نویسنده : تحریریه معماری آرل
تاریخ : پنجشنبه , ۱۳۹۶/۰۴/۰۸ ۰۸:۱۹
تحریریه معماری آرل
تمام پروژههای ساختهشده پس از انقلاب در چهار گروه عمومی، بازسازی، مسكونی تكواحدی و مسكونی آپارتمانی در ايران که در دورههای قبل جايزه معمار شرکت نکردهاند، مجاز به شرکت در رقابت سال جاری هستند و در چهار گروه جداگانه مورد ارزيابی قرار می گيرند. پروژههای معماری داخلی، اگر دخل و تصرف در اجزاي ثابت فضای آنها صورت گرفته باشد، امکان شرکت در گروه بازسازی را خواهند داشت. اما پروژههای مرمتی مجاز به شركت در رقابت نيستند.معيارهای داوری
معيارهای عمومی زير در داوري تمامی پروژهها مدنظر قرار خواهند گرفت:- خلاقيت و نوآوري در طراحي و نوآوري در کاربرد مصالح و فناوري ساختمان
- مواجهه خلاقانه با مشکلات خاص پروژه ازجمله: محدوديتهاي اقتصادي، شرايط خاص سايت ازنظر ابعاد و اندازهها، ضوابط و رويههاي قانوني (بهويژه در شهرها)، دشواريهاي فني و...
- دقت و نوآوري در طراحي جزئيات
- توجه به محيط پيراموني و شرايط اقليمي، ارزشهاي زيستمحيطي و تعهدات اجتماعي
بديهي است که قضاوت نهايي درمورد هر پروژه نه ازطريق مشخص کردن امتياز آن در هرکدام از موارد فوق و معدلگيري از امتيازات، که با قضاوت درباره تماميت آن صورت خواهد گرفت.
روش داوري همچون سالهاي گذشته شامل چند مرحله حذف و انتخاب براي گزينش پروژههاي نيمهنهايي، نهايي و برندگان در هر چهار گروه خواهد بود.
داوران
1- حسين شيخ زينالدينكارشناس ارشد معماري از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، فعاليت حرفهاياش را بهعنوان مهندس مشاور از سال 1353 آغاز كرده است. از 1361 در هيئت مديره مهندسان مشاور باوند عضويت داشته و اكنون مديرعامل باوند است. او در طراحي و مديريت پروژههاي گوناگون مشاركت داشته و در سالهاي 71-1387 در حدود 12 شوراي علمي و تخصصي معماري و شهرسازي عضويت داشته و همچنين داور 9 مسابقه بوده است.
تدريس در رشته معماري دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، علم و صنعت و دانشگاه آزاد اسلامي ازجمله فعاليتهاي آموزشي اوست. از او مقالات متعددي در نشريات تخصصي معماري منتشر شده و همچنين عضو هيئت تحريريه برخي از مجلات معماري و شهرسازي بوده است. حسين شيخزينالدين نشان معماري ايران (استاد پيرنيا) را دريافت كرده و ازجمله معماران برگزيده سال 1379 بوده است.
2- جي ونژن- Zhi Wenjun
متولد 1962 در چين، دانشآموخته کارشناسي معماري، و کارشناسي ارشد تاريخ و نظريه معماري دانشگاه تونگجي (Tongji) شانگهاي است. او استاد دانشکده معماري و برنامهريزي شهري، و سردبير مجله (دوماهنامه) Time + Architecture اين دانشگاه، يکي از پرنفوذترين مجلات دانشگاهي چين در زمينه معماري است، درضمن معاونت کميته رسانه و ارتباطات انجمن معماري چين را به عهده دارد.
جي ونژن بيش از 50 مقاله علمي منتشر کرده و در نگارش 11 کتاب درباره معماري مشارکت داشته است. او در همايشهاي متعدد بينالمللي سخنراني کرده، و در دانشگاههاي مختلف اروپا و امريکا، ازجمله پرينستون، استاد مهمان بوده است.
زمينههاي تخصصي پژوهش او دربرگيرنده نقد معماري، معماري معاصر چين، و روش پژوهش و نگارش در معماري است.
3- رضا دانشمير
متولد 1343، معمار و مؤسس شرکت حرکت سيال به همراه کاترين اسپريدونف است. در دوران تحصيل همزمان در رشتههاي نقاشي و موسيقي نيز فعاليت داشته و برگزاري 8 نمايشگاه نقاشي انفرادي و گروهي در موزهها و گالريهاي تهران، همچون فرهنگسراي نياوران، گالري سيحون، گالري آريا، شماره 13 خيابان ونک، بينال اول نقاشي ايران و ... حاصل کار او در آن دوره است. در سال 1379، با پروژه گالري آو که بازسازي استخري متروک و تبديل آن به يک گالري مبلمان و آثار هنري بود، فعاليت حرفهاي معماري خود را آغاز کرد. او بيش از 50 پروژه معماري با تمرکز بر پروژههاي فرهنگي، ازجمله پرديس سينمايي پارک ملت و مسجد وليعصر طراحي کرده و جوايز معتبر داخلي و خارجي ازجمله رتبه اول جايزه معماري خاورميانه در بخش ساختمانهاي اداري و تجاري براي پروژه ساختمان اداري گلفام در سال 2014، جايزه جهاني (World Quality Commitment) WQCدر بخش جوايز طلايي در سال 2012، و فيناليست در بخش پروژههاي فرهنگي جهان در مسابقه World Architecture Festival) WAF) در سال 2009 و رتبه اول جايزه معمار در سال 1387 براي پروژه پرديس سينمايي پارک ملت ازجمله دستاوردهاي اوست. 10 سال تدريس معماري در دانشکدههاي مختلف، ارائه مقالات و سخنرانيهاي متعدد نيز از ديگر فعاليتهاي او در سالهاي اخير است.
4- علي کرمانيان
متولد 1344 و دانشآموخته دانشگاه Bartlett لندن، پس از يک سال کار در انگلستان با فيليپ پرايس از سال 1370 با تأسيس دفتر معماري کرمانيان و همکاران در حوزه معماري فعاليت دارد. بسياري از آثار اين دفتر در مجلات مختلف معماري منتشر شده و مورد بحث قرار گرفتهاند و برخي نيز جوايزي دريافت کردهاند. او همچنين سمتهايي چون عضو هيئت علمي و مديريت گروه معماري دانشگاه آزاد تهران مرکز، نماينده بنياد آقاخان، عضو هيئتمديره سازمان نظام مهندسي استان تهران، نماينده دانشکده تحصصي IAAC بارسلون، عضو هيئت مؤسس و مديرعامل مؤسسه تهران را در کارنامه خود دارد. تأليف مقالات متعدد و کتاب معماري فراتر از معماري، همکاري در برگزاري مسابقات و حضور در هيئتهاي داوري، جلسات و سمينارها و نيز برگزاري جلسات ماهانه نقد معماري از ديگر فعاليتهاي اوست.
5- رامبد ايلخانی
متولد 1351، دانشآموخته کارشناسي ارشد رشته معماري از دانشگاه شهيد بهشتي است و سابقه تدريس در دانشکده هنر و معماري واحد تهران مرکز و جنوب را دارد. 10 سال شريک مؤسس گروه طراحي ارش سابق بوده و در حال حاضر، شريک مؤسس گروه طراحي شيفت است. در ارديبهشت 1395 به همراه نشيد نبيان مرکز نوآوريهاي شهري تهران TUIC را بهعنوان مرکز شکلگيري در حوزه معماري و شهرسازي و شاخه تجربي گروه طراحي شيفت تأسيس کرد. هدف اين مرکز تربيت و پرورش نسل بعدي معماران پژوهشمحور حرفهاي است. او در مدت فعاليت حرفهاي خود جوايز متعدد ملي و بينالمللي کسب کرده، ازجمله مقام اول جايزه معمار 85، مقام سوم جايزه معمار 86، مقام دوم جايزه معمار 87، مقام دوم و سوم جايزه معمار 93 و مقام اول و دوم جايزه معمار 95، راهيابي به فهرست منتخبان جايزه آقاخان در سال 2010 و راهيابي به فهرست منتخبان فستيوال جهاني معماري WAF در سال 2011.
