طراحی مجتمع مسکونی کوهستانی با الگوهای الگوریتمیک

تحریریه معماری آرل
مجتمع مسکونی Zlatibor در منطقه ای به همین نام در کشور صربستان قرار دارد. طرح مفهومی الگوریتمیک پروژه یک ساختار منحصربه فرد می باشد که قرار است با طبیعت زیبا و میراث غنی سایت اداغام شود. با این حال در طول سالیان گذشته شهرک سازی در این کشور خارج از محدوده طبیعت، ویژگی های معماری نوین و حفظ میراث گذشته به اجرا رسیده اند. مجتمع مسکونی Zlatibor یکی از آن پروژه های موج نوسازی به شمار می رود که قرار است به رویه یکنواخت گذشته پایان دهد.

مجتمع مسکونی Zlatibor دارای ساختارهای متراکم شهری است که با تاثیرپذیری از الگوی الگوریتمیک و فرم سوزنی درختان کاج طراحی شده است. به منظور حفظ مناطق سبز ساختار بلوک های ساختمانی به یک نظام فرمال رسیدند تا در متراژی محدودی واحدهای بیشتری تعبیه شود. در نگاه اول طراحی یک ساختمان بلند برای طبقه بندی ساختمان ساختمان در فرم های متعارف مکعبی قابل درک است. اما وقتی صحبت از تغییر رویه سبک معماری و طراحی می شود، نیاز به تکنیک های متفاوت طراحی است. همچنین ساختمان های مدرن دارای هزینه ساخت بالا و کیفیت پاکیزگی بسیار پایین می باشند. به همین دلیل طراحی یک الگوی الگوریتمیک که در طول و عرض ساختمان گسترش یافته، کمبود تعداد واحد ها و اشغال فضای محیط را از بین می برد.

طراحی نمای چوبی مجتمع مسکونی Zlatibor به واسطه متریال بازیافتی از درختان و چوب های مرده، یک پایستگی مناسب بین پروژه و طبیعت اطراف خود را رقم زده است. کل مجموعه به لحاظ کیفیت بصری و اجرا با محیط اطراف خود پیوند خورده است. سه بلوک ساختمانی کلاسیک با آپارتمان های متمرکز در دو طرف طرح قرار داده شده، به طوری که نور و منظره کافی برای واحد های آپارتمان به حداکثر برسد. این میزان از نفوذ پذیری برای شفافت و ارتقا کیفیت زندگی ساکنین در نظر گرفته شده و الگوی الگوریتمیک ساختمان در این امر موثر بوده است. 

برای جبران برخی کمبود ها دو گوشه ساختمان کمی بالاتر از حجم متعامد قرار گرفته تا شکاف ها امکان دسترسی به حیاط داخلی را فراهم سازد. هر کدام از ساختمان ها شامل یک حیاط مرکزی سبز می باشد که طرح شان با فرم مثلثی نما و نورگیر آپارتمان های همخوانی دارد. عرض زیاد بلوک ها فضایی برای ورودی پارکینگ های زیرزمینی است. طراحی یک گاراژ بزرگ زیرزمینی اجازه می دهد که درختان و حیاط مرکزی در پروژه حفظ شوند و هیچ گونه عاملی اضافی در محوطه به چشم نخورد. 













تحریریه معماری آرل
منبع: rchitizer.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-7387.html