مقوله ی رنگ و تأثیرات فضایی آن بر بیماران کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در صورت استفاده درست از عامل رنگ در بیمارستانها و مراکز درمانی، از مقیاس خرد گرفته تا مقیاس کلان، میتوانیم با برنامه ریزی اصولی و علمی در ایجاد تمرکز ذهنی و افزایش احساس آرامش در قالب محیط و همچنین ایجاد میل و رغبت برای قرارگیری در فضا مؤثرتر عمل نماییم. در ادامه با آرل  با ویژگی های هر رنگ  همراه باشید....
تحریریه معماری آرل
آیا ووهان کروناویروس ما را نگران می کند؟ بله.
در کنار عجله و اضطراری که برای درمان های بهداشتی انجام می شود، به نظر می رسد که شهرها با استفاده از معماری و برنامه ریزی استراتژیک شهری، به عنوان یک ابزار مهم و کارآمد برای مهار ویروس، نظر ما را نسبت به شهرها و برنامه ریزی شهری جلب میکند. مشاهده تکامل شیوع این بیماری، بینشی جالب در مورد واکنش شهرها (چه در چین و چه در خارج از این کشور) به این بحران را آشکار می سازد . در ادامه با آرل همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
پس از انجام تحقیقات اساسی، تصمیم گرفته شد که مرکز بهداشتی و درمانی پارس، در شهر بندر عباس واقع شود. بخش های جنوبی ایران ظرفیت های امیدوار کننده ای دارد و هم چنین در موقعیتی استثنایی با همسایگانی در خلیج فارس واقع شده است.
هدف کارفرمای مرکز درمانی پارس، حضور پزشکان شناخته شده ایرانی و پیشرفت این مرکز با رهبری آنها و هم چنین آموزش پزشکان بومی بوده است. هدف پروژه علاوه بر تامین خدماتی برای مردم محلی، ارائه خدمات بین المللی علی الخصوص به کشورهای همسایه در حاشیه خلیج فارس بوده است. بسیاری از جهانگردان متقاضی خدمات پزشکی، با توجه به امکانات موجود و وجود نیروی کار ماهر، برای دریافت خدمانی درمانی به ایران سفر می کنند.
تحریریه معماری آرل
در 97 سال گذشته،بیمارستان اسکاتلندی تگزاس،رهبری جامعه مراقبت های بهداشتی در حوزه تخصص و نوع آوری در ارتوپدی کودکان فعالیت دارد.پس از تقریبا یک قرن در همان محل قبلی،بیمارستان قدمی تاریخی برای گسترش حضور خود با احداث مرکز دوم انجام داد.در شمال دالاس،شاهد رشد باورنکردنی صحنه های پررونق ورزشی وبه رسمیت شناختن آن بودیم به همین منظور محل احداث مرکزجدید ارتوپدی و ورزشی کودکان را در این منطقه انتخاب کردیم.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
مرکز توان بخشی Shirley Ryan در شیکاگو اولین مقصد کودکان و بزرگسالانی است که با شرایط بسیار پیچیده مانند بیماران مغزی،صدمات نخاعی،بیماران سرطانی و بیماران دچار نقص عضو به آن مراجعه می کنند. بیمارستان 1.2M SF اولین بیمارستان تحقیقاتی است که پزشکان، دانشمندان، مخترعان و تکنولوژیست ها در کنار هم در یک فضای اشتراکی و انعطاف پذیر در کنار بیماران کار می کنند تا رویکردهای جدید را کشف کرده و تحقیقات را در عمل به کار برند. دید کارفرما در این پروژه تغییرشکل آینده این مرکز توانبخشی بوده و این که چگونه کشفیات متخصصان می تواند به کار گرفته شود تا توانایی انسان را افزایش دهد. طراحی این بنا انعکاس دهنده این نگاه در داخل و خارج بنا می باشد.
