۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

سینما و معماری ارتباط تنگاتنگی در زمینه خلق یک اثر به صورت بصری و مجازی دارند. معماری به عنوان یکی از اولین هنرهای زمین و سینما به عنوان آخرین و هفتمین قطره هنر گروه زیبا و خلاقانه ای را ارائه می دهند. این بخش به معرفی نقش سینما در معماری، ارائه مقالات سینما و معماری و معرفی ده ها اثر سینمایی و تلویزیونی پرداخته که هر دو رشته در آن فعالیت داشته اند. سینمای ایران و جهان از طراحان، معماران، طراحان صنعتی و طراح دکوراسیون داخلی مشهوری بهره می برند که شیوه های طراحی صحنه و دکوراسیون در سینما را ارتقا داده اند. شما می توانید با مشاهده طراحی صحنه فیلم یا مجموعه های مهمی اعم از: یک جبه قند، دکتر استرنج، سرآغاز، بلید رانر، خانه پوشالی، بازی تاج و تخت و ... از روند طراحی و تکنیک طراحان خارجی و ایرانی در حیطه سینما و تلویزیون آشنا شوید. 
تحریریه معماری آرل
بازی مرکب سریال تلویزیونی محصول کشور کره جنوبی است که در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ از شبکه نتفلیکس پخش شد  این سریال در 28 روز اول انتشار توسط 111 میلیون کاربر تماشا شده است و  در هفته اول توانست به پربیننده‌ترین سریال نتفیلیکس در ۹۰ کشور دنیا تبدیل شود و نقد‌های مثبتی از منتقدین سرتا سر جهان دریافت کند. این مجموعه نه قسمتی داستان گروهی متشکل از 456 بازیکن را روایت می‌کند که با مشکلات اقتصادی روبرو می‌شوند و به شش بازی سنتی کودکانه دعوت می شوند در این بازی غیرمنتظره  برنده این شانس را دارد که زندگی خود را دوباره به دست آورد زیرا جایزه  نقدی با مبلغ بسیار زیادی در انتظار اوست.
این سریال به دلیل فیلمنامه، کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه مورد تحسین جهانی قرار گرفته است . طراحی صحنه در فیلم و سریال ها، حامل پیام‌های مخفی در بطن داستان است که پرداختن به آن‌ها میتواند به درک بهتر داستان کمک کند  در ادامه با آرل همراه باشید....
تحریریه معماری آرل
طراحی لابی سینما تیراژه به عنوان اولین شعبه مجموعه سینماهای بشرا در طبقه فودکورت یک مرکز خرید تیراژه در حالی به ما واگذار شد که به دلیل طراحی نادرست ورودی در پس زمینه خود نادیده می شد و بسیاری از مشتریان مرکز خرید از وجود مجموعه سینمایی بی اطلاع بودند. لابی موجود تشکیل شده بود از دو سطح با اختلاف ارتفاع حدودا دو متر که بواسطه یک پله به هم متصل می شدند یعنی دو فضای ساکن و یک مسیر ارتباطی.
تحریریه معماری آرل
شور و شوق سینما و تلویزیون همواره با طراحی صحنه و معماری عجین شده است. این پیوستگی بعضا توسط هنرهای بصری رنگ و بوی منحصربفردی داشته که با تکینک های تصویرسازی اثرهای شاخصی از سینما را به تصویر می کشند. معمار ایتالیایی ریکاردو ماسیرو با تکنیک ترسیم ایزومتریک، عناصر و سکانس های فیلم های هالیوودی را به تصویر کشیده است. مجموعه از از نقاشی های گرافیکی فیلم ها و سریال های معروف که به آیکون های هنر هفتم بدل گشته اند. در مجموعه زیر فیلم هایی همچون: هری پاتر، ارباب حلقه ها، افسارگسیختگی (بریکینگ بد)، جنگ ستارگان، درخشش و ... به شیوه ای معمارانه قرار گرفته اند. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
حدود دو سال قبل خبری مبتنی بر ساخت یک فیلم سینمایی با موضوع قتل های سریالی توسط اچ.اچ.هولمز در نمایشگاه بین المللی شیکاگو در سال 1893 منتشر شد. پروژه ای که با دردسرهای زیادی در هنگام تولید همراه بوده و تا به امروز مقدمات فیلمبرداری آن عقب افتاده است. لئوناردو دیکاپریو در قامت هنرپیشه نقش اول و مارتین اسکورسیزی به عنوان کارگردان در خلق این اثر همکاری می کنند. نکته مهم اینجاست که ابتدا قرار بود روایت اچ.اچ.هولمز در قالب یک فیلم سینمایی تولید شود، اکنون به یک مینی سریال تبدیل خواهد شد. بنا به گفته های اسکورسیزی نقل روایت داستان در محیطی به گستردگی نمایشگاه جهانی شیکاگو با آن همه الحاقات معماری و رشد صنعت ساختمان در ادغام با پیچیدگی های سناریو، زمان بیشری می طلبد. زمانی که نمی توان در یک فیلم 140 دقیقه ای گنجاند.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
جشنواره فیلم معماری و طراحی امسال از 13 تا 17 مارس در مرکز شهر لس آنجلس برگزار می گردد. ADFF:LA برنامه اکران 24 فیلم، متودهای کارگردانی و برنامه های Q&As ، و بحث های معماری و طراحی را پشتیبانی می کند. این فستیوال به جهت تجلیل از روح خلاق معماری و طراحی بنیان شده است. این جشنواره از وقایع فیلم ها تا بحث و گفتگو در مورد فیلم های منتخب را پوشش می دهد تا همچنان بهترین چلت فرم جشنواره ملی فیلم مختص معماری به شمار رود. جهت برخورداری از اطلاعات، و لینک خرید بلیط، به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
با آرل در ادامه همراه باشید...

تحریریه معماری آرل
سال 2019، گذشت یک قرن از تاریخچه جنبش باوهاس است. مدرسه ای که به دلیل جابجایی اجباری، مداخلات سیاسی و عوامل فرهنگی دیگر در نهایت بسته شد. با وجود تغییرات چشمگیر در دنیای فناوری و طعم و سبک معماری در سال های پس از آن، از اهمیت باوهاوس نکاسته است. باوهاوس همچنان یکی از مهم ترین موضوعات آموزش و پرورش در حوزه معماری/طراحی است. باوهاوس هنوز هم برای بسیار از علاقمندان به طراحی یک مرجع کامل و غنی محسوب می شود.
به این بهانه یک مستند معماری در سه اپیزود را برای شما قرار داده ایم که به اثرات جنبش باوهاوس و متودهای آن پرداخته است.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
اسکار و طراحی صحنه. این دو عنوان بخشی از مطالب سایله سایت معماری آرل به شمار می روند. طبق رسم هر ساله ما مهم ترین رویداد سینمای مرتبط با معماری (طراحی صحنه) را برای علاقمندان به بخش طراحی معرفی می کنیم. جوایز علوم و فنون سینمایی دنیا ملقب به اسکار، یکی از شاخص ترین رویدادهای هنری محسوب می شوند که شامل طراحان بنام و شاخصی بوده که گاهاً دنیای خلاقیتشان، فراتر از فضای معماری رفته و مرزهای طراحی را می شکند. در ادامه 5 فیلمی که به مرحله پایانی این رقابت را معرفی کرده ایم.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
هتل ها چه در دنیای واقعی و چه در دنیای خیالی سینما یکی از بهترین سوژه های داستانی محسوب می شوند. نمایش های تلویزیونی و سینمایی از سال های دور کلاسیک تا امروز میزبان هتل های مشهور و شاخص زیادی بودند که گاها بیشترین زمان فیلمبرداری را به خود اختصاص داده اند. به همین بهانه ما 7 پلان سه بعدی از فضای هتل هایی را برای شما قرار دادیم که در فیلم های مشهور هالیوودی بیشترین تاثیر را داشته اند. از فیلم زن زیبا (1990) گرفته تا درخشش (1980) و خماری (2009).
