موزه ی بریتانیا کاری از نورمن فاستر

گردآورنده: الهه کاشی
یکی از پروژه های مهم نورمن فاستر موزه انگلیس می باشد که از نظر بازدیدکنندگان اش از موزه ی لوور پاریس و موزه ی متروپولیتن نیویورک شاخص تر است. شما در این موزه مثل این است که در یک شهر تاریخی اروپایی قرار دارید: می توانید از یک گذرگاه محصور پا به دوران شکوه و جلال برج پیزا بگذارید و همه ی فضا را غرق در نور ببینید. حیاط چهار بری که در قلب موزه قرار دارد، یکی از فضاهای گم شده ی شهر لندن بود. در اواسط قرن نوزدهم به مدت چند سال، باغی در این موزه بود که بعدها به اشغال قفسه های کتاب درآمد و به مکانی برای مطالعه تبدیل شد. مقابل سالن مطالعه، مجسمه ی جدیدی از آنیش کابور قرار دارد که در حقیقت ورودی کتابخانه محسوب می شود.

تا قبل از پیدایش حیاط اصلی، بازدیدکنندگان برای رفتن از یک گالری به گالری دیگر با مشکل مواجه بودند. انتقال کتابخانه از محل مورد نظر، فرصتی پیش آورد تا این مشکلات حل شده و موزه برای قرن های آینده نیز زنده شود. یکی از نخستین طرح های فاستر، مسیری بود که از طریق آن بتوان به از حیاط اصلی وارد محدوده ی شهر لندن شد. وی متوجه شد که می توانند راه همگانی جدیدی در ساختمان بسازند و برای انجام این کار به تعادل مناسب تری بین موزه به عنوان یک جزء و شهر به عنوان کل بزرگ تر برسند.
















کتابخانه موزه


نمای متنوع الحاقات جدید در اطراف سالن مطالعه، فضای با شکوهی را به وجود آورده است، به طوری که حس می کنید از فاصله ی دور به سقف پشت بام دست می زنید، گو این که احساس می کنید در سایر بخش های سقف در حال حرکت به روی شماست.





تحریریه معماری آرل
منبع: مجله معماری و ساختمان شماره 2

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-4540.html