طراحی و معماری پایدار کلبه ای از چوب بامبو


مترجم: نیلوفر محتاط
سیل در جنوب شرقی آسیا سانحه ای رایج است. شرکت معماری H&Q در ویتنام خانه ای را طراحی کرده است که در عین اینکه معماری پایدار آن پاسخگوی مقابله در برابر سیل است بلکه ساخت آن ارزان تمام می شود. این کلبه از چوب بامبو ساخته شده و دارای قابلیت شناور شدن بر روی آب است. طراحی این کلبه بیان کننده ی این ایده است که همیشه لازم نیست در مقابل سوانح مقابله و مقاومت کنیم بلکه در بسیاری از موارد کافی است انعطاف پذیر باشیم و خود را با آن ها وفق دهیم. در ادامه با ما در آرل همراه باشید.





در جنوب شرقی آسیا بامبو مصالح رایجی است. رواج استفاده از بامبو تنها به این دلیل نیست که در این منطقه فراوان است بلکه دوام و انعطاف پذیری بالای آن باعث محبوبیتش شده است. در این خانه قابهایی متشکل از چوب بامبو در بین ستونکهایی فولادی قرار گرفته اند. نقش سازه ی فولادی تأمین پایداری ساختمان در برابر سیل است. همانطور که ملاحظه می کنید سطح کف خانه بالا برده شده است. این جدا کردن کف خانه از زمین به دو دلیل انجام شده است اول اینکه از نفوذ حشرات موذی به داخل جلوگیری می کند علاوه بر این فضای کافی برای قرار دادن بشکه های نفت در زیر خانه فراهم شده. بشکه هایی که امکان شناور شدن سازه را در هنکام بروز سیل را فراهم می کنند.





H&Q سقف را به گونه ای طراحی کرد که هم زیبا و هم پاسخگوی نیازهای عملکردی باشد. قطعات مثلثی روی سقف و درهای افقی قابلیت باز شدن دارند و امکان تهویه ی طبیعی داخل را فراهم می کنند. در عین حال تمام این درها و پنجره ها را می توان در زمانی که آب و هوا مساعد نیست بست. کاشت گیاه بر روی دیوارهای عمودی این خانه باعث ایجاد باغهایی عمودی شده. این گیاهان غذای ساکنین خانه را فراهم می کنند. این خانه همچنین دارای سیستم جمع آوری آب باران است که البته در زمان بارندگی زیاد می توان از آن استفاده نکرد. کلبه دارای ظرفیت 6 نفر است، به سادگی سر هم می شود و هزینه ی ساخت آن 2000 دلار است.










منبع: inhabitat.com
تحریریه ی معماری آرل

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-2921.html