۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

آثار بزرگ معماری در طراحی آنها مفاهیم و کانسپت های نهفته است که نیاز به بررسی و توجه بسیار است تا به خوبی آنها را بتوانیم درک کنیم، در اینجا سعی کرده ایم برخی از آثار معماری را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
تحریریه معماری آرل
وارطان هوانسیان معمار ارمنی‌تبار اهل ایران بود. او که از مدافعان سرسخت معماری مدرن در ایران به‌شمار می‌آمد طی سال‌ها فعالیت تخصصی، ساختمان‌های ارزنده‌ای در کوچه و خیابان‌های تهران از خود به یادگار گذاشت. از کاخ سعدآباد و مهمان‌خانه دربند گرفته تا مهمان‌خانه راه‌آهن، سینما سپیده و ساختمان مرکزی بانک سپه از جمله آثار این معمار هستند که طی دهه‌های گذشته همچنان قامت آنها بر عرصه این شهر پابرجا مانده‌. یکی از مهم‌ترین یادگار‌های این معمار در کوچه و خیابان‌های پایتخت، ساختمانی با یک نام خاص در محلات جنوبی تهران است. ساختمانی که بنا به گفته برخی، از سبک معماری مدرن آن روزهای پاریس الهام گرفته است و همه آن را به نام «جیپ» می‌شناسند، اما شاید دلیل نام‌گذاری این ساختمان برای خیلی‌ها ناشناخته باشد.
تحریریه معماری آرل
با مشاهده برخی از آثار به جا مانده از زمان های گذشته این پرسش ایجاد می شود که راز جاودانگی این بناها چیست؟ چه عواملی باعث می شود تا برخی از آثار معماری علیرغم تحولات وقوع یافته در طول زمان، باقی بمانند، به حیات خود ادامه دهند و همچنان محبوبیت خود را حفظ کنند. به راستی آیا جریانی از حیات در این بناها وجود دارد که منجر به مانایی آنها شده است؟
تحریریه معماری آرل
عکاسی به نام فیلیپ دیکسون در سال 1993 تصاویر اقامتگاهی ساحلی درلس آنجلس را عکاسی کرد که حیاط اقامتگاه به عنوان لوکیشن فیلم برداری چندین برند معروف مد و فشن مورد استفاده قرار گرفته است.
نمای بیرونی اقامتگاه ساحلی به نحوه باور نکردنی با فضای داخلی که شامل باغ کاکتوس و آب نما سبک ژاپنی می باشد، بسیار متفاوت و در تضاد است. مجسمه های گچی، ساعت، صندلی های چوبی، درختچه های با مبو و درخت های نخل باهم ترکیب چشم نوازی ایجاد می کنند. اتاق ها با قالیچه و گلیم های سنتی به سبک غربی مزین شده و در کنار ظروف سفالی، دکوراسیونی جذاب و نوستالژیک را به وجود آورده است. همراه آرل نگاه می اندازیم به تصاویر خانه ای که تداعی کننده واحه ای در میان بیابان است.
تحریریه معماری آرل

لوکوربوزیه یا شارل ادوارد ژانره، بنیان گذار معماری مدرن است که 5 اصل وی اساس معماری مدرن را شکل داد. وی به دنبال ارائه ی راه حل های مدرن برای مشکلات مدرن بود که در نتیجه ی انقلاب صنعتی از جمله تولید انبوه به وجود آمده بودند. وی برای تحقق هدف خود به دوستی بین معماری باستانی روم و یونان باور داشت و به دنبال راه حل های نو بود. اولین پروژه ی وی خانه ی دومینو است که از دو واژه ی دوموس به معنای خانه و "اینو" به معنای خلاقیت است. خانه ی دومینو نمونه ای اولیه از استاندارد سازی و تولید انبوه در معماریست. همراه آرل باشید تا با آثار لوکوربوزیه بیشتر از معماری مدرن دفاع کنیم!
