نویسنده : تحریریه معماری آرل
تاریخ : سه شنبه , ۱۳۹۶/۰۹/۱۴ ۰۹:۱۸
تحریریه معماری آرل
معمار : سعید میرمحمد صادقی ، لادن زارعیهمکار طراحی : بنفشه زارعی
ترسیم و سه بعدی سازی کامپیوتری : نسترن روحی پور
عکس : علی دقیق
مجری : سعید میر محمد صادقی ، عباس ذوالقدر
مدیر پروژه: عباس ذوالقدر
مجری بتن اکسپوز: عباس ذوالقدر
همکاران اجرایی : سمیر بهمنش و فرهنگ محمدی
محاسبات سازه : عباس ذوالقدر ، نسیم میثاقی
مشاورین بتن : ترمیم بتن خاورمیانه و انیستیتو مصالح دانشگاه تهران
تاسیسات مکانیکی : عارف صمدی
تاسیسات برق : شرکت آسا انرژی
مشاور ومجری فضای سبز: ابراهیم مهاجر، سارا حسین خانی
تاسیسات برودتی و حرارتی : دامون سرویس
در طراحی ویلای شماره ده نود، به این فکر می کردیم که نتیجه کار، خانه ای باشد که الزاما ترتیب و توالی کسل کننده خانه های مرسوم شهر را نداشته باشد. به این فکر می کردیم که حیاط خانه، یکی از فضاهای اصلی خانه باشد، و داخل خانه، امتدادی از اتفاقات حیاط خانه باشد. به این فکر می کردیم که فضای سبز فقط به چند درخت و باغچه در محوطه خلاصه نشود، بلکه سبزینگی به داخل خانه راه پیدا کند و جزیی اصلی از عناصر شکل دهنده داخل خانه باشد. در طراحی ویلای شماره ده نود، همانطور که طرح خانه شکل می گرفت، بیشتر به تصور ما، شکل خانه ای را به خود می گرفت، که وقتی از خانه های مرسوم شهر خسته می شوی، می خواهی به آنجا بروی.
استفاده از بتن نه یک پیش فرض بلکه بیشتر نتیجه یک پروسه و بررسی های طراحی، فنی و اجرایی بود. در روند طراحی، به این فکر می کردیم که بنا الزاما نباید از پیرامون و محوطه جدا باشد. به ساختار واحدی فکر می کردیم که همه اجزای اصلی ساختار پروژه را بتواند شکل دهد. بتن این ایده را تقویت و دست یافتنی می کرد، چرا که مصالحی است که می توان اجزای مختلف یک بنا را باآن شکل داد. بتن این امکان را ایجاد کرده که داخل خانه، امتداد بدون واسطه ی حیاط خانه باشد.
نتیجه نهایی روند طراحی، سا ختاری ترکیبی است از دیوار های بتنی، چوب و فضای سبز، که هم حیاط خانه و هم داخل خانه را شکل داده اند. طبقه زیرین طبقه ی بازی و ورزش است که امتداد یافته فضاهای جانبی استخر و محوطه سازی اطراف آن است و به شکلی طراحی شده است که کاربرد یک فضای سرپوشیده ی در مجاورت استخر و حیاط را داشته باشد. طبقه میانی نشیمن اصلی، آشپزخانه و غذاخوری را در خود جای داده است و طبقه فوقانی برای استراحت کردن در نظر گرفته شده است.
هر یک از طبقات به کف های معلق گونه ای شبیه هستند که از دیوار های بتنی مجاور مجزا می باشند واز طریق فضاهای خالی بین طبقات و سطح وسیع نورگیر رو به حیاط، تجربه متفاوتی از فضاهای داخل خانه و نیز از حیاط و فضاهای سبز ایجاد میکند. در شرق و غرب ساختمان، با توجه به مجاورت با همسایه های جانبی، بازشو ها بیشتر به روزنه هایی دردیوارهای بتنی شبیه هستند که از بینابین سایبان های چوبی، نور را به داخل خانه هدایت می کنند.
تحریریه معماری آرل
منبع: مهندسین مشاور پادیر
مطالب مشابه
X
همراه معماری آرل باشید