۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

استودیو


تحریریه معماری آرل
محله‌ی بوکان در شمال شهر تهران قرار دارد و شیب زیاد زمین و درختان بلند متراکم، دو خصلت جغرافیایی آن است. خانه‌های قدیمی زیادی با حیاط‌های سبز در کوچه‌های این محله وجود دارند و با کمی فاصله گرفتن از زمین، منظر باز و سبز از پنجره‌ی اتاق‌هایشان رخ‌نمایی می‌کند. آپارتمان کلاژ در این بستر نشسته است.
ساختمان کلاژ چهار طبقه دارد و روی بستر بزرگ سنگی قرار گرفته است. یک حیاط بزرگ با چند درخت و باغچه، حد فاصل میان کوچه و ساختمان است. خانواده‌ی ساکن در واحد طبقه‌ی سوم کار بازسازی آن را انجام دادند اما به‌خاطر نارضایتی از نتیجه، نزدیک اتمام کار تصمیم به بازطراحی آن گرفتند.
تحریریه معماری آرل
 توضیحات ارائه شده توسط معماران :پروژه تجربه ی “خانۀ حیات دار” برای ما تجربه ی باز تعریف روح معماری ایرانی با ظاهری امروزی بود. ارزش نهادن به روح می تواند هر قالبی بپذیرد یا به عبارتی فارغ از قالب است.کشفِ چیزیست که وجود دارد، نه خلق چیزی که نیست. سفریست از خود، به خود بدون نیاز به یک قدم حرکت در هیچ جهتی. فقط بودن ، کشف کردن و لذت بردن، در اینجا و اکنون. 
در تفکر بسیاری از مردم ایران توسعه و ارزش در قبال دوری هرچه بیشتر از سنت ها و اصول تلقی می شود. خانه هایی با کاراکتر جدید و ناآشنا، بیشتر مورد پسند بازار مسکن قرار میگیرد. بازاری که زاده ی تفکرات سرمایه داری، مصرف گرایی و سوداگران ساختمانی است. هر روز شاهد “کوبیدن” ارزش ها و “ساختن” بی هویتی هستیم. در حالی که دور شدن از اصل، همواره باعث دردی میشود که روان آدمی را به بازگشت دعوت میکند.  با آرل در ادامه  همراه باشید....
“هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش”
مولانا
تحریریه معماری آرل
گروه معماران  WE Architecture نمایشگاه خود را در BLOX کپنهاگ ، با طراحی و ایده های جدید رونمایی کرده است. فضای نمایشگاهی BLOX مکان تجمعی در کپنهاگ است که در آن عرضه های خلاقانه و فرهنگی از جمله نمایشگاه های مرکز معماری دانمارک یافت می شود.
فضای نمایشگاهی BLOX شامل یک گالری راه پله ای است که توسط تعدادی از شرکتهای معماری جوان با استعداد و برجسته دعوت شده دانمارکی طراحی شده است. WE Architecture دفتر کارخود رادر این فضای نمایشگاهی به صورت پیکسل های پاپ آپ در فضایی به متراژ 90 مترمربع در این راه پله طراحی نموده که با فضای شیشه ای، نمایشگاهی یکپارچه برای نمایش پروژه های خود از طریق ماکت ها ،رندرها، نقشه های فنی ، طرح ها و اسکیس ها ایجاد نموده است  در ادامه با آرل همراه باشید.....
تحریریه معماری آرل
کافه‌گالری کاراکتر در مجاورت یکی از خیابان‌های اصلی مهرشهر کرج و در زمینی به مساحت 530 مترمربع واقع شده است. بنای قدیمی این پروژه، ساختمانی دو طبقه با زیرساخت‌های تاسیساتی ضعیف، پلانی پیچیده و تعداد زیادی بازشوهای قوسی‌شکل بود که به سبب کمبود بودجه و تسریع زمان اجرا، سعی شده  تا با به‌کارگیری ایده‌ای منعطف و ایجاد تعریفی جدید برای بازشوهای قوسی‌شکل بنا، کمترین میزان تخریب و تغییر را در بنا ایجاد شود در ادامه با آرل همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
تلاش و جدال برای اجرای عمارت خورشید در باغ شهر و  محله ای آجری 400 دستگاه ( محله یزدی ها )  که امروزه دیگر نیست. در طی چند دهه گذشته استان البرز به علت بهره برداری های بیش از اندازه و ساخت ساز های بی رویه ، به شهری پر از تشویش و نا به سامان درحوزه زیباسازی  معماری و شهرسازی تبدیل شده است که کمتر ارتباطی با آنچه که بوده و میتوانسته باشد دارد . شهری مدرن و ایرانی که به همت یک تاجر یزدی روند رو به رشد ی را پیش گرفته بود. مردی که با سرمایه و پشتکار خود پایه‌ی صنعت کشور را تقویت و منطقه‌ای ایجاد نمود که هنوز که هنوز است از طبیعت و صنعت آن سخن می گویند.
تحریریه معماری آرل
یکی از مهم ترین دستاورد های معماری ایرانی ، ایجاد فضایی مطلوب در پاسخگویی متناسب به نیازمندی های محیطی ، اجتماعی، جغرافیای فرهنگی و بستر شکل گیری هر ساختمان در هر دوره تاریخیست. از این رو در روند شکل گیری طرح خانه دو درخت، سعی بر آن بوده تا ضمن تاکید بر شاخصه های معماری و هویتی بستر پروژه، به  ویژگی های فرهنگی، قاره ای و جغرافیایی منطقه توجه ویژه ای شود. چالش برانگیز ترین بخش در روند طراحی پروژه خانه دو درخت ،  شکل دهی هندسه ،کاربری و عملکردهای درست ساختمان  بر مبنای توجه به وضعیت قرارگیری دو درخت گردوی موجود در محدوده جانمایی بنا بود. همراه آرل باشید..
تحریریه معماری آرل
در سال‌های اخیر میزان خشونت و افسردگی در جامعه‌ی ایران به نسبت سایر کشور‌های جهان بسیارافزایش پیدا کرده است. رویکرد ما برای طراحی فروشگاه کتاب عرفان، خلق روشی برای کم کردن این بار اندوه و غم از مردم بود. برای تحقق این مهم، یک بازی برای مجاب کردن افراد به لبخند زدن خلق کردیم.

