۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

نویسنده : غزاله عزالدین
تاریخ : دوشنبه , ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ ۱۲:۱۱
  بویایی در معماری
تحریریه معماری آرل
آشپزخانه های باز بیشتر از هر زمانی در سراسر جهان محبوبیت فعلی خود را پیدا کردند  اگرچه این طراحی و تماشای طبخ غذا و یا دید بصری آشپز به کل خانه  مواردی مطلوب محسوب می شوند اما فراموش نکنید این فضای باز و در دید بصری می تواند  بوی آن طرف از خانه را تماما به فضای داخلی منزل انتقال دهد و همه می دانیم که حضور در فضایی که بوی خوبی ندارد چقدر ناخوشایند است. نه تنها در طراحی داخلی منزل بلکه درهنگام کار  در ساختمان های اداری ، منابع اصلی بوی بد در فضا چیست و چگونه می تواند بر سلامتی و آسایش ما تأثیر بگذارد؟ با آرل همراه باشید...
مقابله با بو می تواند مشکل باشد. اگرچه ذکر این نکته ضروری است که آنچه یک شخص بدبو و نفرت انگیز می داند ممکن است برای شخص دیگری نباشد. این ترجیحات ذهنی هستند و ممکن است به دلیل تفاوت در فرهنگ و تجربه شخصی بسیار متفاوت باشند اما برخی بوها نیز وجود دارد که برای همه ناخوشایند است که وقتی بیش از حد قوی باشند ، می توانند راحتی جسمی و روانی را برهم بزنند و حتی باعث حالت تهوع ، سردرد و تحریک چشم ، بینی و گلو می شوند همچنین در صورت ماندگاری طولانی مدت ، می توانند بر روحیه ، اضطراب و استرس نیز تأثیر بگذارند.
یک فرد بزرگسال روزانه حدود 11000 لیتر هوا استنشاق و بازدم می کند. بو بوسیله یک یا چند ترکیب شیمیایی فرار ایجاد می شود که انسان و حیوان از طریق احساس بویایی می توانند آن را درک کنند. بر اساس گزارش رهنمودهای مورد نیاز برای تهویه در ساختمان ها، انسان هوا را به دو طریق درک می کند. اولین حس بویایی که در حفره بینی واقع شده و به چند صد هزار شکل بو در هوا حساس است. حس دوم ، روی کلیه غشاهای مخاطی بینی و چشم قرار دارد و به تعداد تحریک کننده های موجود در هوا بسیار حساس است. ترکیبی از این دو حس است که تعیین می کند هوا تازه و دلپذیر تلقی شود یا سست و تحریک کننده باشد.
   بویایی در معماری
اما مهمتر از شناسایی شدت یافتن منبع بو است. برای این منظور ، الفاکتومترهای قابل حمل وجود دارد که توسط متخصصان مورد استفاده قرار می گیرند و به کاربران امکان می دهند منبع بوی آزار دهنده را کمی اندازه گیری و شناسایی کنند.
در ساختمان ها ، بو می تواند از منابع خارجی یا داخلی باشد. کنترل منابع خارجی البته پیچیده تر است. آنها می توانند از طریق دهانه ها و سیستم های تجدید و تهویه هوا به ساختمان برسند و ممکن است ناشی از فعالیت های صنعتی ، بزرگراه ها ، همسایه ناخوشایند ، خیابان های شلوغ ، زیرساخت های بهداشتی یا حتی آلودگی شیمیایی خاک باشد. منابع داخلی بو در یک ساختمان ممکن است شامل خود مصالح ساختمانی ، پوشش ها و نقاشی ها ، مبلمان ، سیستم فاضلاب ، مصالح ساختمانی ، مواد نگهداری و نگهداری ، محصولات تجزیه یا استفاده کنندگان و متعلقات آنها باشد.
تمایز بوها از آلودگی هوای داخل خانه مهم است. بوهای نامطبوع ممکن است همیشه آلوده کننده نباشند - به عنوان مثال ، گاز  حاصل از پخت و پز همینطور  بسیاری از آلاینده های مضر نیز بدون بو هستند
اما چگونه می توان کیفیت هوای داخل را بهبود بخشید؟ اگرچه محصولات تمیز کننده می توانند بوی بد را بپوشانند ، اما بهترین راه برای بهبود کیفیت هوای داخلی جلوگیری از آلودگی منبع است. فاضلاب و زهکش های غیرسیفونی منابع بالقوه بوی بد هستند. علاوه بر این ، کشف اینکه آیا مصالح ساختمانی رایحه های نامطبوع یا مواد مضر ایجاد میکنند یا خیر برای حفظ کیفیت خوب هوا حیاتی است. در حال حاضر برخی محصولات در بازار وجود دارند که با از بین بردن برخی ترکیبات آلی فرار (VOC) مانند فرمالدئید ، هوای داخل را تصفیه می کنند.
  بویایی در معماری
بعلاوه ، بعنوان معمار ، تأمین نور خورشید و بیش از هر چیز تهویه مناسب و طبیعی راهی بسیار کارآمد برای تصفیه هوا در یک محیط است. تسهیل گردش هوا به بهبود آسایش حرارتی و بویایی در یک محیط کمک می کند اما اگر این امکان وجود نداشته باشد ، استفاده از تهویه مکانیکی با فن و تهویه مطبوع نیز می تواند کارآمد باشد. در مورد تهویه هوا ، فیلتر هوای ورودی و خروجی به حذف ذرات مضر کمک می کند. با این حال ، فیلترهای هوا باید طوری طراحی و نگهداری شوند تا از سیستم تهویه خود به منبع آلودگی جلوگیری کنند.
عنصر دیگری که می تواند کیفیت هوای داخل خانه را بهبود بخشد ، علاوه بر بسیاری از مزایای دیگر آن ، گیاهان است . گیاهان اکسیژن تولید می کنند ، سموم موجود در هوا را از بین می برند و به زیبایی فضا می افزایند.
  بویایی در معماری
اگرچه هیچ مدرکی وجود ندارد که بوی نامطبوع ، به خودی خود ، مستقیماً با اثرات سو در سلامتی در ارتباط باشد ، اما تحقیقات علمی به میزان کافی آسیب آنها را برای رفاه عمومی کاربران اثبات می کند . ایجاد حداقل محیط هایی با بوی خنثی بیشتر از آنچه فکر می کنیم برای معماری ضروری است. و با استفاده معقول از متریال ها ، حتی ممکن است بتوانیم بوهای خوشی را که نمی توانیم واقعا به  آنها دسترسی پیدا کنیم ، حس کنیم.
  بویایی در معماری
تحریریه معماری آرل
منبع: آرک دیلی
 

تعداد بازدید : ۲۱۷۰
نسخه چاپی :  
ارسال نظرات

نظر شما :

مطالب مشابه
آشنایی با سبک های معماری داخلی : سبک التقاطی یا اکلکتیک

آشنایی با سبک های معماری داخلی : سبک التقاطی یا اکلکتیک

9  تمرین روزانه برای افزایش هوش سه بعدی و تجسم معمارانه !

9 تمرین روزانه برای افزایش هوش سه بعدی و تجسم معمارانه !

100 نمونه اسکیس معماری

100 نمونه اسکیس معماری

11راه برای اینکه  معمار بهتری شوید!

11راه برای اینکه معمار بهتری شوید!

مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان در تهران

مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان در تهران

نقش معماری در كاهش جرایم

نقش معماری در كاهش جرایم

مشاوره معماری

برای داشتن فضای کارآمد و زیبا می توانید از مشاوره متخصصین آرل بهرمند شوید

02122901905
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: [email protected]