تحریریه معماری آرل
در فوریه 2017 یک بیمارستان روانپزشکی جدید در شهر وایله دانمارک افتتاح شد. از زمان افتتاح این مجموعه میزان ثبت بیماران روانی را تا 50 درصد کاهش داده و به طور گسترده در ترمیم روحی و جسمی بیماران نقش مثبت داشته است. پس از بررسی تمامی زوایای "طراحی بیمارستان روانی وایله" از جمله برنامه فیزیکی بیمارستان روانی، اصول طراحی فضای درمانی، و رده بندی بیمارستان در بین مراکز سلامت روان، این فضا موفق شد که جایزه بهترین طراحی اروپا 2018  را بین تمامی مراکز درمانی کسب کند.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی بیمارستان کودکان شیکاگو ساختمانی 22 طبقه با زیربنای 305 هزار متر مربعی می باشد که در منطقه ای شلوغ از شهر واقع شده است. گروه معماری SCB به عنوان طراح داخلی و نمای بیمارستان Ann & Robert H. Lurie می بایست نیازهای عملکردی و کاربری فضاهای درمانی را مد نظر قرار می داد. به همین علت گسترش فضاهای داخلی، چشم پوشی از زیباسازی نما، و ارائه پوسته ای شفاف در دستور کار قرار گرفت.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
استودیو معماری"آلما-ناک"،یک بیمارستان شبانه روزی برای خدمات اورژانسی حیوانات خانگی‌ ساخته که طراحی آن به گونه ای است که سگ ها و گربه ها از یکدیگر جدا می باشند.بیمارستان حیوانات لندن، اولین بیمارستان در مرکز انگلستان در نوع خود است که به منظور ارائه بهترین خدمات درمانی برای حیوانات بیمار خود، طراحی شده و محیطی آرام را برای صاحبان حیوانات(مشتریان) و کارمندان این مجموعه فراهم آورده است.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
استودیو معماری سوئیسی به نام مانوئل هِرز طرح یک بیمارستان سلولی شکل با پلان S شکل در یکی از صحرای سنگال را منتشر نمود. طراحی ساختمان بیمارستان از خطوط کِرو و مارپیچی تشکیل شده و نمای آن را آجرهای سوراخ دار تشکیل داده اند. بیمارستان در 400 کیلومتری داکار، پایتخت سنگال واقع شده است. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی بیمارستان درمانی شاهزاده ماکسیما با تخصص سرطان شناسی و  خون کودکان، یک حوزه تخصصی با ساختمانی گسترده می باشد که به منظور مراقبت، تحقیقات علمی و بررسی بیماران سرطانی احداث شده است. این بیمارستان تخصصی با 45 هزار متر مربع، بزرگترین مراکز آنکولوژی کودکان در اروپا محسوب می شود. معماری بیمارستان پرنس ماکسیما به ارائه فضاها و کانسپت هایی خلاصه شده که روند درمان، بهبود و حتی تشخیص بیماران سراطانی را ارتقا دهد تا کیفیت زندگی بیماران و همراهان آنها بالا رود.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی بیمارستان بامیان در یکی از استان های افغانستان به اجرا رسیده و به منظور خدمات دهی برای جوامع روستایی در نظر گرفته شده است. طراحی بیمارستان فوق با الهام از روش های سنتی و با نگرش به ویژگی های اقلیمی ساخته شده تا هم با بافت منظه همپوشانی داشته باشد و هم نیاز با تاسیسات پرهینه را کم کند. طراحی پلان مرکز درمانی با لایه بندی فضاها ساخته شده تا عملکرد تسهیل شده بین هر کدام از عرصه ها بیشتر مد نظر طراحان باشد. ارتباط مستقیم و غیرمستقیم مناطق درمانی، خصوصی، مراقبت های ویژه و فضاهای رفاهی جز شاخصه اصلی طراحی این بیمارستان به شمار می رود.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
در طراحی بیمارستان d’Olot i Comarcal معماران اسپانیایی، بتن را به عنوان متریال اصلی پروژه در نظر گرفتند و با توجه به این موضوع بیمارستان را طراحی کردند. در قدم بعدی، آنها با از استفاده ترکیب متریال های سبک وزن با بتن و همچنین ایجاد شکستگی های حجمی تصویر کلی از سبکی و نفوذ پذیری بصری در نمای بیمارستان حفظ کردند.
با آرل در ادامه همراه باشید...
مجموع ۱۴ رکورد - در ۲ صفحه
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir