نویسنده : غزاله عزالدین
تاریخ : پنجشنبه , ۱۴۰۱/۰۲/۱۵ ۱۰:۴۵
تحریریه معماری آرل
داشتن یک خانه درختی بی شک رویای کودکی بسیاری از افراد است مکانی آرام و خنک برای ایجاد احساس آرامش که دغدغه های زندگی را فراموش کنیم و احساس بودن در طبیعت در مکانی امن را تجربه کنیم اگر شما هم از این دسته افراد هستید با آرل همراه باشید.....طراحی داخلی این خانه ویلایی توسط گروه معماران Soar Design Studio در تایوان و در فضایی به مساحت 114 متر مربع طراحی و اجرا شده است.
طبق گفته معماران، طراحی این خانه ویلایی با کانسپت و تقلید از طرح خانه های درختی و با در هم شکستن محدودیت ها برای ایجاد فضای زندگی زیبا و کافی و دارای 3 اتاق جداگانه می باشد که توسط سازه های فلزی در سقف به حالت تعلیق درآمده ،کفپوش های چوبی صلب راهرو و فضای تعامل را گسترش می دهد و مانند سکویی ارتباط دهنده این فضاهاست.
فضای عمومی چند منظوره فضاهایی پویا برای زندگی مشترک در فضایی ارگانیک را ایجاد کرده که در آن هر فضایی به طور مستقل اما در کل مرتبط به یکدیگر را ایجاد کرده اند.
هر اتاق به عنوان یک ساختار مجزا در کلیت فضا دیده می شود و نوع طراحی بر فضای عمومی مشترک و باز و اختلاف ارتفاع تأکید می نماید تفکر طراحی از بیرون به درون شکل گرفته و با استفاده از باغ و حصارها به عنوان محور طراحی ، فضای بصری و زندگی را گسترش و تعریف نموده است. راهروها ، سکوهای نیمکتی و گوشه های سبز در سطوح مختلف وجود دارند و با اتصال فضاها راحتی بیشتر و تعامل ارگانیک و سرگرم کننده تری را ایجاد می کنند و فضاهای طراحی شده با مشابه سازی از خانه های درختی در طبیعت احساسی متفاوت از خانه را در کاربران ایجاد می کنند.
طراحی به صورت لایه ای و هیبریدی در فضا شکل گرفته و این بدین معنی است که در خانه محل کار، تفریح و زندگی ادغام گردیده و فضایی کارآمد و ترکیبی ایجاد کرده است. ایجاد سطوح به همراه دیوارهای بتونی با شکاف ها و سازه های فولادی معلق ، نماهای شکسته، لایه ها و حفره ها را ایجاد کرده که این ویژگی ها در کنار هم سبب ایجاد مرزهای مبهمی از نظر بصری گردیده است. تلفیق فراز ها و نشیب ها پروژه ای متفاوت را ایجاد کرده است.
سکوی چند منظوره و فضاهای باز باعث ایجاد ابهام در کاربرد و همچنین خطای بصری در مرزهای موجود می شود اما در عین حال شیوه زندگی متفاوتی را برای اکتشاف و تجربیات بیشتر در این فضای ارگانیک در اختیار کاربران قرار می دهد.
طراحی بدون پوشش، چالشی برای مقاوم سازی در تایوان است. برای به حداکثر رساندن ارتفاع در این فضای چند لایه، سقف و تاسیسات در معرض دید قرار گرفته و با دستکاری ارتفاع و اندازه پنجره ها تمرکز بصری معینی را در فضا ایجاد کرده است عدم استفاده از کاور برای دیوار داخلی مانند قابی برای نمای داخلی محسوب می شود.
استفاده از چوب و قفسه های چوبی احساس بودن در طبیعت و خانه درختی را بیشتر منعکس می نماید ضمن اینکه فضای گرم و کاربردی را برای ذخیره سازی در فضای داخلی ایجاد کرده است.
در آخر می توان گفت این خانه با طراحی هوشمندانه و با احترام به طبیعت و سبک تایوانی اصیل توانسته خانه ای منحصر به فرد ایجاد کند که از هر گوشه چه از پایین و چه از بالای اتاق های معلق تجربه بصری متفاوتی ایجاد می کند و تنوع بصری سبب می شود تا فضا از یکنواختی به دور و پویایی و طراوت در فضا حفظ گردد.
تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily
مطالب مشابه
X
همراه معماری آرل باشید