۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶


تحریریه معماری آرل
براي مطالعه ي انواع نقد معماري، یکی از مراجع معتبر، كتاب «معماري و انديشه ي نقادانه»، اثر وين اتو است كه در سال 1978 نوشته و  در سال 1384 توسط خانم امینه انجم شعاع به فارسی ترجمه و توسط انتشارات فرهنگستان هنر چاپ شده است. او ‌در فصل هاي دوم و سوم و چهارم، ده نوع نقد معماري را در سه دسته معرفي كرده است. البته لازم به ذكر است كه او پاره اي از شيوه هاي نقد معماري را با اقتباس از دسته بندي هاي مرسوم در حوزه ي نقد ادبي معرفي كرده است. خلاصه ای از انواع نقد معماری را جهت آشنایی در اینجا آورده ایم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید...
تحریریه معماری آرل

موضوع اصلی کتاب نقد و نظریه آرکیگرم؛ معماری بدون معماری، مجلات،طرحواره ها، نمایشگاهها و آموزه های تدریس شده ی آرکیگرم است که در دهه ی 1960 پیوند میان تخیل و تکنولوژی را برقرار کردند. کتاب حاضر اولین کتاب جامع و تاریخی است که درباره ی گروه آرکیگرم نوشته شده و بیان می کند که چگونه این گروه تجهیزات زندگی را جایگزین ساختمان سازی کردند و شهرهایی را ترسیم نمودند که راه می روند و خانه هایی را طرح زدند که همچون لباس پوشیده می شوند؛ و همین تخیلات دلیل بر آن شد تا از ساختن بازمانند و "معماری بدون معماری" را رقم زنند و برای ثبت و معرفی ایده های خود از قانون پیوند واژه ها سرکشــی کنند و الفاظی عجیب را به کار برند؛ که تمامی اینها بر جذابیت این کتاب می افزاید.  با اطلاعات بیشتر و فهرست این کتاب با آرل همراه باشید......

تحریریه معماری آرل
خانه مکانی است که از دیرباز بیشترین تعامل را با انسان داشته و همواره با پیشرفت و گسترش ابعاد فکری انسان، از فضایی که تنها نقش سرپناه را دارد به فضایی با امکانات و کارکردهای متنوعی بدل شده است.
امروزه طراحی خانه به نحوی که مطابق با رفتارها، عادات، سنت، فرهنگ و در مجموع سبک زندگی انسان باشد؛ حائز اهمیت است.
سبک های مختلف زندگی عمدتاً با شیوه ای که افراد هر جامعه اوقات خود را برنامه ریزی و صرف می کنند، مشخص می شوند. همچنین محل زندگی هر فرد در شکل گیری سبک زندگی وی اثرگذار است. آنچه تحت عنوان عادات و رفتارهای فرد، قالب برنامه ها و اوقات او را شکل می دهد؛ در فضایی رخ می دهد که از بدو تولد در ارتباط تنگاتنگ با آن زیست و رشد می کند؛
فضایی که در آن می آساید، می اندیشد، در اجتماعی هر چند کوچک حضور می یابد و در خلال این اوقات، زندگی را در بُعد فردی و جمعی لمس می کند. از این رو طراحی خانه به عنوان فضایی که بیشترین اوقات عمر ساکنین را پوشش می دهد و میتواند در نقش جهت دهنده به رفتار انسان عمل کند ؛ از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
تحریریه معماری آرل
باز طراحی فضاهای موجود ،معمارانه یا غیرمعمارانه با هدف سازگاری با نیاز های زندگی امروز راه حلی کاملا خوشبینانه قابل احترام و مورد توجه برای پیشبرد زندگی است سال هاست که طراحان داخلی بر بازآفرینی فضاهای بلااستفاده و قدیمی تمرکز کرده اند و هیج رشته طراحی دیگری وجود ندارد که بدین طریق به طورکامل بر احیاء این فضاها تمرکز نماید.
طراحی داخلی نیز همانند بسیاری از رشته های طراحی با رنگ، شکل، بافت، جنس، مد، سازه، صدا، فناوری، محیط و محتوا در ارتباط است. تمرکز این رشته بر بازآفرینی فضا آن را قادر می سازد تا به بررسی وجه اشتراک رشته های گوناگون، از معماری و منظر گرفته تا رشته های مربوط به محیط مصنوع، طراحی مبلمان، طراحی لوازم، طراحی محصول و طراحی پارچه بپردازد. رسالت این رشته یافتن راهکارهایی برای بهینه سازی و جان بخشی به فضا است اینکه فضاهای ما چگونه باید در ارتباطات انسانی به نیازهای کنونی ما پاسخ دهند یعنی همان راهکار ارزشمند، خوش بینانه، جالب و قابل احترام برای گذران زندگی.....با بخش هایی از پیشگفتار این کتاب همراه بودید
در این کتاب سعی نموده تا فاصله بین دو زمینه اصلی طراحی داخلی را که از یک سو حرفه و بازار کار و از سوی دیگر تحصیلات و آموزش است را کم کند برای مشاهده اطلاعات بیشتر و فهرست کتاب در ادامه با آرل همراه باشید....

