نویسنده : تحریریه معماری آرل
تاریخ : يکشنبه , ۱۳۹۶/۰۹/۱۹ ۱۰:۱۵
تحریریه معماری آرل
تجربه سفر بدون حس کردن و درک فرهنگ و سنت یک منطقه بی فایده است. به طور قطع یکی از مکان هایی که می تواند خصوصیت فرهنگی یک ملت را به شما نشان دهد، عرصه بازار می باشد. بازار یک منطقه معرف آداب و رسوم یک شهر یا کشور به شمار می رود و بازدید از این مناطق می تواند شما را با ویژگی های سنتی و تجاری آن منطقه آشنا کند. عموماً فضای بازار جزء محبوب ترین بخش شهر بوده که گاهاً از فضاهای تاریخی هم بیشتر بازدید می شوند. بازارها فضایی هستند که م به صورت موقت دایر می شوند و هم به صورت ثابت. به عنوان مثال بازار تهران دارای مغازه یا پاساژهای ثابتی است که جابجا نمی شوند و فقط تغییر مالکیت می دهند. اما بازارهای مهمی مانند: بازار بانکوک یا بنگلادش از چادرهای موقت تشکیل شده اند که هر بار در اجاره فرد دیگری قرار می گیرند و فقط کلیت آن فضا در اختیار قشر فروشنده قرار گرفته است.
بازار چاتوچاک- بانکوک، تایلند
این بازار با 8000 هزار واحد که به صورت چادرهای رنگارنگ کنار هم قرار گفته اند، یکی از معروف ترین بازارهای دنیا به شمار می رود. بازاری که در روزهای تعطیل هم از صبح تا شب دایر بوده و همه چیز می فروشد. حیوان خانگی، صنایع دستی، مبلمان و ... از معدود وسایلی هستند که در این مکان عرضه می شوند. این بازار به صورت دوره ای بوده و فروش وسایل در آن با توجه به مدت زمان معینی تغییر کاربری می دهد.
چاندی چوک- دهلی، هند
چاندی چوک یکی از قدیمی ترین بازارهای دنیا می باشد. در این بازار می تواند مدرن ترین لباس ها و وسایل را در مغازه های بسیار قدیمی ببینید. یکی دیگر از شاخصه های این بازار غذا و خوراکی می باشد که در سرتاسر خیابان ها و کوچه ها مشاهده می شود. کالاهای سنتی این بازار در دنیا زبان زد بوده و پس از صدها سال صنعت نساجی این شهر در بازار مشاهده می گردد. ساختمان های سنتی و کهنه بازار چاندی چوک نشان دهنده قدمت بالای این مکان می باشد.
دجیما الفنا، مراکش
از موسیقی گرفته تا وسایل نمایش های خیابانی و دکور در بازار مراکش یافت می شود. علاوه بر وسایل هنری، داروهای گیاهی و معجون های سنتی از اقلامی است که در بازار بزرگ مراکش یافت می کنید. بازار مراکش با ساختار قدیمی خود شباهت زیادی به ساختار قدیمی بازار بانکوک دارد. برخی از غرفه های این بازار به صورت موقتی بوده و در طول سال تغییر کاربری می دهند.
بازار بزرگ استانبول، ترکیه
رسماً قدیمی ترین بازار بزرگ جهان با پیچ و خم های فراوان به شمار می رود. این بازار با 56 بخش در یک ساختار غول پیکر ساخته شده و هر چه که فکرش را کنید برای فروش دارد. رواق های بزرگ و گچ بری های طاق های گوشواره ای در مسیرهای طولانی امضای طراحی بازار بزرگ ترکیه می باشند. برخی مواقع مردم و توریست ها یک روز کامل را در بازار استانبول می گذرانند.
بازار شناور وارا کین- بانجارماسین، اندونزی
تجربه فرهنگ اندوزی در قایق های شناور در آب. تجار محلی همواره در حال معاملات روزمره خود با سیستم سنتی خود می باشند. پارچه، میوه، غذای دریایی و سبزیجات عجیب و غریب از مهم ترین وسایل فروش در این بازار شناور به شمار می روند. تحربه ای جالب و منحصربه فرد که می بایست یک بار مشاهده نمود.
بازار جاده پورتوبلو، لندن، انگلستان
اگر شما عاشق همه محصولات هستید، پس باید یک سر به بازار پورتوبلو لندن بزنید. این بازار شامل فروشگاه های آنتیک و دسته دسته دوم است که همه چیز در آن از کیف و کفش تا وسایل دکوراسیون خانه یافت می شود. بیش از 1000 مغازه و فروشگاه در راستای این خیابان با قدمت 1800سال وجود دارد. لوازم جانبی مد و وسایل کلکسیونی از شاخص ترین اقلام این بازار می باشند. علاوه بر وسایل عمومی، فروش عتیقه و جواهر در ضلع جنوب بازار هم زیاد می باشد.
بازار ملکه ویکتوریا، ملبورن، استرالیا
بازار ملبورن یک فضای قدیمی در جزیره ای کوچک قرار گفته است. این بازار سرپوشیده مانند یک معبد بالی بزرگ است که همه گونه اقلام، از خوراک تا پوشاک را می فروشد. محل این بازار کنار دریا قرار گرفته و یکی از صمیمانه ترین فضاهای دنیا به عنوان بازار را یدک می کشد.
تحریریه معماری آرل
منبع: blog.gofro.com
مطالب مشابه
X
همراه معماری آرل باشید