پنج شنبه های سینما و معماری: مجموعه فیلم های هری پاتر

نویسنده: مهرداد نجیب زاده
هری پاتر جزء مهم ترین اثرهای ادبی و هنری دو دهه قرن اخیر به شمار می رود. جی.کی رولینگ با قلم خود داستانی فانتزی و زیبایی به رشته تحریر درآورد که هر 7 جلد به عنوان پرفروش ترین رمان فانتزی کودکان، و پرفروش ترین رمان جهان بین 50 کتاب برتر می باشد. معمولا چنین داستان زیبایی به دور از عرصه سینما نمی ماند. کمپانی برادران وارنر از سال 2001 با سرمایه گذاری بر روی این رمان فیلم های متنوع و جذابی را روانه سالن های سینما کرد. فیلم هایی که به صورت یک مجموعه 8 قسمتی دارای نکات قدرتمند طراحی و ضعف هایی بوده است. نورمن استورات کریگ طراح صحنه تمام قسمت های هری پاتر بوده و 10 سال به طور مداوم برای تیم ساخت فعالیت نموده است. در ادامه خلاصه ای از فعالیت استوارت و طراحی صحنه 7 قسمت را مشاهده می نمایید.

بیوگرافی استورات کریگ

نورمن استورات کریگ دکوراتور و طراح صحنه اهل انگلستان است. وی سال 1942 در شهر لندن متولد شده و پس از گذراندن دوران متوسطه تحصیل خود، در آکادمی سلطنتی هنر انگلستان  تحصلیلات عالیه خود را گذرانده است. پرونده کاری وی پر از فیلم های مهم غنی تاریخ سینمایی است که تأثیر به سزایی در عرصه هنر و فیلم سازی بر جای گذاشته. وی تا کنون 10 بار نامزد جایزه اسکار شده که دو بار به خاطر فیلم های گاندی 1982 و روابط خطرناک 1988 این جایزه را دریافت نموده.

خلاصه ای از داستان 

متاسفانه پست این هفته ما به یک فیلم اختصاص نداشته و نمی توانیم خلاصه ای از هر 8 فیلم را برای دوستداران قرار دهیم. چون مطلب این هفته ما به یک فیلم نپرداخته و به همین دلیل خلاصه ای کلی از داستان کتاب را برای شما قرار دادیم
خلاصه ای از کلیت کتاب های هری پاتر: خلاصه ساختار کلی داستان بدین‌گونه‌است که هری پاتر پسر یک مادر و پدر جادوگر است که آن دو هنگام یک سالگی او توسط «لرد ولدمورت» خبیث کشته شده‌اند. اما او به دلیل اینکه مادرش درمقابل نفرین ایستاد در برابر نفرین مرگبار ولدمورت زنده می‌ماند و این نفرین فقط زخمی صاعقه مانند بر پیشانیش به جا می‌گذارد. هری با خاله و شوهر خاله‌اش که هیچ‌کدام جادوگر نیستند و در اصطلاح مشنگ (Muggle) نامیده می‌شوند، بزرگ می‌شود و از گذشته خودش اطلاعی ندارد تا این که در سن یازده سالگی وقتی نامه پذیرش از مدرسه علوم و فنون جادوگری هاگوارتز را دریافت می‌کند متوجه می‌شود که دنیای دیگری در همان دنیای عادی مشنگ‌ها وجود دارد که او در آنجا به دلیل زنده ماندنش از چنگ لرد ولدمورت بسیار مشهور است. بر اساس یک پیشگویی یا هری باید «وُلدمورت» را از بین ببرد یا «ولدمورت» باید هری را از پیش رو بردارد و هیچ‌کدام با وجود دیگری قادر به زندگی نخواهند بود و سیر صعودی داستان هم بر همین اساس است و هر دو شخصیت به دنبال از بین بردن یکدیگرند.

طراحی صحنه فیلم

مجموعه فیلم های هری پاتر شامل مکان و لوکیشن های زیادی است که با توجه به روند داستان و سلیقه کارگردانان در هر فیلم به شکلی متفاوت رونمایی شده است.  نورمن استورات کریگ در این پروژه عظیم با کریس کلومبوس، آلفونسو کائرون، مایک نیویل و دیوی یِتس فعالیت داشته که هر کدام ویژگی کار مختص خود را به تصویر کشیده اند. ابتدا دو لوکیشن اصلی داریم که یکی خانه ای مدرن و معمولی در حومه شهر لندن می باشد. اما بخش اصلی طراحی به قلعه ای سنگی است که در چندین مکان متفاوت برای فیلم برداری مورد استفاده قرار گرفته اند.
این لوکیشن ها شامل کالج کلیسای مسیح در آکسفورد، قلعه انیک و چندین فضای عمومی و خصوصی بوده است. سخت ترین کار استوارت طراحی و دکورسیون داخلی برای این مکان ها بوده. خلق المان های معماری و وسایلی که در داستانی فانتزی قرار داشته از چالش اصلی کار استورات به شمار می رود. اکثر فضای فیلم و طراح ها ما را به یاد معماری کلاسیک می اندازد. البته این مورد خارج از عرف نیست، چون رولینگ برای خلق بعضی از فصل های کتابش از سبک های معماری مهم تاریخ اعم از قرون وسطی، رنسانس، بیزانس و گوتیک الهام گرفته است.
هنر کار استورات کریگ طراحی تک تک فضاها برای هر کاراکتر بوده تا آن لوکیشن مذکور ویژگی های شخصیت کاراکتر داستان را به صورت بصری برای بینندگان به نمایش بگذارد. استوارت با دقت به منبع داستان و ذهنیت نویسنده هر فصل از فیلم را با رنگ مایه و متریالی متفاوت ساخته تا عموم علاقمندان به خوبی با فیلم ارتباط برقرار کنند. هر 8 فیلم از طراحی قدرتمند و زیبایی برخوردار بوده که ارزش تماشای آنرا برای علاقمندان به دوره های مهم تاریخی دو چندان می کند. البته این طراحی ها با مایه های فانتری درآمیخته که در نوع خود منحصربه فرد می باشد.























تحریریه معماری آرل
منبع: www.snitchseeker.com

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-5374.html