معماری کانسپچوآل: استفاده از نیروگاههای برق به عنوان ابر سازه های چندعملکردی



مترجم: نیلوفر محتاط
تا به حال به این نکته فکر کرده اید که یک نیروگاه برق مجموعه ای مسکونی یا اداری یا حتی یک پارک باشد؟ در زندگی مدرن امروز ما در همه جا نیروگاههای برق دیده می شوند. این نیروگاهها اکنون به جزء جدا نشدنی زندگی ما تبدیل شده اند. طرح پیش رو توسط شیلان و کاوان گل محمدی و سعاد معرفی ارائه شده است. این طرح به منظور از بین بردن نمای بصری نامطلوب برجهای خنک کننده ی نیروگاهها ایده های جالبی ارائه داده است. علاوه بر این از اثرات محیط زیستی نامطلوب این نیروگاهها می کاهد. در ادامه با ما در آرل همراه باشید.







تمام نیروگاههای برق، گرمای زیادی تولید می کنند. برای عملکرد مطلوب، بهتر است که این نیروگاهها به موقع خنک شوند. برای خنک کردن این نیروگاهها، برج های خنک کننده ای برای این نیروگاهها طراحی می شود. این برج ها دارای ارتفاعی یک ساختمان 60 طبقه (حدوداً 200 متر) هستند. در این طرح سعی شده تا با گنجاندن عملکرد مسکونی بر روی این برج ها، کارایی آن ها را افزایش دهند. با طراحی واحدهای مسکونی و تجاری بر دیواره ی خارجی برج ها، هزینه ی مصالح ساختمانی و فرایند ساخت کاهش می یابد. به علاوه از گرمایی که از این برج ها خارج می شود می توان استفاده کرد و واحدها را در زمستان گرم کرد. هزینه های انتقال انرژی نیز در این روش کاسته می شود. چند عملکردی بودن این مجموعه همچنین باعث می شود تا مردم در همان جایی که زندگی می کنند، کار هم کنند بنابراین نیاز به رفت و آمد با ماشین از بین می رود.








برای از بین بردن سر و صدا و اثرات نامطلوب بصری خود نیروگاه، به غیر از دودکشها تمام تأسیسات در زیر زمین کاشته می شود. در محل دودکشها هم سایبانی از سازه ی فضاکار ساخته می شود. بر زیر این سایبان درختان فراوانی کاشته خواهند شد تا کربن دی اکسید ناشی از تولید انرژی را به اکسیژن تبدیل کنند. به عقیده ی طراحان، ایده های خلاقانه و پایدار در این محموعه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است.










منبع: ARCHDAILY
تحریریه معماری آرل

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-3748.html