به گزارش خبرنگار مهر، این جشنواره توسط کمیته پیگیری خانه های تاریخی و با حمایت سازمان زیبا سازی شهر تهران و با مشارکت دفتر نماینده شهردار تهران در هیات های امنا اماکن تاریخی، کمیسیون ملی یونسکو، کمیته ملی موزه های ایران، انجمن مفاخر معماری ایران، انجمن عکاسان میراث فرهنگی و ... با هدف صیانت از میراث ارزشمند تهران با نام "ته ران" برگزار می شود.
سجاد عسگری، دبیر اجرایی جشنواره در نشست مقدماتی جشنواره عکاسی بافت تاریخی( ته ران) که ظهر سه شنبه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت: محدوده عکاسی شرکت کنندگان در این برنامه مناطق 22 گانه شهرداری تهران است و عکسهایی با مضامین اجتماعی اقتصادی معماری و هر مضمون دیگری که معرف شهر تهران باشد پذیرش می شود. اما موضوعات مورد نظر عبارتند از نمایش جلوه های خاص از حیات اجتماعی دربافت تاریخی، اثر بخشی بافت تاریخی در هویت دادن به جامعه، آسیب شناسی بافت های فرسوده و نگاه به آسیب رسانی به بافت ها، حفظ آثار تاریخی ، نگاه مسولانه مردم و مدیران، معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری و ... .
وی ادامه داد: آخرین مهلت دریافت آثار 21 اردیبهشت ماه، انتخاب و داوری آثار، 26 اردیبهشت و زمان برگزاری نمایشگاه آثار منتخب نیز روز نهم خرداد است که در محل خانه هنرمندان برپا می شود. همچنین داوری این آثار بر عهده مهرداد اسکویی، سعید محمودی، مجید ناگهی، سید احمد محیط طباطبایی، عبدالکریم بابارضا، سعید محمودی ازناوه، علیرضا قهاری و احسان اسعدی است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مجوزهای لازم عکاسی در بافت تاریخی و اماکن موزه ای و تاریخی نیز بیان کرد: این برنامه بدون حمایت سازمان میراث فرهنگی برگزار شده است از سوی دیگر تعداد بناهای موزه ای در اختیار این سازمان بسیار کم هستند و از آنجا که شهرداری تهران حامی این برنامه هست، مشکلی برای عکاسی در بناها وجود نخواهد داشت.
عسگری به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی حمایت کمیسیون ملی یونسکو نیز گفت: قرار است برخی از نهادهای بین المللی مانند یونسکو از این برنامه حمایت های معنوی کنند اما این موضوع نیز برای جشنواره اتفاق خوشایندی است چرا که حداقل سازمان متولی میراث فرهنگی در این زمینه نه تنها کمکی به ما نکرد بلکه باعث شد تا مدت زمان زیادی برگزاری جشنواره را به تعویق بیاندازد.
در ادامه این نشست، محمد ابراهیم صافی، دبیر هنری جشنواره نیز گفت: قرار نیست ما از عکاسان بخواهیم که از بنا عکاسی کنند چرا که برای ما مهم روح زندگی موجود در این بافت های تاریخی و تاثیر آنها روی زندگی مردم است. از سوی دیگر می دانیم که ممکن است در بافت تاریخی تهران گاهی مشکلاتی برای عکاسان بوجود بیاید اما بخشی از این مسئله با روابط عمومی شخصی عکاسان و توجیه کردن افرادی که در مقابل کار آنها می ایستند و نشان دادن حداقل بروشور برنامه قابل حل است از سوی دیگر سعی کرده ایم که در تمامی بناهای در اختیار شهرداری و یا بافت تاریخی بروشور و یا بنرهای این جشنواره را برای آگاهی رسانی نصب کنیم.
وی افزود: هدف این است که همه افراد وارد حوزه عکاسی از بافت تاریخی شوند از سوی دیگر می توان عکسهایی را به نمایش گذاشت که در آرشیو شخصی افراد وجود دارد بنابراین شرکت کنندگان حتما نباید عکاس حرفه ای باشند حتی همین عکسهایی که با دوربین های موبایل گرفته می شوند نیز می توانند بیانگر موضوع جشنواره باشند.
علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند حداقل ده قطعه عکس خود را به صورت مجموعه و یا تک عکس با رزولوشن حداقل DPI300 با فرمت JPG به دبیرخانه جشنواره واقع در بلوار میرداماد، میدان محسنی(مادر)، خیابان بهروز کوچه چهار، پلاک 6 ، واحد 2 شرقی ارسال و یا با شماره 22274952 و 22274958 و یا آدرس اینترنتی THHC.IR ارسال کنند تا به 5 نفر از برگزیدگان در این جشنواره، غیر از لوح تقدیر تندیس جشنواره، به ترتیب مبلغ سی میلیون، 20 میلیون و ده میلیون ریال اهدا می شود. همچنین عکس های برگزیده نیز ضمن نمایش در خانه هنرمندان در کتاب جشنواره نیز منتشر می شود.
مطالب مشابه
همراه معماری آرل باشید