دوشنبه های هنرهای تجسمی: لیلی متین دفتری، منوچهر یکتایی

تحریریه معماری آرل
به مناسبت برگزاری نمایشگاهی از آثار لی لی متین دفتری و منوچهر یکتایی در گالری دستان2 این هفته هنرهای تجسمی را به معرفی لیلی متین دفتری و منوچهر یکتایی می پردازیم. با ما همراه باشید...

منوچهر یکتایی

منوچهر یکتایی متولد 1301، از پیشگامان نقاشی نوگرای ایران است. تحصیل در دنشکده هنرهای زیبای تهران را نیمه کاره رها کرد و در سال 1322 عازم آمریکا شد. در سال 1326 زیر نظر اوزنفان تحصیل را در مدرسه عالی هنرهای پاریس و سپس آمریکا ادامه داد. اولین نمایشگاه انفرادی خود را در گالری بورگنیخت در نیویورک برپا کرد و پس از آن آثارش را در شهرهای واشنگتن، شیکاگو و بالتیمور به تماشا گذاشت. در یک نمایشگاه گروهی از مکتب نیویورک در گالری استیبل شرکت کرد و کارهایش چنان مورد توجه قرار گرفت موزه مدرن آرت نیویورک ضمن خریداری اثر از او، آن اثر را به مدت دو سال در سراسر آمرسکا به نمایش گذاشت. در همکاری با گالری پوپن دکستر در بیش از سی نمایشگاه گروهی و انفرادی شرکت جست. آثار او در تهران در گالری زند به نمایش گذاشته شد. در زمینه شعر نیز آثار وی با کتاب های فالگوش، کارنامه سیمرغ، حنظل و خوی کاغذ سفید منتشر شده است. 

آثار منوچهر یکتایی که در منابع خارجی در گروه آثار اکسپرسیونیسم انتزاعی طبقه بندی شده، تصاویری با موضوعات طبیعت بی جان، گل ها و تک چهره هستند که با رنگ گذاری عمیق عموما بر سطح سفید وسیع بوم نقش بسته اند. منتقد مجله هنر بین الملل درباره آثار او می نویسد: در میان تکنیک خشن و بعضی اوقات ملایم به طور کلی می توان چنین گفت که او نقاش خوشبختی و حالات ظریف جهان است. 


لیلی متین دفتری

لیلی متین دفتری در سال 1315  متولد و از مدرسه هنرهای زیبای سلید شعبه یونیورسیتی کالج لندن فارغ التحصیل شد. به مدت پنج سال در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تدریس مجسمه سازی پرداخت. اول بار آثارش را در نمایشگاه تانفرادی در نگارخانه بورگز در سال 1345 به تماشا گذاشت. از دیگر نمایشگاه های انفرادی او: استودیو سابا نگارخانه ویلینکن در آلمان، گالری ابوت هال در انگلیس، نگارخانه نگار، و نگارخانه زند نام برد. آثارش در دومین و پنجمین بینال تهران و نمایشگاه هنر معاصر ایران در دهلی نو و بمبئی و هنر معاصر ایران در نیویورک، پاله دوبوزار در بروکسل، سالن دوتون در پاریس اشاره کرد. 



تحریریه معماری آرل
منابع: کتاب جنبش هنر نوگرای ایران
arel

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-6250.html