طراحی کتابخانه معاصر پارک فناوری چین با نیم نگاهی به معماری سنتی

تحریریه معماری آرل
پارک فناوری شنزن چین یک مکان تاریخی با استانداردهای طراحی منحصربه فرد در کشور چین به شمار می رود. ابتدا به عنوان مرکز تحقیقاتی کشاورزی مورد استفاده قرار می گرفت و از سال 1980 توسط شهرداری گسترش یافت. طراحی ساختمان کتابخانه این پارک شیوه های مختلفی برای برقراری ارتباط با طبیعت را مد نظر قرار داده است. یک کانسپت معاصر که شیوه های نوین اجرایی را در قالب رعایت فرم های سنتی حفظ نموده است. 

برقراری ویژگی طراحی منظر و محوطه به واسطه باغ چینی در طراحی چنین پروژه ای یک امر حیاطی می باشد. برجسته سازی ساختمان کتابخانه در پارک به تعبیه مسیر و عرصه هایی نیاز داشته تا کتابخانه هیچگونه آسیبی به ماهیت بافت سبز ساختمان وارد نکند. کتابخانه ژیانگمی یک پروژه با پوسته ای شفاف است که سعی نموده تا وزن کم خود را به شیوه اجرایی و بصری به نمایش بگذارد. سبک بودن در مورد سازه این ساختمان هم صدق می کند. به واسطه سازه های پولادی این مجموعه به بالای درختان سوق داده شده و دسترسی آن از طریق یک پل معلق صورت گرفته است.

طراحی نمای شیشه ای و سازه پولادی کتابخانه، از شمایل بصری ساختمان برای جذب نور طبیعی می باشد. پایه ها و کنسول های فلزی ساختمان توسط رنگ ضد زنگ پوشیده شده اند و نقش سایه بان ساختمان را ایفا می کنند، که اشاره به معماری بومی منتطقه دارد. فضاهای ساختمان شامل بخش اداری، محل مطالعه، اتاق جلسات، اتاق مطالعه خصوصی و تراس می باشد. هیچکدام فضاهای عمومی بر روی زمین قرار نگرفته اند تا تجربه حس طبیعت و تماشای منظره پارک از تراس هیجان انگیزتر شود. کتابخانه شنزن  یک پروژه ترکیبی است که به عنوان آخرین تکه پازلبه پارک فناوری اضافه شده است.






















تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-7470.html