از آنجا که ذات فروشگاه کتاب، فضایی ایستا است. برای خلق فضایی زنده و پویا، از نور و رنگ استفاده کردیم : دو عنصر به هم پیوسته و تاثیر گذار بر اتمسفر فضا که به عنوان غیر مادی ترین عنصر همواره در معماری وجود داشته است. علاوه برآن رنگ ها با تاثیرات روانشناسی محیطی خود، برآسایش اقلیمی ساکنان و ویژگیهای روانی و رفتاری افراد تاثیر میرگذارند.
تحریریه معماری آرل
در وضعیت موجود یک واحد مسکونی کوچک و یک استخر در سایت طراحی داشتیم و در روند طراحی ویلای چمن سعی ما بر حفظ آن بود.
با قرار دادن یک درخت سدروس در انتهای مسیر ورودی و تقویت آن یک محور ساختاری به گونه ای ایجاد شد که حجم دوم در طرف دیگر محور اضافه شود. بنای وضع موجود به صورت فرم بیسیک و آرکه تایپی از یک خانه بود که ما با بازی با شیب احجام و از بین بردن محور تقارن آن ها این فرم را واکاوی کردیم. این تغییرات در احجام به گونه ای بود که زون های خصوصی و عمومی بر اساس تناسبات فضاهای مورد نیاز و برنامه فیزیکی تفکیک شدند. این تفکیک زون ها حول محور ساختاری است. درخت سدروس در انتهای مسیر از ابتدای ورود به سایت نمایان است.
تحریریه معماری آرل
با افزایش قیمت مسکن و افزایش جمعیت در کلان شهرها  امروزه زندگی در فضاهای کوچک بسیار رایج گشته و کاربران را ملزم به زندگی در چنین فضاهایی در تضاد با خانه های سنتی گذشته نموده است سوئیت، استودیو یا آپارتمان های زیر 50 متر  به دلیل متراژ بسیار کم برای توزیع مناسب حوزه ها کار طراحان را دشوار می نماید و چالش هایی را به همراه دارد اما اگر در ادامه با آرل همراه باشید نمونه هایی را مشاهده می کنید که در می یابید متراژ کم هم با طراحی هوشمندانه می تواند محدودیتی برای عملکرد و زیبایی نباشد و آسایش فیزیکی و عملکردی خوبی برای کاربران ایجاد کند...
تحریریه معماری آرل

پروژه در یک منطقه مسکونی در محلات، در ۲۶۲ کیلومتری جنوب غربی تهران با آب و هوای گرم و خشک واقع شده است. منطقه اطراف این شهر از سنگ تراورتن غنی است که عمدتا به دلیل  وجود دو معدن مهم تراورتن به نامهای حاجی آباد و عباس آباد در این ناحیه است. این پروژه در حین ساخت و زمانی که صفحات کف از قبل ساخته شده بود به معمار منتقل گردید و همچنین مشتری نیاز به یک پروژه مقرون به صرفه نیز داشت.

