زاها حدید و A-Lab، برنده مسابقه طراحی ایستگاه متروی اسلو

تحریریه معماری آرل
شرکت معماری زاها حدید و استودیو طراحی A-Lab برنده رقابت طراحی دو ایستگاه مترو در شهر اسلو نروژ شدند. طراحی ایستگاه مترو Fornebu و Fornbuporten بخشی از برنامه نوسازی خطوط متروی شهر اسلو به شمار می روند، و به دو مرکز خرید اصلی شهر متصل می گردند. ارتباط بین ایستگاه مترو و مجتمع های تجاری به واسطه پتانسیل اقتصادی منطقه هائز اهمیت بوده و به هیمن علت طراحی ایستگاه های مرکزی و مراکز تجاری به یکباره صورت می گیرد.

شهر اسلو در 15 سال گذشته رشد چشمگیری داشته و طبق انتظارات شهردار، تا سال 2040 بیش از 80 هزار نفر ساکن اسلو خواهند بود. دو ایستگاه مترو تنها بخش کوچکی از استراتژی شهرسازی پایتخت نروژ به شمار می روند. در نهایت رشد شهری که برای اسلو پیش بینی شده، شامل 6 هزار خانه جدید و فضاهای فرهنگی، تفریحی و تجاری خواهد بود تا بیش از 25 هزار شغل جدید را پشتیبانی کند.

طرح زاها حدید برای ایستگاه و فضای تجاری اسلو Fornebu


طرح ایستگاه زاها حدید و A-Lab به واسطه الهام گرفتن از طبیعت نروژ به چشم انداز شهر کمک خواهد کرد. دلیل انتخاب این دو طرح تاثیرپذیری هوشمندانه آنها از ویژگی های طبیعی و بصری نروژ بوده است. به طور خاص ایستگاه Fornebu (کانسپت مفهومی ارائه شده از شرکت زاها حدید) با تاثیرپذیری از آبدره ها و ژرف دره های معروف کشور نروژ، چشم اندازی بی نظیر از یک مسیر طولانی با خلوص شهر را به نمایش گذاشته است. چشم انداز سیال کار حدید با مرتفع شدن به پلازا و ورودی مترو متصل گردیده است. طرح شرکت حدید به واسطه ویژگی های اقلیمی کشور نروژ دارای خصوصیات مختص به هر فصل خواهد بود. در تابستان این مسیر یک فضای آفتابگیر خواهد بود، و در زمستان چشم اندازی برای مشاهده زیبایی های شهر.


طرح A-Lab برای ایستگاه و فضای تجاری اسلو Fornbuporten


اما طرح ایستگاه Fornbuporten که توسط استودیو طراحی A-Lab ارائه شده به طور مستقیم محیط های شهری را هدف قرار داده است. مراجعه کنندگان به طور متعامد از ضلع جنوب ایستگاه وارد شده و با غرفه ها و فضای مرکزی مواجه می شوند. نوع ساختار این ایستگاه و سیرکولاسیون آن توسط هندسه ساختاری قابل تشخیص خواهد بود. از ضلع شمال ایستگاه به یک پارک عمومی پیوند خورده که طرح این پارک با یک غرفه با نمای بیضوی شکل رسیده است.





با توجه به شرایط نور در شهر اسلو، تیم های طراحی تلاش کردند تا پورتالی برای ورود نور به درون ساختمان ها خلق کنند. روشنایی اتمسفری درون تونل ها به تناسب زمان و موقعیت قرارگیری این کشور اسکاندیناوی تغییر می کند. لذا طرح هر کدام از گروه ها دارای یک ریتم منحصربه فرد می باشد که با شیوه طراحی و سبک معماری منحصربه فرد هر کدام گره خورده است.

تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-7762.html