تحریریه معماری آرل
معماران دفتر FJMT به دنبال ایجاد یک برج گرم انسانی است که به آسمان خراش های معمولی متصل شود. مرکز تجاری EY کاری از گروه معماری Fjmt واقع در بخش کسب و کار مرکزی سیدنی نیازی به معرفی ندارد. معماران اهل سیدنی در کنار آسمان خراش های بلند ساخته شده توسط شرکت های بزرگ بین المللی مثل استودیو ساختمانی Renzo Piano و Foster + Partners، به دنبال یافتن یک دیدگاه فضایی استرالیایی برای آنچه که آنها را به عنوان یک محیط همگن نشان می دهد، بودند. نتیجه آن، مرکز EY یک تضاد بی نقص در محیط معماری اطراف آن است.
تحریریه معماری آرل
شاخصه این مرکز فرهنگی استفاده از طیف متنوعی از متریال ها و پرداخت های منحصر به فرد می باشد: از سنگی با قدمت یک سال گرفته تا فوم متالیکی که مربوط به عصر فضاست.
مرکز فرهنگی Fondazione Prada بعد از دهه ها میزبانی نمایشگاه های موقتی در گاراژهای تخلیه شده و کلیساهای متروکه، بالاخره اولین نمایشگاه دائمی خود را در میانه جداره های یک کارخانه شراب سازی در میلان تاسیس کرد. این مرکز فرهنگی که توسط دفتر معماری بین المللی OMA طراحی شده است، از ده بنا تشکیل شده که 7 بنای آن بر روی 7 سازه موجود که مربوط به سالهای 1910 بوده اند ساخته شده و سه بنای دیگر، بناهایی تازه ساز هستند. این بناها با یکدیگر ترکیب شده و مجموعه ای از گالری های هنری، فضاهایی برای هنرهای اجرایی، کافه ها و پلازاهای عمومی به وجود می آورند.
تحریریه معماری آرل
بنای سالن کنسرت تماشایی Elbphilharmonie، طراحی شده توسط شرکت معماری هرتزوگ و دمویرون، در آلمان شمالی و شهر بندری هامبورگ، در ژانویه 2017 بازگشایی شد. این پروژه که ساخت آن در حدود 10 سال به طول انجامیده است، از حدود 120000 مترمربع فضاهای لایه لایه تشکیل شده که شامل سه سالن کنسرت، یک هتل، مجموعه ای از آپارتمان ها، رستوران ها و یک پارکینگ و یک فضای عمومی برای تماشای منظر بیرون، می شود. کمپانی One To One قطعات نهایی این پازل آکوستیکی را در کنار هم جمع کرد. همراه آرل با دیتیل ها و جزئیات پروژه سالن کنسرت Elbphilharmonie اثر هرتزوگ و دمویرون آشنا شوید.
تحریریه معماری آرل
چارلز گواتمی که یکی از اعضای گروه مشهور پنج معمار نیویورکی می باشد این خانه مسکونی و استودیو را برای والدین خود در 1965 طراحی کرده است. سایت این بنا در یک زمین مسطح 4000 مترمربعی در لانگ آیلند شرقی در نیویورک قرار گرفته بود که در نزدیکی اقیانوس و در مجاورت زمینی که از آن بهره برداری نشده بود، واقع شده بود. زمین مجاور این سایت قرار بوده است که به عنوان بخش الحاقی این خانه استفاده شود. چارلز گواتمی در اولین پروژه مسکونی خود، از طرف والدین خود اختیار تام داشت که کنترل طراحی تمام پروژه را مدامی که از بودجه در نظر گرفته شده که 35000 دلار بوده است تجاوز نکند، در دست داشته باشد.
تحریریه معماری آرل
استیون هال برای طراحی تک تک المان های این بنای جالب توجه که برای اجراهای هنری متفاوت ساخته شده، با پیشه وران و فعالان عرصه صنایع دستی، همکاری کرده است. پروژه مجموعه هنری لویس (Lewis) که به تازگی تکمیل شده است و در پردیس دانشگاه پرینستون قرار گرفته،  یک شاهکار سمفونی وار دیگر از گروه معماری استیون هال می باشد. این پروژه از سه بنا تشکیل شده است که حول یک حیاط مرکزی عمومی وسیع سازمان دهی شده اند. همراه آرل باشید...
تحریریه معماری آرل
شیگروبان، که یکی از معماران مشهور برنده جایزه معتبر معماری پریتزکر می باشد، شخصیت خود را، به عنوان یکی از متخصصان بی رقیب در استفاده از متریال های غیرمعمول، به اثبات رسانده است. آثار تکمیل شده او در عرصه معماری ( که گستره ای از موزه ساخته شده از کانکس های حمل بار تا کلیسایی ساخته شده از لوله های مقوایی و پلاستیک بازیافتی را شامل می شود) کمتر به صورت یک مجموعه مدون و پیوسته به نظر می رسند و بیشتر آثار او را می توان مجموعه ای از آزمایشات و بررسی های مختلف دانست. مجموعه ای از تحقیقات برای یافتن روش های نوین تر و پایدارتر در ساخت بناها.
در ادامه خواهید دید که سازه های پیچیده از متریال گلولوم، چگونه ابزار دست معمار برنده جایزه پریتزکر، شیگروبان، شده اند تا علاقه او به صنایع دستی را در عرصه معماری به واقعیت نزدیک کنند.
تحریریه معماری آرل
شرکت معماری: فرانک لوید رایت
موقعیت بنا: خیابان East Dr، نیویورک، آمریکا
معمار: فرانک لوید رایت
سال ساخت پروژه: 1959
موزه گوگنهایم در نیویورک آخرین پروژه عظیم طراحی شده توسط فرانک لوید رایت می باشد که در فاصله سال های 1943 تا زمان گشایش آن به روی عموم یعنی سال 1959 ساخته شد. این پروژه 6 سال بعد از درگذشت فرانک لوید رایت به بهره برداری رسید و یکی از طولانی ترین کارهای او به لحاظ زمان ساخت می باشد. موزه گوگنهایم قطعا یکی از مشهورترین پروژه های فرانک لوید رایت نیز محسوب می شود. در این پروژه برخلاف شبکه بندی خطی و مستطیلی شهر منهتن، از فرم منحنی استفاده شده است که فرم مورد علاقه دوستداران هنر و بازدیدکنندگان آثار هنری و همینطور عابران پیاده می باشد.
تحریریه معماری آرل
در سال 1959 جوناس سالک، فردی که واکسن فلج اطفال را کشف کرد، برای طراحی انستیتو خود از لویی کان کمک گرفت. شهر La Jolla در کالیفرنیا، یک سایت خوش منظر رو به سواحل اقیانوس آرام بود که سالک قصد داشت یک موسسه تحقیقات بیولوژیکی در این سایت تاسیس کند و ساختمانی برای آن بسازد. سالک که واکسن او تاثیر عمیقی رو جلوگیری از این بیماری گذاشته بود، به شدت معتقد بود که این مرکز جدید می بایست تاثیر علوم بر انسانیت را به نمایش بگذارد.
تحریریه معماری آرل
در میلران پنسیلوانیا، در حدود منطقه Bear Run Nature Reserve که جریان آبی از ارتفاع 395 متری سطح دریا به سمت پایین جریان دارد و در ارتفاع 10 متری این جریان به صورت آبشار به پایین می ریزد، فرانک لوید رایت خانه ای خارق العاده طراحی کرد که به نام خانه آبشار مشهور است و ارتباط میان انسان، طبیعت و معماری را به خوبی آشکار می کند. این خانه به عنوان اقامتگاه آخر هفته برای صاحبان آن آقای ادگار کافمن و همسرش و پسرشان طراحی شده بود که رایت با این خانواده از طریق پسرشان آشنا شده بود که در مدرسه او در تلیسین تحصیل می کرد. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
مجموع ۴۱ رکورد - در ۴ صفحه
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: [email protected]