تحریریه معماری آرل

انسـان موجـودی اجتماعی اسـت، وجود فضاهـای عمومی در یـک شـهر که مـردم بتواننـد در آن به فعالیتهـای گروهی بپردازنـد، جوابی اسـت در جهت نیاز انسـان بـه زندگی جمعی کیفیـت و کمیت این و حضـور در فضاهـای بـاز عمومـی. قطعا فضاهـا تاثیر بسـیار زیادی بـر نوع رفتارهای اجتماعی داشـته و به آنها سـمت و سـو میبخشـند. در سـالهای اخیـر، توجـه بـه اینگونـه فضاها در شـهرها و اماکـن عمومـی به صـورت یک رویکـرد عمومی در آمده اسـت کـه معمـاری و شهرسـازی ایران نیـز از این امر مسـتثنی نبوده اسـت. نمونـه چنیـن رویکرد مثبتی بـه فضاهای بـاز را میتوان بـا نگاهـی گذرا به سـطح شـهرهایمان بـه عینه مشـاهده کرد. توجـه بـه میادیـن، پیاده راه هـا، خیابـان بازارهـا، پارکهـای عمومـی و… کـه احـداث و یـا مجـددا سـاماندهی میشـوند، نشـانه های بـارز ایـن رویکرد میباشـد. در چنیـن وضعـی؛ مطالعۀ منابـع مربوط به تجارب سراسـر دنیـا و نقـد و تحلیـل آن برای معمـاران حرفه ای و دانشـجویان کنجـکاو، مناسـبت و ضـرورت بیشـتری مییابـد.کتاب مكان هاي مردمي حاصل تلاش چند تن از اساتید دانشگاه برکلی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دپارتمان معماری و معماری منظر این دانشگاه در چندین سال پیاپی است که کاربرد فضاهای باز عمومی را مورد بررسی قرار داده است.طیف گسترده ای از فضاهای باز که استفاده جمعی و عمومی دارند، در هفت بخش مورد بحث قرار گرفته است با آرل با  اطلاعات بیشتر همراه باشید....

