10 فضای آموزشی برتر طراحی شده در سال 2015 از نگاه مجله ی Designboom



مترجم: نیلوفر محتاط
معماری فضاهای آموزشی، ابزاری قدرتمند برای رشد خلاقیت، تمرکز و انگیزه در کودکان است. در این بخش قصد داریم تا با هم نگاهی به 10 فضای آموزشی برتر سال 2025 از نگاه مجله ی Designboom بپردازیم با ما همراه باشید.
1) مدرسه ی Ilima
گروه طراحی MASS، با همکاری موسسه ی آفریقایی حیات وحش، این مدرسه را در روستایی جنگلی در کنگو طراحی کرده است. در ساخت این مدرسه از مصالح بومی استفاده شده است. در این پروژه با آموزش بومیان، در فرایند ساخت از مشارکت این افراد استفاده شد. مشارکت اهالی در ساخت مدرسه علاوه بر آموزش مهارتهای مفید ساخت و ساز به روستاییان باعث می شود تا آنها خود بتوانند به این مدرسه رسیدگی و آن را تعمیر کنند.



2) مدرسه ی Burntwood
معماری و طراحی این مدرسه توسطAllford Hall Monaghan Morrisانجام شده است. داوران جایزه ی استرلینگ همگی بر انتخاب این ساختمان به عنوان جایزه ی اول متفق القول بودند زیرا طراحان مدرسه را با این شعار طراحی کردند: "یک ساختمان بالغ باعث ایجاد رفتار بالغانه در دانش آموزان خواهد شد" جایزه ی استرلینگ هر ساله به ساختمان هایی تعلق می گیرد که بزرگترین کمک را به تکامل معماری برنده ی سال قبل کنند. معماری مدرسه ی Burntwood به مدرسه ی مدرن موجود، 6 دانشکده ی جدید و 2 ساختمان فرهنگی اضافه می کند. معماری این مدرسه به ما نشان می دهد که تا چه میزانی طراحی ساختمان مدرسه به رشد و پرورش تحصیلی و شخصیتی کودکان کمک خواهد کرد. یک مدرسه تنها نباید پاسخگوی نیازهای عملکردی تحصیل باشد بلکه می تواند به رشد و پرورش شخصیتی کودکان و معلمان به عنوان اعضای جامعه کمک کند.


3) مهدکودک OB
معماری و طراحی این مهدکودک را شرکت HIBINOSEKKEI+Younji no shiro در ژاپن انجام داده است. این مهدکودک دارای غذاخوری های داخلی و خارجی است. دسترسی به بام و فضاهای خارجی هم از طریق تونل های طنابی هیجان انگیز میسر می شود.


4)انستیتوی سلطنتی تکنولوژی
هدف اصلی طراحی افزایش سیرکولاسیون های حرکتی در داخل و خارج ساختمان بود. برای اینکه هماهنگی با ساختمان آجری قرن بیستمی مجاور، نمای این ساختمان با فولاد کورتن پوشانده شد. استفاده از خطوط منحنی برای طراحی حجم باعث فراخ تر به نظر رسیدن داخل شده است.



5) مدرسه ی معماری Marsille
شرکت معماری PAN برای طراحی این مدرسه، فضای کارگاهی سه طبقه را با یک ساختمان مستقل ترکیب کرد. علاوه بر این به معماری منظر محوطه هم توجه خاصی شده است.



6) مدرسه ی Mama smile در ژاپن
Emmanuelle Moureaux برای طراحی داخلی این مدرسه از رنگ برای افزایش تمرکز، تخیل و ارتباط بهتر استفاده کرد. این تکنیک در ژاپن Iro-Iku نامیده می شود. علاوه بر این در دکوراسیون داخلی از المانهایی به شکل خانه استفاده شده است. به دلیل آشنا بودن خانه برای کودکان، آنها با این فضا رابطه ی بهتری برقرار خواهند کرد.



7) مرکز Bergeron در دانشگاه یورک کانادا
شرکت معماری ZAS، معماری این ساختمان 5 طبقه ی 15700 مترمربعی را انجام داده است. این شرکت برای طراحی این فضای آموزشی، اصول رایج طراحی چنین فضاهایی را بر هم زده است. به طوری که این ساختمان فاقد سالن سخنرانی است و کلیه ی فضاها انعطاف پذیر هستند.



8) مهدکودکی در اسلواکی
معماری و طراحی این مهدکودک را Architekti.si. انجام داده است. مساحت این فضا 935 مترمربع است. حجم کلی از 4 ساختمان با سقف شیروانی و ابعاد مختلف تشکیل شده است.



9) دبیرستان Louis Michel و Louis Aragon
معماری و طراحی این ساختمان را شرکت Archi5 انجام داده است. معماران برای طراحی این دبیرستان سعی کردند که میان دو مدرسه ی راهنمایی موجود در سایت مسیرهایی طراحی کنند.



10) مدرسه ی Mopi در شهر ریودجنیرو
Mareines+Patalano، نمای این مدرسه را با الهام از شکل هندسی یک درخت طراحی کرده است. حجم U شکل این مدرسه از 4 حجم کوچکتر تشکیل شده است. با استفاده از تراسهای نیمه باز برای اتصال این احجام، فضای داخلی از تهویه ی طبیعی برخوردار خواهد شد.




منبع: DESIGNBOOM
تحریریه معماری آرل

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-3688.html