جوايز
مبلغ کل جوايز 000/000/600 ريال است که بنا به صلاحديد داوران بين برندگان چهار گروه تقسيم خواهد شد. شركت سوپرپايپ اينترناشنال مبلغ جوايز را ميپردازد.نحوه شرکت در جايزه معمار
1- در مرحله نخست همه شرکتکنندگان ميبايست مدارک خود را پرينتشده در صفحات A3 به صورت سيمي شده در موعدهاي مقرر (شنبه 4 شهريور براي طرحهاي مسكوني، يكشنبه 5 شهريور براي طرحهاي بازسازي، دوشنبه 6 شهريور براي طرحهاي عمومي)به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايينتر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه ديباج، پلاك 6، واحد 6 (تلفن و دورنگار: 2-26400980) بفرستند. مدارك لازم عبارتاند از:
الفـ شرح پروژه در دو صفحه A4 با حروفي که بهراحتي قابل خواندن باشند شامل موارد زير:
• تيم طراحي معماري، سازه، تأسيسات و... و همچنين مجريان اصلي پروژه
• مشخصات کارفرما و بهرهبرداران • محل پروژه با کروکي و نشاني دقيق
• کاربري بنا با ذکر جزئيات • سازه و تأسيسات بنا بهطور کلي
• سطوح زيربنا و زمين پروژه • ايده طراحي
• سال شروع و خاتمه اجرا • نوآوريها و مزاياي پروژه
• در اين مرحله CD لازم نيست.
طراحان پروژههاي بازسازي بايد توضيحات اضافي در موارد زير ارائه دهند:
• کاربري قبلي و فعلي بنا • محدوده مداخلات
• وضعيت بنا قبل از بازسازي • مهمترين ارزشهاي بناي موجود
• سازه و تأسيسات اوليه بنا
بـ تصاوير و نقشهها براي هر چهار گروه
• پلان نشاندهنده موقعيت بنا در محيط اطراف
• پلان طبقات اصلي
• مقاطع و نماهاي اصلي
• تصاوير نشاندهنده ساختمان در محيط اطراف، داخلي و خارجي ساختمان و جزئيات مهم
• هرگونه تصوير، طرح يا نموداري که درک پروژه را تسهيل کند.
پروژههاي بازسازي ميبايست تصاوير وضعيت بنا را قبل و بعد از مداخله نشان دهند.
2- در مرحله نخست هيئت داوران در روزهاي 11 و 12 شهريور مدارك رسيده را بررسي و مواردي را كه ازنظر آنها در مرحله نخست حذف ميشوند مشخص ميكنند.
3- همه طراحاني كه به مرحله نيمهنهايي راه يافتهاند، ميبايست مدارک پروژه خود را مطابق جدول زماني: طرحهاي مسكوني در روز دوشنبه 10 مهر، طرحهاي بازسازي در روز سهشنبه 11 مهر و طرحهاي عمومي در روز چهارشنبه 12 مهر به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايينتر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه ديباج، پلاك 6، واحد 6 (تلفن و دورنگار: 2-26400980) تحويل دهند.
• همه نقشهها، عکسها و توضيحات ميبايست روي فوم (foamboard) به ابعاد 50×70 سانتيمتر (حداکثر 5 صفحه) و به صورت عمودي چسبانده شوند (حتماً از صفحات چوبي و PVC استفاده نشود).
• روي هيچکدام از مدارک مسابقه نام طراح ذکر نشود. نام پروژه، نام طراح، نشاني، شماره تلفن و دورنگار روي پاکت نوشته شود.
• CD حاوي متن، تصاوير و نقشههاي 300 DPI با فرمت JPEG يا TIF. از اين تصاوير براي تهيه فيلم فيناليستها و برندگان استفاده ميشود.
• پروژههاي متعدد متعلق به يک معمار (مشاور) در پاکتهاي جداگانه ارسال شود.
مدارک ارسالي به شرکتکنندگان بازگردانده نميشود.
اعلام نتايج داوری و اعطای جوايز
داوري پروژههاي راهيافته به مرحله نيمهنهايي در روزهاي 15 و 16 مهرماه 1396 برگزار خواهد شد.• جوايز برندگان اين دوره در 20 مهر 1396 طي مراسمي که محل برگزاري آن متعاقباً اعلام خواهد شد، اهدا ميشود.
تحریریه معماری آرل
منابع: memarmagazine
memarnews
Arel
مطالب مشابه
X
همراه معماری آرل باشید