پنج شنبه های سینما و معماری: اثر پروانه ای (The Butterfly Effect)


نویسنده: مهرداد نجیب زاده
انیمیشن "اثر پروانه ای" یا همان "The Butterfly Effect" یک پویانمایی 3 دقیقه ای کامپیوتری است که توسط استودیو Unity و Gorillaz visuals و Nvidia ساخته شده است. کمپانی Unity از سال 2004 پایه گذاری شده و بزرگترین دست آوردشان نرم افزار حرفه ای به همین نام می باشد. نرم افزاری که با موتورهای رندر قدرتمند خود توانایی تولید بازی های رایانه ای در فرمت های کامپیوتر، تبلت، گوشی و کنسول را داراست. ساخت و تولید انیمیشن هم یکی دیگر از ویژگی های  این برنامه قدرتمند بوده که خود گروه Unity سال 2012 برای شرکت در جشنواره های سینمایی تولید کرد.

اثر پروانه ای چیست؟

اثر پروانه ای پدیده ای است که به دلیل حساسیت به فلسفه بی نظمی باعث ایجاد سلسله اتفاقات عجیب و خطرناک شده که بر اساس شرایط اولیه ایجاد می شود. این پدیده به این موضوع اشاره می کند تغییر کوچک در یک سیستم روتین و ثابت مانند جو زمین می تواند باعث تغییرات جدی در آینده شود. اثر پروانه‌ای به این معناست که تغییر جزئی در شرایط اولیه می‌تواند به نتایج وسیع و پیش‌بینی نشده در فونداسیون های سیستم منجر گردد و این سنگ بنای تئوری آشوب است. ایده این‌که پروانه‌ای می‌تواند باعث تغییری آشوبی شود نخستین بار در ۱۹۵۲ در داستان کوتاهی به نام آوای تندر اثر ری بردبری مطرح شد. عبارت "اثر پروانه‌ای" هم در ۱۹۶۱ در پی مقاله‌ای از ادوارد لورنتس به وجود آمد. وی در صد و سی و نهمین اجلاس ای‌ای‌ای‌اس در سال ۱۹۷۲ مقاله‌ای با این عنوان ارائه داد که آیا بال‌ زدن پروانه‌ای در برزیل می‌تواند باعث ایجاد تندباد در تکزاس شود؟
کمپانی Unity با استفاده از یک ایده ناب و جالب، پویانمایی زیبا و خلاقانه ای ساخته است. با وجود اینکه تکنیک ایست-حرکتی (Stop-Motion)در ساخت انیمیشن های کوتاه طرفدار بیشتری داشته، اما قالب دیجیتالی لین فیلم در نوع خود دوست داشتنی است. میزان تحرک و حادثه در این 3 دقیقه به حدی است که فرصت نفس کشیدن به بیننده را نمی دهد. تنها نکته مشترک بین این انیمیشن و فیلم هایی که در رابطه با این موضوع ساخته شده اند وجود شوم سابجکت پروانه در داستان می باشد. اما پروانه ما در این پویانمایی کوتاه حوادث بامزه ای را خلق می کند.






تحریریه معماری آرل
منبع: unity3d.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-5557.html