۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

نویسنده : مسعود فلاح نرگس
تاریخ : چهارشنبه , ۱۳۹۹/۰۱/۲۰ ۱۳:۴۲

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

تحریریه معماری آرل

شاید بتوان گفت برای اولین بار در کشورمان فضای یک آزمایشکاه تخصصی با دیدگاه معماری طراحی شده است، نیاز های تمامی کاربران خود را پاسخ می دهد.
در آزمایشگاه بهار با دو گروه کارکنان و مصرف کنندگان مواجه هستیم. مصرف کنندگان این فضا شامل افراد بزرگسال ، معلول و کودک می باشد که برای هر یک از این افراد فضایی برای رفع نیازهایشان طراحی شده است.
سالن انتظار این مجموعه دارای بخشی برای بازی کودکان و نیمکت و میز هایی برای گذران زمان انتظار می باشد. با اضافه شدن فضای سبز، مبلمانی بهینه و سقف طراحی شده گذران زمان را در این سالن دلپذیرتر می شود.

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

به عنوان تفکیک کننده فضاهای عملکردی، دیوار هایی نیمه شفافی که در پس آنها گیاهان مانند پرده عمل می کنند دیده می شوند که در کنار کف سازی یکپارچه برای داشتن فضایی گسترده تلاش می کنند.
از ابتدا سعی بر آن بود که با استفاده از رنگ های زنده، فضا را از حالت معمول اداری یک آزمایشگاه خارج کنیم. برای اینکار از رنگ زرد که دارای شخصیتی شاد، دقیق و سر زنده می باشد در کنار رنگ سبز طبیعی گیاهان بهره گرفتیم. همین رنگ نیز به عنوان المان بصری هویت سازمانی مجموعه آزمایشگاه بهار انتخاب شد تا علاوه بر ساخت شخصیتی واحد برای آزمایشگاه، این مجموعه را صاحب خوانایی بهتری در فضای کلی کلینیک کند.
خط هایی موازی که در محور ها ی حرکتی و روی میز های کار قرار داردند سقف سالن اصلی فضای کار را پوشانده اند. بازی نور و سایه سقف در کنار سیستم صوتی هوشمند سقفی، تکراری شدن فضای کار بیست و چهار ساعته را کاهش داده است.

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

سرویس بهداشتی در آزمایشگاه فضایی متفاوت است.
زیرا بیشتر مراجعین با آن سر و کار دارند و این موضوع ارزش فضایی آن را بالا می برد به همین جهت به این بخش در طراحی نگاهی ویژه شده است این قسمت هم دارای سیستم صوتی سقفی و فضای سبز می باشد. دریچه ای مشخص برای قرار دادن نمونه ها توسط بیماران در انتهای سرویس بهداشتی قرار دارد که مستقیم با اتاق شست و شوی آزمایشگاه در ارتباط است. به این شکل هم بر کارایی و خوانایی فضا افزوده شده است و هم مسائل بهداشتی بیشتر رعایت می شود .

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

مشخصات پروژه

نام پروژه: آزمایشگاه بهار
عملکرد: درمانی
شرکت / دفتر طراحی: درک فضا
معماران اصلی: مهیار جمشیدی
همکاران طراحی: مازیار جمشیدی – تینا الفیده فرد – بهناز محسنی
آدرس پروژه: تهران مرزداران
مساحت زمین: 200 متر مربع
کارفرما: دکتر محمود یعقوبی
تاریخ شروع / تاریخ پایان ساخت: تابستان – زمستان 98
عکاس پروژه: محمد حسین حمزه لویی
وبسایت: Darkefaza.com
ایمیل: Darkefaza@gmail.com
اینستاگرام : darkefaza
گرافیک : مازیار جمشیدی – صبا صادقپور

 

طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار
طراحی داخلی آزمایشگاه بهار

تحریریه معماری آرل
منبع : شرکت معماری درک فضا

تعداد بازدید : ۵۸۱
نسخه چاپی :  
zahra

ممنون از مطالب بسیار مفیدتون- ایکاش این امکان وجود داشت که در مورد ظراحی های خاص{مثلا آزمایشگاه } یه دیافراگم ارایه میشد تا ما با فضاهای اصلی آشنا بشیم - یا ارجاع میدادین به جایی دیگر




ارسال نظرات

نظر شما :

مطالب مشابه
طراحی بیمارستان ارتوپدی کودکان

طراحی بیمارستان ارتوپدی کودکان

طراحی داخلی بیمارستان حیوانات با ایده تفاوت بین گربه و سگ

طراحی داخلی بیمارستان حیوانات با ایده تفاوت بین گربه و سگ

ایده طراحی مرکز توانبخشی کودکان و بزرگسالان

ایده طراحی مرکز توانبخشی کودکان و بزرگسالان

مشاوره معماری

برای داشتن فضای کارآمد و زیبا می توانید از مشاوره متخصصین آرل بهرمند شوید

02122901905
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
دانلود مرورگر کریپتو تب

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


معماری و طراحی هتل
طراحی و اجرا ساختمان اداری
طراحی داخلی ساختمان اداری و دفتر کار
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir