طراحی خانه باغ رویایی در حومه اصفهان

تحریریه معماری آرل
معمار: گروه معماری بَم
موقعیت پروژه: ایران، حوالی اصفهان
متراژ خانه: 122 متر مربع
سال ساخت پروژه: 2017
تصور کنید یک فرد بازنشسته که سال ها در سازمان های بروکراتیک زندگی کرده به یکباره چشمان خود را به زندگی شهری ببندد، قیچی در دست بگیرد و خوشه های انگوری را که خودش کاشته را استشمام کند. پناه گاه او یک خانه ساده در یکی از روستای محروم نزدیک شهر اصفهان می باشد. همه چیز عریان و ساده است و اتاقی برای تظاهر کردن وجود ندارد. خانه او مکانی برای دیدن محیط و سکوت طراحی شده است. دیدن حرکت سریه پرندگان بر روی دیوار و مشاهده سکوت بیابان سنگی. بعضی اوقات نساختن بهتر از ساختن می باشد. در این خانه یک حیاط خلوت وجود دارد که می تواد به عنوان شاهدی خاموش برای بسیاری از خاطرات غیرمنتظره مکان باشد. اکنون ساخت محیط زندگی در تعامل با طبیعت است، نه در تناقض با آن. بنا بخشی از طبیعت و برای طبیعت...

این پروژه نتیجه جمع آوری برخی از فضاهای کاربردی (مانند: حمام، اتاق نشیمن و ...) در اطراف یک فضای باز می باشد. با وجود اینکه تعبیه حیاط یک راه حل اساسی برای معماران می باشد، بسیاری از مردم آن را نادیده می گیرند. ما سعی کردیم از یک محتوای تاریخی (ذهن گرایی) به شکل معاصر (یک مکعب ساده) استفاده کنیم. تنها المانی که تماشای خانه از بیرون را جذاب و منحصربه فرد کرده سادگی آن می باشد. متریال پوسته بیرونی از یک آزمایش تجربی ایجاد شده که حاصل اسپری کردن گچ بر روی دیوار می باشد که توسط متریال بوم آورد از سایت پروژه تهیه شده است. گچ سفید تمام دیوارهای داخلی را پوشش داد تا بوم سفیدی را برای قرار دادن المان های هنری دیگر خلق کند. 

ابعاد پایداری

ما معتقدیم این ساختمان می تواند به نوعی یک پروژه پایدار قلمداد شود. چرا که کمبود بودجه (تقریبا 30 هزار دلار آمریکا) و دوری از شهرهای بزرگ مانعی برای کار ما نبود و توانستیم از متریال بوم آورد و نیروی کار محلی نهایت استفاده را ببریم. بنابراین روند کار ما به گونه ای بود که برخی از تکنیک های جدید ساختمان را در کنار تکنیک های قدیمی به کار بردیم. در حال حاضر کارگران محلی تکنیک هایی را فرا گرفته اند که پیش از آن نمی توانستند آنها را انجام دهند. تمرکز اصلی ما این بود که از مواد محلی مانند: سنگ، ماسه، نی و ... استفاده کنیم.























تحریریه معماری آرل
منبع:archdaily.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-6709.html