تحریریه معماری آرل
فضاهای تجاری از جمله فضاهایی هستند که همواره بستر شکل گیری فعالیت های اقتصادی و تعاملات اجتماعی در هر جامعه محسوب می شوند. بنابراین می توانند با جذب جمعیت و ایجاد حلقه ارتباطی میان افراد، در رونق کسب و کار مشارکت داشته باشند. از این رو لازم است معماران و طراحان داخلی، نسبت به تحولات وقوع یافته، خواسته ها و گرایشات کاربران در خصوص فضاهای تجاری اطلاعات لازم را به دست آورند. کتاب Designing Commerical Interiors منبع عملی و جامع برای طراحی داخلی فضاهای تجاری محسوب می شود. این کتاب شما را در طول مراحل طراحی از برنامه ریزی تا اجرا راهنمایی می کند و ملاحظات حیاتی که پروژه شما را به اثری موفق و برجسته تبدیل خواهد کرد؛ آموزش می دهد.
تحریریه معماری آرل
یکی از فضاهایی که در طراحی هتل ها همواره اهمیت دارد؛ رستوران ها و فضاهایی با کارکرد مشابه نظیر کافی شاپ است. این گونه فضاها عمدتاً نقش ویژه ای در جذب کاربر ایفا می کنند؛ چرا که نه تنها خدمات خود را به افراد مقیم هتل ارائه می دهند بلکه می توانند محل برگزاری مراسم ها و مناسبات اجتماعی مختلف نیز باشند. از این رو طراحان همواره سعی دارند با ارائه طرحی مطلوب خدمات بهتری را در اختیار افراد قرار دهند و کارایی فضا را به شیوه های گوناگون ارتقا بخشند. اما آنچه در این راه می تواند یاریگر آنان باشد وجود گنجینه ای از نمونه های مختلف است. مشاهده و بررسی این نمونه ها در ایده پردازی و دست یافتن به پاسخی متناسب با شرایط و خواسته های موجود، نقش بسزایی دارد. بنابراین در این یادداشت قصد داریم با معرفی کتابی بدین مضمون شما را به مطالعه و بازنگری در نمونه های گردآوری شده دعوت کنیم.

تحریریه معماری آرل

آشپزخانه و حمام از جمله فضاهایی است که طراحی آن ها معمولاً با طیف وسیعی از محصولات متنوع مواجه است و تنها با سلیقه و زیبایی شناسی قابل پیمایش نسیت. از این رو وجود راهنما در این زمینه از آن جهت سودبخش است که به ذهن طراح جهت می دهد و می تواند او را در دست یافتن به ایده های تازه یاری دهد. کتاب Kitchen & Bath, Products and Materials که در ادامه معرفی می شود؛ این امکان را فراهم می سازد تا طراحان بر اساس تعدادی از فاکتورهای عینی و جزئیات فنی بهترین انتخاب را برای کارفرما در فضای خود ارائه کنند. لذا با استفاده از این کتاب می توانید ایده های خود را به اجرا برسانید و رویاهای کارفرما را محقق سازید چرا که محتوای کتاب، محصولات آشپزخانه و حمام و کلیۀ جنبه های طراحی این فضاها را در یک واحد مسکونی توصیف می کند.

