کارگاه آموزشی تخصصی استفاده مجدد از فضاهای فرهنگی - تاریخی

کارگاه آموزشی تخصصی استفاده مجدد از فضاهای تاریخی – فرهنگی (Reuse of Cultural & Historical Spaces) توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگ و هنر دانشگاه تهران، دانشگاه پلی تکنیک میلان و دانشگاه علاءالوله سمنانی به صورت مشترک در تاریخ 12 تا 16 اسفند به مدت 40 ساعت در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار می‏گردد. هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی استفاده مجدد از یکی از ساختمانهای باغ نگارستان است.

مجموعه فعلی باغ نگارستان بخشی از قصر يا باغ نگارستان دورة فتحعلي‌شاه قاجار است که با هدف ايجاد يک مرکز ييلاقي ـ حکومتي در خارج از دارالخلافة تهران ساخته شده بود. علت نامگذاری این مجموعه به ((باغ نگارستان)) به دليل وجود نقاشي‌ها و نگاره‌هاي متعدد از فتحعلي‌شاه و درباريان او در ساختمان‌هاي مختلف بوده است، ولی امروز اثری از بناهای آن قصر برجای نمانده است اما هنوز بدین نام شهره است.

در سال 1284 هـ .ق.، با اجراي طرح توسعة شهري ناصرالدين شاه، باغ نگارستان وارد محدودة شهر تهران شد. در زمان سلطنت مظفرالدين شاه نخستين مدرسة فلاحت و مدرسة صنايع مستظرفه در اين محل تأسيس گرديد. به سال 1307 خورشيدي باغ ‌نگارستان به عنوان محل دائمي دارالمعلمين عالي در نظر گرفته شد و در سال 1311 خورشيدي به دانشسراي عالي تغيير نام داد.

در طول بيش از نيم قرن، تعداد زيادي از شخصيت‌هاي علمي، ادبي و هنري کشور چون: ملک‌الشعرای بهار، کاظم عصار، علي‌اکبر دهخدا، بديع‌الزمان فروزانفر، پروين اعتصامی، علي‌نقي وزيري، جلال‌الدین همایی، سعيد نفيسي، محمود حسابي، ابراهيم پورداوود، غلامحسين صديقي، پرويز خانلري، محمد معين، محمدابراهيم باستاني پاريزي، علي‌محمد کاردان و... در اين مجموعة تاريخي به تحصيل و تدريس علم پرداخته‌اند. با تصويب قانون تأسيس دانشگاه تهران در سال 1313 خورشیدی در مجلس شوراي ملي، بخشی از کلاس‌های درس دانشگاه تهران در اين محل داير شد و از سال 1325 به بعد، برخي از دانشکده‌ها و مؤسسات به محل امروزي دانشگاه تهران منتقل شدند. از سال 1335 اين بناي عظيم به مؤسسة لغت‌نامة دهخدا، مؤسسة جغرافيا، مؤسسة زبان‌هاي خارجي و کلاس‌هاي عمومي دانشکدة ادبيات اختصاص يافت و در سال 1337 خورشيدي به همت دکتر غلامحسين صديقي به مؤسسة تحقيقات علوم اجتماعي و تعاون واگذار گرديد.

پس از انتقال دانشکدة علوم اجتماعي و تعاون دانشگاه تهران به محل امروزي خود، این مجموعه برای راه‌اندازي موزۀ تاريخ و مفاخر دانشگاه تهران در نظر گرفته شد.

مدرسان

مدرسان کارگاه آموزشی و سوابق ايشان (فعلي و پيشين)

دکتر Maria Beatrice Servi
فارغ التحصیل معماری (تخصص حفاظت و ارتقاء میراث فرهنگی) از دانشگاه پلی‌تکنیک میلان
استاد دانشکده طراحی دانشگاه پلی تکنیک میلان

دکتر FULVIA ANNA PREMOLI
فارغ التحصیل معماری (تخصص طراحی برای فعالیت‌های فرهنگی و ارتقاء میراث فرهنگی، موزه و طراحی نمایشگاه) از دانشگاه پلی‌تکنیک میلان
استاد دانشکده معماری دانشگاه پلی تکنیک میلان
مولف ده‌ها اثر در ارتباط با معماری و شهرسازی، ارتقاء میراث فرهنگی؛ مرمت، باززنده‌سازی و استفاده مجدد از آثار تاریخی؛ طراحی موزه‌ها و ...

دکتر حسن اصانلو

دکتري در رشته معماري و شهرسازي کنسرسیومي از پلي تكنیك میلان، دانشگاه مطالعاتي برشا ، دانشگاه مطالعاتي بلونیا ،دانشگاه مطالعاتي جنوا - عضو هیئت علمي دوره دکتري در دانشگاه ساپینزاي رم دپارتمان تئوري و معماري - استاد قراردادي پلي تكنيك ميلان دانشكده معماري ، دپارتمان علوم منطقه اي، عضو هیئت علمی دانشگاه علاء الدوله سمنانی، استاد مدعو رشته معماری در دانشگاه هنر و تهران

دکتر محمد سعید ایزدی

دکترای معماری با گرایش مرمت شهری، دانشگاه نیوکاسل ، انگلستان - استاديار دانشگاه بوعلی سینا همدان - مدرس مدعو پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران- عضو شورای راهبردی میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری- مشاور عالی سازمان زیباسازی شهر تهران

دکتر پیروز حناچی

دانشیار دانشکده معماری دانشگاه تهران - رئیس موسسه پژوهشی فرهنگ و هنر دانشگاه تهران - اولین رئیس مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی شهرسازی و معماری ایران - رئیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی - معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهر سازی - معاون معماری و شهر سازی وزارت مسکن و شهرسازی

دکتر اسكندر مختاري

دكتراي مرمت معماري - مدرس دانشگاه -مدير پروژه بين المللي بم - مشاور عالی سازمان زیباسازی شهر تهران



برنامه اجرائی

برنامه زمانبندی کارگاه اموزشی

زمان

برنامه

شنبه

12 اسفند

بازدید از بنا؛ عکاسی و انجام برداشت‌های لازم

ارائه درس اول

چارچوب‌های روش‌شناختی ادغام قدیم و جدید

ایده‌های اولیه در ارتباط با فضای ساختمان و عملکرد آن

یکشنبه

13 اسفند

ارائه درس دوم

تمرکز روی بنای مورد مطالعه (بنای تاریخی کتابخانه و سالن اجتماعات)

برآورد فضاهای لازم و بررسی انواع گزینه‌های ممکن جهت جاگذاری عملکردها؛ بررسی تغییرات احتمالی لازم در نظام ساختمان (از جمله گسترش، توده‌گذاری، رویکردهای جدید و ..)- مقیاس 1:200 تا 1:100

دوشنبه

14 اسفند

ارائه درس سوم

صرفه‌جویی در مصرف انرژی در نوسازی بناها؛ بررسی مصالح و فن‌آوری‌ها

ادامه برآورد و تعریف راه‌حل‌های کلی طرح نمونه موردی

سه‌شنبه

15 اسفند

ارائه درس چهارم

آسایش محیطی فضاها؛ بهینه‌سازی تهویه طبیعی، نور طبیعی و مصنوعی

ادامه ارائه راه‌حل‌های مختلف جهت نمونه موردی با ورود به جزئیات بیشتر؛ مقیاس 1:50 تا 1:20

چهارشنبه

16 اسفند

ارائه درس پنجم

تجهیزات و مبلمان فضاهای عمومی؛ بررسی نمونه موردی

گزینه‌های ممکن ساخت فضاهای طراحی شده

گواهینامه و شرایط دریافت آن:

گواهینامه شرکت در کارگاه به دو زبان فارسی و انگلیسی و مشتمل بر عناوین کارگاه‏ها و مدرسان مربوطه بوده، توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگ و هنر دانشگاه تهران، دانشگاه پلی تکنیک میلان و دانشگاه علاءالدوله سمنانی صادر خواهد شد.

این گواهینامه صرفاً به ثبت نام شدگانی تعلق خواهد گرفت که حداقل در 80 درصد برنامه آموزشی هر روز کارگاه حضور داشته باشند.

ثبت نام

شرايط عمومي شرکت‏ کنندگان در کارگاه ‏آموزشی

•دارا بودن مدرک کارشناسي و يا بالاتر در يکي از رشته هاي معماری، شهرسازی، مرمت، عمران

•ترجيحاً 3 سال سابقه کار مرتبط

•آشنایی و تسلط به زبان انگليسي

مدارک مورد نیاز:

جهت ثبت نام در این مجموعه کارگاه، ابتدا لازم است مدارک زیر را تدارک نمایید:

1-فایل عکس پرسنلی با کیفیت 300dpi؛ ابعاد حداکثر 350*470 پیکسل – حداکثر حجم فایل: 50KB

2-فایل تصویر مدرک تحصیلی – حداکتر 500KB

3-فایل تصویر کارت ملی- حداکتر 300KB

4-فایل تصویر کارت دانشجویی (در صورتیکه در حال حاضر دانشجو هستید می توانید با ارائه کارت دانشجویی معتبر به صورت دانشجویی ثبت نام نمایید. ظرفیت دانشجویی محدود بوده و با تکمیل ظرفیت این گزینه غیر فعال خواهد شد.) - حداکثر 300KB

این مدارک باید با مشخصات عنوان شده، در طول تکمیل فرم ثبت نام در دسترس بوده و در فرم بارگذاری(Upload) شوند.

هزینه ثبت نام:

  • هزینه ثبت نام و شرکت در این مجموعه کارگاه برای شرکت کنندگان عادی هفت میلیون و پانصد هزار ريال می‏باشد که لازم است در انتهای تکمیل فرم ثبت نام بصورت اینترنتی پرداخت گردد.

  • هزینه ثبت نام و شرکت در این مجموعه کارگاه برای دانشجویان شش میلیون و پانصد هزار ريال می‏باشد که لازم است در انتهای تکمیل فرم ثبت نام بصورت اینترنتی پرداخت گردد.

  • از آنجا که پرداخت هزینه ثبت نام تنها به صورت اینترنتی امکان پذیر است، لطفاً قبل از تکمیل فرم ثبت نام، از دارابودن کارت بانکی متصل به شبکه شتاب که دارای موجودی قابل برداشت لازم باشد به همراه اطلاعات لازم برای خرید الکترونیک توسط آن، اطمینان کسب نمایید.

  • هزینه ثبت نام صرفاً بابت شرکت در کارگاه‏های یادشده، بسته‏ های آموزشی، پذیرایی و میان‏ وعده‏ ها و دریافت گواهینامه(به شرط احراز شرایط) می‏باشد.

  • پس از انجام ثبت نام، استرداد وجه ثبت نام، تحت هیچ شرایطی امکان‏پذیر نمی‏باشد. لذا قبل از ثبت نام و پرداخت وجه، از قصد خود برای شرکت در کارگاه‏ها و امکان آن مطمئن شوید.

آخرین مهلت ثبت نام :

آخرین مهلت ثبت نام 5 اسفند 91 می باشد اما با توجه به محدودیت ظرفیت شرکت کنندگان، ثبت نام با اولویت زمان ثبت نام متقاضیان صورت خواهد گرفت و پس از تکمیل ظرفیت از مابقی متقاضیان ثبت نام به عمل نخواهد آمد.

تکمیل فرم ثبت نام:

  • پس از اطمینان از دارا بودن شرایط فوق‏ الذکر و نیز تدارک مدارک مورد نیاز، می‏توانید اقدام به تکمیل فرم ثبت نام نمایید.

ثبت نام در این مجموعه کارگاه صرفاً بصورت اینترنتی انجام شده و ارسال مدارک بصورت پستی و یا با هر روش دیگر ضرورت ندارد.

تحریریه معماری آرل

مبنع: https://www.arel.ir


لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-304.html