
یکی از دیدگاه داوران و دیگری از نگاه مردم.
پروژه ها در چند شاخه در مسابقه architizer بررسی می شوند،که عبارتند از :
- ساختمان های تجاری
- کانسپت و درون مایه
- ساختمان های فرهنگی
- جزییات
- ساختمان های خدمات رفاهی و تفریحی(بار،رستوران،هتل و...)
- ساختمان های آموزشی
- فضای سبز و چشم انداز
- ساختمان های اقامتی
- مجتمع های ورزشی و تفریحی
- ساختمان های ترابری
معماران ایرانی هم هر ساله در این مسابقات شرکت می کنند که در سال گذشته (2017) برج مسکونی فرمانیه ( اثر فرشاد مهدی زاده، محسن مریزاد، رها اشرفی) در بخش نگاه داوران، ساختمان صبا (اثر رضا صیادیان، سارا کلانتری)؛ ساختمان اداری سفید (اثر استودیو معماری BNS) و رستوران پرشیکا (اثر گروه الماس هشت بهشت) در بخش نگاه مردمی و دو پروژه دیگر، فابریکیت (اثر گروه معماری آداپت) و ساختمان مسکونی روزن (اثر استودیو معماری ریرا) هر دو جایزه مردمی و داوری آرکیتایزر ۲۰۱۷ را کسب نمودند.
امسال هم architizer شرکت کننده هایی در شاخه های مختلف دارد.
پروژه هایی از معماران ایران که در سال 2018 به فینال مسابقه architizer راه یافتند
اقامتگاه کودکان بی سرپرست
.jpg)
فینالیست بخش : achitecture+community
نام پروژه : اقامتگاه دختران بی سرپرست
معمار : گروه معماری ZAV | محمدرضا قدوسی
اقامتگاه دختران یتیم که در خوانسار واقع شده است، قرار بوده که به کلینیک تبدیل شود. هدف این طرح، تغییردیدگاه دختران یتیم به عنوان کودکان مبتلا به آزار و اذیت در بخش جدایی ناپذیر، اما عادی جامعه است. این مجموعه می خواهد تا دختران از یک زندگی نظارتی خارج شده به زندگی ای عادی در محیط بسته ی خوانسار برسند. دختران فقط به یک آپارتمان جالب توجه نیاز دارند تا به آنها احساس غرور دهد. خانه ای مخالف با فضای انضباطی خوابگاه ها.



مرکز فرهنگی رونگ
.jpg)
فینالیست بخش : architecture+humanitarianism
نام پروژه : مرکز فرهنگی رونگ (حضور در هرمز)
معمار : گروه معماری ZAV | محمدرضا قدوسی
جزیره ی هرمز جزیره ایست که به خاطر شرایط اقتصادی نامطلوب، سابقه شکست های متوالی در امر بهبود شرایط زیست محیطی معروف می باشد. از مدت ها قبل "خاک سرخ هرمز" موضوع تنش و اعتراض مردم بومی این جزیره بوده و اعتراض آنها را تحت عنوان غارت منابع طبیعی هرمز به صورت گسترده به نمایش گذاشته است. در سال 2014 یک کارفرما وارد جزیره شد و خیلی زود با پایانی غم انگیز جزیره را ترک کرد. مردم هرمز در اقدامی عجیب بخش هایی از پروژه این کارفرما را به نشانه اعتراض تخریب کردند. پس از این اتفاق کارفرمای مذکور تصمیم گرفت دوباره به جزیره بازگردد و این بار حضوری حساب شده تر داشته باشد.
پس از مدتی یک مرکز فرهنگی کوچک با کاربری های: اطلاعات توریستی، کافه و مرکز مدیریت رویدادها ساخته شد. "رونگ" (Rong) نامی بود که برای این مجموعه انتخاب شد. رونگ یک فضای شهری است که مردم بر روی آن راه می روند. این سازه به لحاظ ژئومورفولوژی و طرحی نمادین، هماهنگی کاملی با جزیره دارد. فرم و شکل این بنای کوچک غرور را برای اهالی هرمزگان به ارمغان آورده است. در پیاده سازی طرح فوق از تکنولوژی تصفیه شن و ماسه به همراه ساختار پولادی تحت پوشش سیمان بهره برده اند. بنای "رونگ" با واقعیت زندگی مردم هرمز همذات پنداری کرده و مشارکت آنها را پذیرفته است. بنایی پایدار و قابل بازیافت که بسیار راحت و در مدت زمان کوتاهی ساخته شده، و می توان به صورت مکرر چنین بنایی اجرا نمود.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
خانه هنرمندان شهر صدرا
.jpg)
فینالیست بخش : unbilt cultural
نام پروژه :خانه هنرمندان صدرا
معمار : گروه معماری دفتر دیگر | علیرضا تغابنی
پروژه خانه هنرمندان در شهر جدید صدرا به منظور بالا بردن سطح کیفی و فرهنگی این شهر جدید تعریف شده است. شهری که به واسطهی نزدیکی به شهر بزرگ شیراز در ایران عملاً به خوابشهر تبدیل شده است. بنا به این دلیل، پروژههایی با تم فرهنگی در یکی از محورهای اصلی شهر تعریف شدهاند. برای رسیدن به این منظور بار فضاهای عمومی و تعاملی در این پروژه بسیار پررنگ در نظر گرفته شده است. این مسأله به دلیل قرارگیری سایت در کنار یک پارک عمومی و در تراز پایینتر از آن، اهمیت بیشتری یافت به این ترتیب که امکان شکلگیری فضاهای عمومی متنوعتری برای پروژه ایجاد میکرد.