تحریریه معماری آرل
کریستیان نوربری- شولتز معمار اندیشمند نروژی تفکر فلسفی خود را پیرامون مسائل معماری در آثار متعدد خود بیان می کند. این معمار برجسته از دریچه ای نو به مفاهیم پایه در معماری می نگرد که این نگاه حاصل اثرپذیری از هایدگر است.
تأکید هایدگر بر فضائیت وجود انسان، نوربری-شولتز را به مطالعۀ جنبه های فضایی «جهان-حیات» او تشویق کرده و در نتیجه به آفرینش محیط در هماهنگی با طبیعت و ساختار مکان در ارتباط با حیات منجر شده است. بدین ترتیب سکونت از دیدگاه شولتز فراتر از سقفی بالای سر و چند متر مربعی از زمین زیر پا، است.  در واقع سکونت در نگاه عمیق وی به برقراری پیوندی پرمعنا با مکانی مفروض گفته می شود که از گرایش انسان به هویت یافتن و نوعی احساس تعلق داشتن به مکان نشأت می گیرد. بر این اساس اندیشه شولتز پیرامون سکونت در کتابی با عنوان مفهوم سکونت، به سوی معماری تمثیلی نخستین بار در سال 1984  انتشار یافت که در میان آثار نوربری-شولتز نقطه عطفی به شمار می رود و می توان آن را جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات چندین سالۀ وی در زمینه سکونت با مفهوم واقعی کلمه دانست.
تحریریه معماری آرل
نگاه به زندگی به مثابه بازی برآمده از نگاه فازی است: نگاهی که معتقد به طیف گرایی در برخورد با پدیده ها است و از نگاه دوگانه ی سیاه و سفید افلاطونی فاصله میگیرد. در بازی میتوان به پدیده ها به طور غیرخطی نگریست از میانه آغاز نمود و به پایانی نرسید.
کتاب حاضر، حاصل نگاه بازی گوشانه و پست‌مدرن به نقد معماری است، نگاهی که می‌خواهد ساختارهای خطی اندیشه را در این حوزه به چالش بکشد؛ می‌خواهد بر پایه اندیشه‌های «ژیل دلوز» سلسله‌مراتب عمودی را در موضوع نقد، بر هم زند تا رویکردی افقی برای نقد معماری پیشنهاد دهد. در این کتاب رویکرد سنتی نقد دود می‌شود و به هوا می‌رود و نقد به‌مثابه «هم خوب، هم بد»، «خوب  ِ  بد» یا «بد ِ خوب» وارد بازی می‌شود. این کتاب مشتمل بر مقالاتی درباره نقد معماری است. که خواندن آن به معماران توصیه می شود.
تحریریه معماری آرل
اگر مایلید فقط به جای ساختن یک ساختمان، معماری خلق کنید سه گزینه در اختیار دارید: معماراستخدام کنید، معمار شوید یا بیاموزید مانند یک معمار بیاندیشید. این کتاب شامل سه مورد گفته شده است و همان گونه که یک فرد غیرحرفه ای را مورد مخاطب قرارمی دهد به همان روش با دانش آموزان، متعصبان، ساختمان سازها، توسعه دهندگان، مشاوران ساختمان، معلمان و معماران ارتباط برقرار می کند و همچنین آن دسته از افرادی که دوست دارند معمار شوند.این کتاب با این موضوع در ارتباط است که فرد چگونه با موفقیت سرمایه گذاری کند و افراد چگونه زندگی دل پذیری داشته باشند. در ادامه با آرل همراه باشید....
تحریریه معماری آرل

طراحی داخلی همواره به عنوان بخش مهمی از معماری مطرح می شود و چالش های گوناگونی را بسته به عملکرد فضا به همراه دارد. طراح فعال در این حوزه، ضمن سامان بخشی فضای انسانی در تلاش است تا فضا را از ابعاد مختلف به خواسته ها و نیازهای کاربر نزدیک کند. بدین ترتیب طراح داخلی با در نظر داشتن ویژگی های انسان به عنوان موجودی آسایش طلب و خواهان آرامش می کوشد تا ضمن آنکه فضا را از لحاظ رفاه جسمانی کاربر، تجهیز کند از نظر آرامش روحی نیز، آن را زنده و پرمعنا پدید آورد. از این رو تلاش طراح در راستای سازماندهی فضا با نگاهی دقیق و موشکافانه همراه است که بر این اساس هر یک از عناصر فضا نقش مؤثری در خلق فضای مطلوب ایفا می کنند.
اگر شما به عنوان یک طراح داخلی در حال برنامه ریزی و سامان دهی پروژه ای هستید و یا صرفاً به این شاخه از معماری علاقه دارید می توانید از کتابی که در ادامه معرفی می شود در جایگاه مرجعی الهام بخش بهره جویید.
تحریریه معماری آرل
انسان از دیرباز همیشه سعی بر آن داشته که از محیط پیرامون خود به بهترین شکل ممکن استفاده نماید. انرژی خورشیدی یکی از راهکارهای موجود در بهره گیری از منبعی زوال ناپذیر است. پیشرفت معماری و نیاز انسان به رویکردهای جدید و از سوی دیگر مصرف بی رویۀ انرژی های تجدیدناپذیر از جمله عوامل رواج استفاده از انرژی های نو همچون انرژی خورشیدی است. پیگیری این موضوع در حوزه معماری در شاخه ای با عنوان معماری خورشیدی صورت می گیرد که خود، مسیری میانبر برای رسیدن به معماری پایدار و استفادۀ بهینه از ابزارها و امکانات فعلی است؛ بدون آن که بقای زندگی آیندگان را تهدید کند.
مجموع ۱۲۰ رکورد - در ۱۰ صفحه
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir