گزارش همایش نقش مسابقات در معماری

اولین همایش عمومی از همایش‌های فصلی همشهری معماری با موضوع "نقش مسابقات در پیش‌برد معماری" با تمرکز بر فستیوال جهانی معماری و با حضور شرکت کنندگان و فینالیست‌های ایرانی این جایزه، برگزار شد.

در بخش نخست همایش نقش مسابقات در معماری با سخنرانی جناب آقای کامران افشار نادری در رابطه با نقش مسابقات و رقابت آغاز شد. آقای افشار نادری مسایقات و رقابت را در معماری و زندگی انسان یک مسئله اساسی و قدیمی مربوط به بقا و توسعه بشر دانستند. مهندس افشار نادری در صحبت های خود متذکر شدند مسابقات معماری به 3 دسته مجزا تقسیم می شوند:
1.awards که جوایزی که به کارهای ساخته شده تعلق میگیرد.
2.Ideas که مسابقاتی برای ایده هستند،فارق از اینکه در آینده قابلیت و تحقق مالی هم دارند یا خیر.
3.مسابقاتی که برای اجرای یک پرژه برگذار میشوند.

ایشان نکته اصلی در هر 3 نوع مسابقات را فرهنگ سازی عنوان کرده اند.


در بخش دوم آقایان علیرضا تغابنی و علیرضا مشهدی میرزا برای ادامه صحبت ها جهت گستردگی مسابقات در سطح بین المللی و فرا ملی تخصیص دادند و همچنین به بررسی تفاوت مسابقات (competations) و جوایز (Awards) پرداختند.

جناب آقای مشهدی میرزا تفاوت جایزه ها را به لحاظ شرایط جغرافیایی و ایدئولوژیک دانستند:
جایزه riba که مورد توجه معماران اروپایی میباشد.
جایزه AIA که مختص معماران آمریکایی است ودر حوزه قاره آمریکا فعالیت دارد.
مسابقه detail که با موضوع جزئیات قبلاً هر سال برگذار میشده و اخیراً به صورت 2سالانه برگزار میشود.نکته جالب در مورد این مسابقه اینکه یک برنده را داوران انتخاب میکنند و یک برنده توسط بینندگان فضای Web به صورت آنلاین رای میدهند.
مسابقه Emerging Architects که مربوط به معماران زیر 45 سال در تمام دنیاست و حسن شرکت معماران جوان را داراست دارا میباشد که توسط مجله AIAبرگزار می شود.

AGA KHAN (آغا خان) که محدود به کشورهای اسلامی است و در شرایطی می توان در آن شرکت کرد که کاربران آن مسلمان باشند.از ایران 5 پروژه در این مسابقه برنده شده اند:
1.نادر خلیلی(پروتوتایت ابر خشت) در سال 2004
2.پارک جمشیدیه در سال 2001
3.مربوط به بازسازی و احیای بناهای تاریخی
4.پروژه کامران دیبا ، موزه هنرهای معاصر
5.مربوط به بازسازی و احیای بناهای تاریخی


در بخش سوم همایش خانم سارا کلانتری و رضا صیادیان راجع به مسابقات WAA(world architectur award) توضیحاتی عرض نمودند.
این مسابقه با انتخاب یک شهر خاص و معرفی خصوصیات،معماری و آداب و رسوم این شهر را به تمام معماران دنیا معرفی میکند که کنجکاوی مردم این شهر را نسبت به معماری در بر دارد.خانم سارا کلانتری توضیحاتی در رابطه با پروژه دانیال واقع در منطقه نوبنیاد (شمال شرق تهران) را که طراحی این پروژه توسط خود خانم کلانتری و آقای صیادیان صورت گرفته است که از عناوین و شرکت کنندگان در مسابقه WAA نیز بوده است.


در انتهای همایش سخنان مهندس حمیدرضا رزم آریا در رابطه با پنجمین فستیوال جهانی معماری که بیش از 500 پروژه از 48 کشور در سنگاپور برگزار شد که اکثر پروژه های معرفی شده در فستیوال با موضوع و شعار جشنواره با تاکید بر نیاز به روش های نوآوری و خلاق برای طراحی ساختمان با شرایط مختلف و همچنین شرایط چالش برانگیز محیطی و اقلیمی و اقتصادی دنیا بودند.


لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-258.html