با مطالعه این وضعیت به این نتیجه رسیدیم که مسئله این پروژه همنشین شدن چهار فضا/سناریوی عمومی است که هر یک ویژگیهای فضایی متفاوتی را طلب میکنند.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
مرکز موسیقی
.jpg)
فینالیست بخش : unbilt cultural
نام پروژه : مرکز موسیقی توکیو
معمار : حاجی زاده و همکاران
ایده ی طراحی این ساختمان، ایجاد یک فضای عمومی کاملا هماهنگ با فرهنگ ژاپن بوده است.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
رستوران دریایی کورال
.jpg)
فینالیست بخش : unbilt hospitality
نام پروژه : رستوران دریایی کورال
معمار : bns studio
این ساختمان منحصر به فرد در وسط دریاقرارگرفته و شامل فضاهای باز و بسته است. فضای کافی شاپ،سالن و ...است. در طراحی داخلی این مجموعه هم از فرم های انتزاعی مرجان ها الهام گرفه اند که کاملا همگون با فضاست.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
مجتمع مسکونی زعفرانیه
.jpg)
فینالیست بخش : unbilt_multi_unithousin L>10 floors
نام پروژه : مجتمع مسکونی زعفرانیه
معمار : گروه معماری Challenge | محسن تجدین + احسان کریمی
هدف طراحی ایجاد روابط متقابل بین ساختار و زمینه و بهینه سازی دارایی های خاص سایت است.واحدهای مسکونی یک طراحی مدولار را دنبال می کنند، به طوری که هر واحد یک ماژول سه محور است که فرم جهانی را از طریق جهات متفاوتی مانند تتریس و چرخش 180 درجه ایجاد می کند. فرم و ارتباط در این ساختمان به گونه ای است که مرز داخل و خارج را از بین میبرد. این پروزه با تغییر محورهای مدولار، هر واحد شامل تراس های مختلف پوشش داده شده با دیدگاه های مختلف و امکانات رفاهی مانند استخر های خصوصی است ونمای ساختمان در برگیرنده ی باغ های عمودی با جلوه ی بصری بالاست.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
خانه گویُم
.jpg)
فینالیست بخش : Residential-Unbuilt - Private House L >3000 sq ft
نام پروژه :خانه گویُم
معمار : علیرضا تغابنی / دفتر معماری دیگر
.jpg)
.jpg)
.jpg)
خانه ای برای زندگی
.jpg)
فینالیست بخش : unbilt_privatehouse s<3000sq ft
نام پروژه : خانه ای برای زندگی
معمار : خشایار عبدل حمیدی / گروه معماری hes
این خانه برای یک خانواده با یک فرزند بالغ که همگی به طبیعت علاقمندند طراحی شده است. این طرح حجم را به فضاهای بسته (فضای خصوصی) و باز (فضای عمومی) در سطح متفاوت تقسیم می کند. پراکندگی این مکعب هادر فضا شرایطی را برای داشتن نور مناسب در طبقه ی پایین و بزرگتر دیده شدن خانه فراهم میکنند.فرم خانه به نحوی است که به نظر می رسد که کاملا برونگراست اما در اصل ساکنان این خانه یک فضای داخلی محیطی را تجربه میکنند.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
صفا دشت
.jpg)
فینالیست بخش : Architecture+Brick
نام پروژه : صفادشت
معمار : علیرضا تغابنی / دفتر معماری دیگر
این پروژه نمایش و بازتاب پارادوکس شایع در زندگی روزمره ماست،به طوری که هر گروه با ویژگی های متضاد خود قادر به زندگی بدون اضطراب باشد.ساختمان از دو بخش مجزای آجری وشیشه ای تشکیل شده که به وسیله یک پل به هم متصل شده اند.فضای آجری فضایی آرام بخش تر و فضای شیشه ای فضایی پویاتر فراهم کرده اند.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
تحریریه معماری آرل
گرداورنده : سارا صادقی
منبع : awards.architizer.com
مطالب مشابه
همراه معماری آرل باشید