طراحی داخلی اداری شرکت Telenor در سنگاپور

تحریریه معماری آرل
این واحد در طبقه سی‏ام از سطح زمین در بلندترین ساختمان سنگاپور به نام برج گوکو واقع شده است. این دفتر شعبه‏ ی آسیائی این شرکت و محل ملاقات‏های عمومی با نمایندگان کشورهای سنگاپور، تایلند، میانمار، پاکستان، هندوستان و بنگلادش می باشد. طراح به ایجاد فضایی همچون یک شهر اندیشیده که تمام کارکردهای آن را با همان کیفیت ارائه دهد و از این طرز فکر به عنوان ابزار طراحی خود در تمام زمان پرورش ایده ‏های خود بهره گرفته است.

با داشتن ایده‏ی اولیه‏ای همچون شهر، طراح فضای کار سنتی را به چالش کشیده و از مفاهیم اصلی ساختار یک شهر مانند خیابان، کوچه و حتی میدان بهره جسته است. وی فضای کاری انعطاف‏پذیر را با تمرکز بر مفاهیم تنوع و تجربه فضاهای متفاوت ایجاد کرده است و تلاش کرده با فراهم کردن فضائی که برای کارمندان خوشایند باشد آنان را دعوت به کار به شیوه‏ی ویژه خود کند. هدف از طراحی این شعبه در سنگاپور ایجاد فضای کاری بود که گنجایش نشست‏های آینده این شرکت را در آینده داشته باشد و با رشد و توسعه‏های آتی هماهنگ شود.

در اکثر فضاها همچون شکل سنتی آن، فضای کار نزدیک به نمای اصلی و در محلی آرامش بخش با امکان تمرکز بیشتر فراهم گردیده که در اطراف آن فضاهای متفاوتی از جمله اتاقک ‏های نیمه بسته کاری، محل قرارگیری میز جلسات و غیره واقع شده است. تعبیه سیرکولاسیون فضا به این شیوه گزینه ‏های متعددی را برای کارکنان جهت انجام وظایف آنها فراهم می‏ کند و همچنین جوی متفاوت از کار و زندگی با هم در می ‏آمیزد.
 
همان‏طور که هیچ شهری بدون خیابان معنی ندارد در طول فرآیند طراحی این واحد اداری به این مسئله توجه شده است که زیرساخت ‏‏هایی فراهم گردد که به شما اجازه دهد در سطح فضای کاری بدون تداخل با فضای کار سایر افراد حرکت کنید. برای دستیابی به این هدف، طراح از نمادهای هدایت کننده و اشکال گرافیکی که شما را در یافتن مسیرتان راهنمائی می‏ کنند، الگوبرداری کرده است.

بخش‏های مختلف این واحد اداری پس از اینکه فعالیت مربوطه در آن انجام گرفت نام‏گذاری شدند و فضاهای اطراف آن نیز با نام‏هایی همچون حیاط پشتی، پارک، بالاشهر، میدان اصلی و غیره نام گرفتند. این تجربه با همراهی طراحان بنام گرافیکی همچون  Madeleine Skjelland Eriksen  انجام گرفت که با ایجاد نمادهای گرافیکی، پارتیشن ها و ... مجموعه‏ای متحد ایجاد نموده است.

یکی از مفاهیم کلیدی در این طراحی استفاده از تمام فضا به شکلی عملکردگرا و نوآورانه می‏باشد. بین ستون‏های عظیم‏الجثه‏ای که در نما وجود دارند، در داخل فضایی جذاب برای عرصه بندی وجود داشت که استفاده از وسایل سنتی برای مبلمان آن کاری دشوار کرده بود. با وجود پنجره‏های سرتاسری و خط آسمان خیره کننده سنگاپور، دسترسی عموم به این فضا اهمیت ویژه‏ای داشت.

راهکاری که برای این مسئله از سوی طراح ارائه شد استفاده از چوب‏های چند لایه برای ساخت طبقات، میزهای کار، تخت‏های جمع شونده، فضاهای کاری کوچک خصوصی، مبلمان و باکس هایی برای کاشت گیاهان بود که کارمندان به شکل دلخواه با استفاده از گیره‏های رنگی و صفحات سوراخ‏دار قطعات را سر هم کرده و از آن استفاده می‏کنند. مبلمان ثابت میان ستون‏های نما به ایجاد هویتی خالص که تنها در شعبه آسیائی این مجموعه دیده می‏شود، کمک کرده است.











تحریریه معماری آرل
منبع: retaildesignblog.net


لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-6862.html