برای مشاهده 7 پلان 3D هتل با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
شهر چندیگار، پایتخت جدید قدرتمند معماری در ایالت پنجاب که در سال 1950 به عنوان یک کلانشهر جدید پیش‌بینی می‌شد، رویای مشترک نخست وزیر هندوستان، جواهر لعل نهرو و لوکوربوزیه بود که لوکوربوزیه طرح کلان خود را برای آن، تهیه کرد.سه اثر از چشمگیرترین ابنیه‌های لوکوربوزیه در این شهر هستند: دادگاه عالی، که اول از همه به اتمام رسید؛ ساختمان دبیرخانه، بزرگ‌ترین سازه به طول تقریبی 800 فوت (244 متر)؛ و شاهکار همه اینها، ساختمان مجلس.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
پیوند بین سینما و معماری غیرقابل انکار است، همانطور که تماشای یک فیلم در مکانی خاص که اندیشمندانه طراحی شده، یک تجربه جادویی محسوب می شود. طراحی سالن سینما و آمفی تئاتر نه تنها نیاز به فضاسازی هوشمندانه و استاندراد احتیاج داشته، بلکه زیباسازی مفهومی از ویژگی های آن به شمار می رود. توضیع صحیح صندلی  ها، نورپردازی، آکوستیک و زاویه دید مناسب از حداقل ویژگی های چنین کاربری های سالن سینما محسوب می شود. لذا ما 10 پروژه معماری از پلان سالن سینما و آمفی تئاتر را برای شما منتشر کردیم تا راهنمای شما برای طراحی چنین پروژه هایی باشد.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
مفهوم اتمسفر فضا در معماری و سینما به روح مشترکی اشاره دارد که از آغاز تاریخ سینما بین فیلم ها و هنر کهن معماری وجود داشته و در گذر سال ها به تکاملی خیره کننده رسیده است. امروز معماری سینمایی به چنان نفوذ و تاثیری دست پیدا کرده است که حتی خود معماری حقیقی را وادار به تجدید نظر در اصول زیبایی شناسی و نحوه ارتباط با مخاطبانش کرده است. تردیدی وجود ندارد که معماران زیادی از تاثیر سینما بی خبراند و یا به گفته ی خود فرصتی برای دنبال کردن آن ندارند (این موضوع بسیار سوال بر انگیز است، چگونه کسی می تواند با یکی از مهم ترین پدیده هایی که دهه هاست معماری را تحت تاثیر قرار داده بیگانه باشد).
تحریریه معماری آرل
فیلم سینمایی آسمانخراش محصول جدید کمپانی یونیورسال، می تواند جذاب ترین گزینه روز برای معمارن، مهندسان و طراحان به شمار رود. فیلمی که از استقبال ضعیفی به واسطه موضوعات سینمای روز برخوردار بود. هر چند که نمره های منتقدان به این فیلم متوسط بوده است. اما هسته اصلی داستان که درون یک آسمانخراش به ارتفاع 1 کیلومتر می گذرد، از تمام تعلیقات داستانی و طراحی نسبت به موضوع سینما-معماری بهره برده است. به عنوان یک فرد معمار، دکوراتور، طراح و تکنسین تکنولوژی های معماری نهایت لذت را ازاین داستان می برید. درست است که سناریو داستان دارای اشکالات فاحشی است، اما ایده هایی که در ساخت این آسمانخراش به کار رفته، غیر قابل اجرا و دور از ذهن نیست. 
با آرل  در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
سینما یکی از عناصر مهم فرهنگ و هنر کشور هند در دوران مدرن محسوب می شود که نقش ویژه ای بر روی تمام جنبه های این کشور گذاشته است. با وجود گستره هنر هفتم در هند و سرمایه گذاری های عظیم در این صنعت، یک بخش ویژه از دوران قدیمی سینمای این کشور هنوز هم به شکل عجیبی خودنمایی می کند: سالن های سینما. استفانی زوچه مجموعه ای از تصاویر پر جنب و جوش از سینماهای مدرنیست کشور هند را به تصویر کشیده که دارای معماری و ترکیب جالبی از ساختارهای معماری می باشند که دیگر در هیچ نقطه دنیا مشاهده نمی کنیم.
با آرل در ادامه همراه باشید...
مجموع ۹۳ رکورد - در ۸ صفحه
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir