طراحی رستوران کلاسیک اسپانیایی به سبک بازگشت به دوران مستعمرات

تحریریه معماری آرل
طراحی رستوران HABANERA یک فضا به سبک مکان های استوایی می باشد که در هزار متر به اجرا رسیده است. طراحی رستوران بیشتر به فضاهای تجاری دوارن مستعمرات اسپانیا شباهت دارد و بیشترین دلیل انتخاب این سبک، بازگشت به گذشته بوده تا صمیمیت و گرمای چنین مکانی را به نمایش بگذارند. این رستوارن بزرگ دو طبقه در داخل پلازای کلون مادرید واقع شده است. در طبقه همکف رستوارن سه عنصر اصلی ماهیت این فضا را تشکیل داده اند: کانتر برای صرف نوشیدنی، تم رنگ سبز که بر روی متریال و دکوراسیون قرار گرفته و نمای رو به خیابان که به دیدگاه های پروژه کمک می کند. 

فضای ثانویه رستوران کمی دنج تر از طبقه همکف می باشد که با شومینه و مبل های راحتی  طراحی شده و حس یک محیط خانگی را به مشتریان القا می کند. حیاط خلوت رستوارن مسیری برای ایجاد نفوذ نور و نمای بصری به داخل است. این حیاط با 50 متر مربع متراژ و 8 متر ارتفاع در هر دو طبقه قابل مشاهده بوده و یک نمای مِش فلزی برای جلوی بازشوها تعبیه شده تا از هر طرف دید لازم برای مشتریان به حیاط وجود داشته باشد.

سبک طراحی رستوارن عمدتا از معماری کلاسیک عاریه گرفته و می توان چنین الگوهایی را بر روی تزئینات دکوراسیون، المان هاو دیوارپوش ها مشاهده نمود. پوشش گیاهی یکی از آن تزئیناتی است که در گذشته بسیار پرکاربرد بوده و در کافه رستوران ها مورد استفاده قرار می گرفته اند. این شیوه از طراحی یک قالب ثابت برای اکثر رستوران های قدیمی در مادرید و دیگر شهرهای اسپانیا محسوب میشده که به کشورهای تحت سلطه اسپانیا در آفریقا و آمریکای جنوبی نفوذ کرد.

درخشش طبقه بالا (لژ خانوادگی) به لطف  نمای شیشه ای به طور کامل فضا را لعاب داده تا پلازای کلون را نسبت به رستوارن برجسته سازد و نمای زیبایی از شهر را هنگام صرف ناهار در اختیار مشتریان قرار دهد. معمارن به دلیل تعدیل سازی دمای مناسب در رستوارن از پوشش گیاهی سبز به همراه متریال چوب در کف فضا بهره برده اند تا به کیفیت اقلیمی و لطافت فضا بیافزایند. 
















تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-7461.html