نویسنده : تحریریه معماری آرل
تاریخ : چهارشنبه , ۱۳۹۵/۰۸/۱۹ ۱۱:۲۱
مترجم: فائزه میرزائی
به پایان رساندن تحصیلات در رشته معماری میتواند دارای مسیری طولانی و دشوار و در عین حال جالب و متنوع باشد. با این حال، بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته ی رویایی نمی دانند از کجا و چگونه شروع کنند یا اینکه می خواهند معمار شوند یا نه؟! در این قسمت، 15 شغل موقعیت شغلی معرفی شده است که یک معمار با توجه به علای توانایی های خود می تواند به آن دست یابد، برای مشاهده 15 شغل هیجان انگیز مربوط به معماری با ما در ادامه همراه باشید.
1: معمار منظر
طراحی فضای خارجی شامل: زیر ساخت های شهری، فضا های عمومی، جنگل های مصنوعی و مناظر شهری بر عهده ی معمار منظر است و مهم تر از پاسخ دادن به نیاز های طبیعی و زیبایی شناختی شهر، تاثیر منظر و معماری لنداسکیپ بر روی اقلیم و آب و هوای جهانی است. اگر به کار در هوای آزاد و فضای خارجی و همچنین سر رشته داشتن در زمینه ی گیاهان طبیعی همراه شده با مرز بندی ها و جانمایی های معمارانه علاقه مندید، پس راه خود را پیدا کرده اید!
2: برنامه ریزی و پلان های شهری
افزایش روز به روز جمعیت و شرایط شهر نیشینی این برهه ی تاریخی، طراحی فضای شهری و برنامه ریزی سایت های کلان شهری برای هر فضایی ضروری است به شکلی که معمار بتواند طراحی خود را در برابر تغییرات اقتصادی و جمعیتی ایمن کند.
3: معمار مرمت کار
تاریخچه ی معماری و بناهای بازمانده، میراثی به جا مانده از گذشتگان با کاربری ای زیبا و متنوع نیست، بلکه به عنوان مرجعی تاثیر گذار بر معماری آینده می تواند فرهنگ و تفکر یک نسل را انتقال دهد. حفاظت و ترمیم ساختمان های قدیمی به شکل انکار ناپذیری چالش برانگیز است چرا که نمی توان همه چیز را همان طور که بوده بازسازی کرد و رضایت همه را جلب کرد.
4: معمار تحقیقات
با وجود موج جدید مربوط به معماری دیجیتال و پیشرفت ابزار دیجیتال و نوین، تحقیقیات گسترده در زمینه ی معماری دیجیتال به شکل چشم گیری تاثیر گذار است. تحقیقات در مورد معماری دیجیتال صرفا به طراحی ساختمانی تمام و کمال منجر نمی شود بلکه می تواند پیشنهاد هایی جدید و تکنولوژی های به روز را در اختیار معمار قرار دهد.
5: معمار نورپرداز
نور، تاثیری عمیق بر روی سلامت جسم و روح ما دارد از این رو، نور می تواند در کیفیت تجربیات بصری و حسی ما تاثیر بسیاری داشته باشد. پایداری فضا را نمی توان فقط در نور ها و متریال های طبیعی خلاصه کرد بلکه فضا های دیگر و حتی محل کار ما نیز می تواند از ویژگی های معماری پایدار و نورپردازی با این هدف پیروی کند.
5: معمار نورپرداز
نور، تاثیری عمیق بر روی سلامت جسم و روح ما دارد از این رو، نور می تواند در کیفیت تجربیات بصری و حسی ما تاثیر بسیاری داشته باشد. پایداری فضا را نمی توان فقط در نور ها و متریال های طبیعی خلاصه کرد بلکه فضا های دیگر و حتی محل کار ما نیز می تواند از ویژگی های معماری پایدار و نورپردازی با این هدف پیروی کند.
6: معمار سیاسی
برخی افراد، معماری را با ماهیتی سیاسی توجیه می کنند، هر چند درگیر سیاست یک شهر یا کشور شدن، داستان مخصوص به خود را دارد. معماری فراتر از خلق فضا ها و اشیای زیباست، معاری می تواند نظم را در جامعه به یک ارزش تبدیل کند. برای مثال، خلق یک سازه در فضای شهری حدس ها و پیش بینی هایی را به همراه دارد، این سازه بعد ها چه تاثیری در فضای شهری دارد؟ چه چیزی این سازه را تکمیا می کند؟ تاثیر آن بر فرهنگ چیست؟ تاثیرات اقتصادی آن چگونه و در چه جهتی ایجاد می شود؟ و هزاران تحلیل و سوال موجود در ذهن یک "معمار سیاس"
7: معمار بی نهایت!
با تغییرات آب و هوایی این روز ها، پیش بینی شرایط آب و هوا مثل سیل، توده هوای گرم و طوفان با نگرشی صعودی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده. محیط ها و اقلیم های خاص مثل بیابان ها و پیش بینی پدیده بیابان زایی و دانش کافی نسبت به این شرایط، وظیفه ی یم معمار برای حفظ سیاره ی زمین برای آیندگان است.
اکنون موقعیت های شغلی در زمینه های هنر و معماری را به اختصار شرح می دهیم:
8: آرتیست
یک هنرمند به راحتی می تواند رابطه ای مناسب میان فضا و هنر ایجاد کند و با المان های تزیینی ای چون: مجسمه و تابلو های هنری بدون الزام در وجود کاربری فضا به شکلی تاثیر گذار طراحی شود.
9: طراح صنعتی
بسیاری از شرکت های معماری، شعبه های طراحی صنعتی نیز دارند. طراحی صنعتی در کل به ارائه اشیا در مقیاسی کوچکتر از تولید انبوه می پردازد. برای مثال یک ساختمان که با هدفی خاص و طراحی ای منحصر به فرد شکل می گیرد در دسته ی طراحی صنعتی جای دارد.
10: طراح مبلمان
طراحی مبلمان را می توان شاخه ای منشعب شده از معماری دانست و کاربرد آن را می توان در طراحی های جزیی، مانند آثار طراحی شده توسط معمارانی چون رنزو پیانو، زاها حدید و کریم رشید مشاهده کرد.
11: طراح پارچه:
طراحی منسوجات نیازمند حساسیت به مبحث رنگ و رنگ شناسی تخصصی و همچنین بافت، الگو و فُرم است. رابطه بین پوسته و سازه در در بعضی موارد فرا تر از سازه ی معماری و ساختمانی اهمیت دارد که این ارتباط را طراحی منسوجات می تواند به خوبی برقرار کند و حسی متفاوت را به بیننده القا کند.
12: طراح گرافیک
طراحی گرافیکی راهی برای شناخت جهان و درک کردن آن است، شناخت این رشته و ورود به آن، شاخه های منشعب از این رشته که از نظر تنوع بی نظیر است را پیش روی مخاطب قرار می دهد.
13: طراحی بازی های ویدیویی
طراحی در فضا های مجازی بی حد و مرز است و یکی از گزینه های جذاب و جالب توجه مربوط به طراحی می باشد. می توانید به عنون معمار و طراح بازی های ویدیویی در این زمینه فعالیت کنید.
14: عکاس
عکاسی معماری به طور چشم گیری عمومیت یافته، نمایش زیبایی یک فضا درون لنز یک دوربین یا ثبت کردن لحظه ای خاص در فضا های عبوری یا شهری از ویژگی های متفاوت یک عکاس فضا های معماری است. انتقال حس فضایی، چیزی فراتر از عناصر موجود در محیط است که یک عکاس حرفه ای می تواند با به کار گیری تکنیک های خاص خود و خلاقیتش این هدف را محقق کند.
15: طراح تولید
طراحی فضا هایی مثل سکو ها و صندلی های سالن تئاتر یا سینما، از روش های سنتی و استاندارد های ثابت پیروی می کند بنابراین خلاقیت چندانی نمی توان به خرج داد از این رو استفاده از داستانی خلاقانه و پیگیری آن در تولیدات قالب بندی شده می تواند حس فضایی را به شکلی تاثیر گذار شکل دهد.
تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily