بازی درمانی فلسفه اصلی طراحی داخلی بیمارستان کودکان

تحریریه معماری آرل
در طراحی داخلی و معماری این بیمارستان که مختص به کودکان و گروه های سنی پایین در نظر گرفته  کانسپت و فلسفه اصلی ، بازی درمانی است اگرچه بزرگسالان ترجیح میدهند کودکان را از مکان های درمانی دور نگه دارند اما در زمان ایجاد بیماری و مشکل نیز این فضا یکی از ترسناک ترین فضاها برای کودکان محسوب می شود امروزه شاهد تلاش بیشتر موسسات پزشکی و درمانی برای ایجاد محیطی دلپذیرتر و کودکانه هستیم ،  به نوعی که رویکرد معماری و دکوراسیون داخلی فضاهای درمانی و بیمارستان های کودکان تقریباً معادل یک مرکز خرید یا هتل ها طراحی می شوند  در واقع این رویکرد طراحی برای کودکان امید دارد تا احساس رفتن به بیمارستان را برای بزرگسالان قابل تحمل کرده و تجربه کودکان را نیز از رنج و فشار بیماری کم کند.

برای بچه ها ، لوکس بودن فضای درمانی چیزی نیست که بتواند آنها را از درد ، ترس از سوزن و حتی تلخی دارو تسکین دهد. بنابراین معماران به دنبال راهکارهایی هستند تا درد و تلخی را هر چه بیشتر به شادی تبدیل کنند در واقع  در ذهن کودکان سرگرمی همان چیزی است که هر کودک به طور غریزی به دنبال آن است. با وجود پیشینه های مختلف ، همه کودکان به دنبال کاری جالب برای انجام دادن هستند و این نیازی است که قطعا در فضاهای درمانی میتواند حواس کودک را از بیماری و ترس هایش پرت کند.

استفاده از عناصر "سرگرم کننده"  در بیمارستان کودکان به عنوان کلیدی است که  باید از منظر کودک به طراحی نزدیک شود معماران این بیمارستان کودکان سعی نمودند تا  بیمارستان را به مکانی سرگرم کننده تبدیل نمایند. برای مثال درب کشویی غول پیکری در جلوی ورودی بیمارستان میتواند توجه کودک را به نحوی پرت کند که گریه کردن در حین ورود به بیمارستان را فراموش کند یا در این فضا محل انتظار هر کلینیک مانند یک زمین بازی طراحی شده است که والدین به سختی میتوانند بچه ها را از بیمارستان خارج کنند  و انان را مجاب به درک فضا نمایند این موضوع نشان می دهد بازی در مواقع سخت نیز برای کودکان راهگشا خواهد بود. همچنین بیمارستان دارای یک استخر سرپوشیده است که ابرهای مصنوعی در بالای آن شناور هستند و توجه کودکان را به خود جلب میکنند.


بعد کودکانه فضا با استفاده از اشکال مختلف، رنگ ها و نمادهای ایجاد شده با خطوط ظریف منحنی شکل گرفته و  به طور عمدی از اشکال هندسی کامل برای مثال دایره کامل در طراحی جلوگیری شده زیرا تلاش طراحان این بوده تا بدون ایجاد تمرکز، کودک روی یک خط منحنی احساس تداوم را تجربه کرده و در پایان تجربه احساس آزادی را برایش به ارمغان آورد این خطوط به طاقهای ساخته شده در بالای درگاهها و قسمتهای مختلف صندلی با اندازه های دقیقی محاسبه شده که با تناسبات بدن کودکان شکل گرفته و محیطی کاملا در تطابق با رفتارها و ترجیحات کودکان ایجاد کرده است.
   
بیمارستان  شامل چهار نوع اتاق است که نه به عنوان یک اتاق استاندارد  یا اختصاصی، بلکه به اسامی کودکانه مانند نهنگ ، لاک پشت ، شیر و خرگوش طبقه بندی شده اند هر اتاق با رنگی متفاوت تزئین شده است و در بالای تختخواب  روی سقف به صورت گرافیکی تصویر  اتاق نصب شده است  ، روشنایی ها با شکل صورت فلکی با لامپ های سفارشی و با نور استاندارد و متناسب برای زمان خواب و استراحت طراحی شده اند.


در واقع  بیمارستان کودکان EKH  در طراحی تک تک فضاها نوعی فلسفه بازی را گنجانده که تصور هر کودک و حتی بزرگسالان همراه را از  فضای بیمارستان می تواند تغییر دهد و به کاهش درد  و تجربه تلخ بیماری برای کودکان کمک نماید در ادامه با پلان ها و تصاویر بیشتر این بیمارستان با آرل همراه باشید......
    
تحریریه معماری آرل- غزاله عزالدین
منبع: آرک دیلی


لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-8450.html