زمین ساختمان مسکونی شماره 3 محلات، به 180 متر مربع و با همسایگانی در شرق و غرب محدود شده است. معادن سنگ تراورتن و کوه ها از منطقه جنوبی و منطقه سبز سرمایه که یکی از معروف ترین محله ها می باشد قابل مشاهده است و یکی از جاذبه های محبوب گردشگری از شمال مرز سایت قابل مشاهده است. معادن سنگ تراورتن و کوه ها از سمت جنوب به خوبی دیده می شوند و منطقه سبز سرچشمه که یکی از جاذبه های گردشگری محبوب این ناحیه است نیز از سمت شمالی سایت پروژه به خوبی قابل رویت است.

تحریریه معماری آرل

​در محوطه دانشگاه  Xiaojingwan (موسسه آموزشی خصوصی در شنزن) کتابخانه بایگانی CRLand برنامه دوگانه دارد. عملکرد اولیه ساختمان، خدمت رسانی به عنوان آرشیوی است که تمام پرونده های فیزیکی و دیجیتالیش را در یک غرفه زیرزمینی که در دامنه کوه که سایت پروژه می باشد، نگهداری می کند. بعد از آرشیو، این پروژه به عنوان یک گالری و سالن سخنرانی عمل می کند که در محوطه مجاور به کار می رود و به ابعاد مدنی و فرهنگی این پروژه می افزاید.


تحریریه معماری آرل
کپنهاگ، پایتخت کشور دانمارک، یکی از بزرگترین شهرهای پیاده دنیاست و به صورت مداوم در جهت بهبود کیفیت زندگی شهری در حال فعالیت می باشد برنامه‌ریزان شهری گام‌های کوچک بی‌شماری در جهت تغییر شکل شهر از یک مکان اتومبیل‌مدار به یک محیط شهروندگرا برداشته‌اند در راستای فعالیت های مستمر در مناطق شهری در مناطق جنگلی نیز طراحان  به راهکارهایی خلاقانه دست زدند و مسیر پیاده روی جنگلی و تندیس گونه به منظور برجی برای پیاده روی و برای مشاهده چشم انداز و ایجاد مکانی برای کمپی ماجراجویانه در جنگل جنوبی کپنهاگ ایجاد کرده اند  این برچ توسط استودیوی معماری و شهرسازی  EFFEKT طراحی و اجرا شده است در ادامه با آرل همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی لابی سینما تیراژه به عنوان اولین شعبه مجموعه سینماهای بشرا در طبقه فودکورت یک مرکز خرید تیراژه در حالی به ما واگذار شد که به دلیل طراحی نادرست ورودی در پس زمینه خود نادیده می شد و بسیاری از مشتریان مرکز خرید از وجود مجموعه سینمایی بی اطلاع بودند. لابی موجود تشکیل شده بود از دو سطح با اختلاف ارتفاع حدودا دو متر که بواسطه یک پله به هم متصل می شدند یعنی دو فضای ساکن و یک مسیر ارتباطی.
تحریریه معماری آرل

استودیو Prototype طرح سازه ساده و مستقل (پاویون) را واقع در باغ یک ویلا به اتمام رسانده است. این ویلا در دهه 30 میلادی و متاثر از معماری آن زمان و با استفاده از آجرهای قرمز رنگ ساخته شده است و در یک محیط پارک مانند در کشور هلند قرار گرفته است. به عنوان کانسپت، بافت پارک در ساختار ویلا امتداد پیدا کرده است. به عنوان بخشی از فضای داخلی پارک، دو پاویون نیز به این فضا اضافه شده اند که به خوبی با بنای ویلای موجود ارتباط برقرار می کنند. اگرچه پاویون ها هر یک هویت و متریال ویژه خود را دارند اما در کنارهم وحدتی را در کلیت کانسپت این مجموعه به وجود می آورند. در ادامه یکی از این دو پاویون که ساخت آن تمام شده است بررسی می شود.

تحریریه معماری آرل
اسی برگر یک رستوران دنج و صمیمی در خیابان سهروردی تهران، و نزدیک به فضای اجتماع مردم در میدان پالیزی است. قبل از این که استودیو آدمون برای طراحی این پروژه انتخاب شود، از این مکان به عنوان یک شعبه از رستوران های زنجیره ای بزرگ  استفاده می‌شد و درتضاد با همسایگی با یک فضای شهری شلوغ، نمی‌توانست مشتریان کافی را جذب کند. این بررسی پرسشی مهم برای ما ایجاد کرد که اتفاقی که در آب‌میوه فروشی‌ها و رستوران‌های کوچک اطراف میدان پالیزی می‌افتد که مردم را حتی وقتی این مکان‌ها امانات قابل ملاحظه‌ای (حتی فضای کافی برای نشستن) ارائه نمی‌کنند راضی و خشنود نگه می‌دارند و از مناطق مختلف تهران جذب می‌کند چیست.
با آرل در ادامه همراه باشید...
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
طراحی دفتر کار اداری

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


معماری و طراحی هتل
طراحی و اجرا ساختمان اداری
طراحی داخلی و معماری داروخانه
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir