معماری جهان: ژاپن در گذر زمان، قسمت پنجم، دوره ی Azuchi -Momoyama



نمونه ای از طراحی داخلی به سبک Shoin
مترجم: نیلوفر محتاط
سال های 1568 تا 1600 میلادی مربوط به دوره یAzuchi -Momoyama می باشد. در این دوران کشور ژاپن پس از جنگی طولانی سرانجام به کشوری متحد تبدیل شد. حکمرانان آن زمان فرمان ساخت قلعه های نظامی را به عنوان نشانه ای از قدرتشان دادند و در این دوران معماری قلعه ای رواج یافت. استفاده از دیوارهای عظیم سنگی و خندق از ویژگی های معماری قلعه ها در این زمان بود. داخل این قلعه ها تاریک بود و اغلب به وسیله ی هنرمندان تزیین شده بود. فضاهای داخلی قلعه های نظامی نیز به کمک پانل های تاشو و کشویی از یکدیگر جدا شده بود. قلعه های Matsumoto و Kumamoto دو قلعه ی مهم این زمان هستند. قلعه ی Nijo نیز در این زمان در شهر کیوتو ساخته شد. تفاوت این قلعه با دو مورد قبلی این است که این قلعه، علاوه بر اینکه قلعه ای نظامی است، قلعه ای سلطنتی نیز هست و دارای ویژگی هایی از معماری چین می باشد.


قلعه ی Himeji


قلعه ی Matsumoto

اتصالات خشک دیوار سنگی قلعه ی قلعه های Matsumoto
سبک Shoin- zukuri سبکی مختص به این دوره است که بیشتر در طراحی ساختمان های مسکونی از آن استفاده می شد. این سبک مبنا و پایه ی معماری خانه های سنتی امروزه ی ژاپن را تشکیل می دهد. در این سبک با طراحی ایوان، معماری داخلی خانه های مسکونی به شدت با محوطه ی سرسبز اطرافش پیوند خورده است. بر روی پانلهای جدا کننده نیز توسط هنرمندان نقاش به زیبایی و به طور کامل طرح های زیبایی کشیده شده است. در طراحی داخلی این خانه ها برای نمایش آثار هنری از قفسه و شاهنشین استفاده شده است. شاهنشین ها فضاهایی در معماری داخلی ژاپن هستند که در اتاق پذیرایی قرار می گیرند و هدف آن ها نمایش آثار هنری است. اغلب کتیبه های خوشنویسی یا تصویری در این فضاها به نمایش گذاشته می شود. در این سبک سطح کف خانه کاملاً با تاتامی پوشانده می شود. ایده ی پوشاندن کف اتاق ها با تاتامی در دوره ی Muromachi آغاز شد و در این زمان (دوره ی Momoyama) تکامل یافت. وجود درهای کشویی چوبی تزیین شده، ستون های چوبی با لبه های پخ، شاترهای چوبی برای محافظت ساختمان در برابر باران و سقف تزیین شده از دیگر ویژگی های این سبک است.


اتاق پوشیده شده با کفپوش تاتامی


یک شاهنشین ژاپنی

سبک Shoin- Zukuri در اصل تحت تأثیر مکتب بودائی ذن شکل گرفت. ریشه های این سبک مربوط به سبک Shinden-Zukuri در دوره ی Heian است. (درباره ی این سبک در مطالب قبلی توضیحاتی داده شده است). واژه ی Shoin به معنای اتاق مطالعه است. اتاق مطالعه ابتدا در معماری معابد طراحی می شده و بعدها در سبک Shoin به خانه های مسکونی راه پیدا می کند. معبد Ginkaku-ji قدیمی ترین ساختمان ساخته شده با این سبک است.


معبد Ginkaku-ji

نمونه ای پانل تاشو با نقوش ببر و اژدها مربوط به قرن 18

پانل تاشوی داخلی با نقوش درخت کاج

منبع:WIKIPEDIA
تحریریه ی معماری آرل

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-3178.html