ویدئوی طراحی مرکز تحقیقاتی کنترل نفت از شرکت طراحی زاها حدید

 
تحریریه معماری آرل
طراحی ساختمان مرکز تحقیقات کنترل نفت پادشاه عبدلله توسط زاها حدید، مهم ترین پروژه پیش از فوت وی بود که مرزهای طراحی به سبک نوگرا در کشور عربستان و دنیا یا متحول کرد. این ویدئوی 7 دقیقه ای تصاویری از زوایای مختلف ساختمان و جزئیات ساختار لانه زنبوری ظریف مجموعه را به نمایش می گذارد. الگوی شش ضلعی لانه زنبوری یکی از شاخصه های معماری و فرهنگی کشور عربستان می باشد که در برخی بناهای مدرن این کشور به اجرا رسیده و زاها حدید در این پروژه به صورت غیرقرینه و الگوریتمیک این پوشش را در حجم و طراحی نمای ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است. توضیحات کامل پروژه ساختمان مرکز تحقیقاتی کنترل نفت عربستان را می توانید در ادامه مطلب مشاهده نمایید.

معمار: گروه معماری زاها حدید
موقعیت پروژه: ریاض، عربستان
طراحان: زاها حدید، پاتریک شوماخر
متراژ پروژه: 70 هزار متر مربع
سال طراحی: 2017

طراحی مرکزی تحقیقاتی انرژی و تأمین سوخت فسیلی یک مؤسسه غیرانتفاعی است که توسط گروه معماری زاها حدید برای تسهیل سیاست های رفاهی-اجتماعی و به منظور استفاده صحیح از انرژی های تجدید ناپذیر ارائه شده است. ساختمان فوق با عنوان KAPSARC (مرکز مطالعات و تحقیقات نفت پادشاه عبدالله) نام اصلی ساختمان فوق بوده و بهه عنوان اولین مرکز حل بحران های مصرف انرژی در خاور میانه تأسیس خواهد شد. این مجموعه برای کنترل سیاست و توسعه چهارچوب های اقتصادی طراحی شده تا تأثیرات مثبت زیست محیطی را بهبود و هزینه های عرضه انرژی را کاهش دهد. طراحی این مرکز با توجه به ویژگی های معماری پایدار شکل گرفته که یکی از عملکرد های مجموعه به شمار می رود.

تأثیرات زیست محیطی، کاهش هزینه های انرژی و بهبود مصرف بر اساس ارائه راه کارهای تکنولوژی از موضوعات قابل بحث و فعالیت اصلی این مرکز می باشد. محوطه مرکز تحقیقاتی فوق از زیربنایی 70 هزار متر مربعی تشکیل شده و مجموعه ای با 5 ساختمان در این مرکز تعبیه شده است. مرکز دانش انرژی، مرکز کامپیوتر و انرژی، سالن کنفرانس و سالن نمایشگاهی، سالن کنفرانس 300 نفره، و کتابخانه پژوهشی با آرشیو 100 هزار جلدی از عرصه های این مجموعه به شمار می روند. 

ویژگی های زیست محیطی فقط به عنوان عملکرد ساختمان تشریح نشده و در طراحی ساختمان هم نقش داشته است. پنج واحد این مجموعه با توجه به جهت گیری نور و سیر حرکتی مسیر باد قرار گرفته اند. نور مستقیم در شهر گرم ریاض شدید تر سایر نقاط زمین می باشد. به همین جهت نورگیر هر ساختمان در زاویه ای مناسب با تابش تعبیه شده تا علاوه بر نفوذ نور طبیعی، سایه ای خنک در هر یک از مرکز ساختمان های مجزا ایجاد شود. ویژگی های پایدار این مجموعه مرکزگرایی است. برودت هوا به نحوی است که بر اساس سیستم چرخش تهویه در حجم کلی پروژه شکل گرفته و باغی سبز در مرکز مجموعه و محل تلاقی 5 ساختمان شکل می گیرد. در کل مجموعه بر اساس یک استراتژی سازماندهی اولیه طراحی شده که سیستمی مدولار و جزئی است که تأثیرات اقلیمی و رفتار محیطی بر ساختمان را صورت کامل مورد بررسی قرار داده است. 

















تحریریه معماری آرل
منبع: archdaily.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-6669.html