استفاده از درختان و کاهش آلودگی‌های صوتی و زیست محیطی



نویسنده: مریم اصلانی (زومیت)
از دیرباز نقش گیاهان و به ویژه درختان در کاهش آلودگی هوا به اثبات رسیده است. هر چند این تنها ویژگی منحصربفرد این مخلوقات شگفت‌انگیز خداوند نیست. اکنون معماری ایتالیایی با بکارگیری۱۵۰ اصله درخت، سعی کرده تا حد ممکن از آلودگی‌های صوتی و زیستی موجود در مناطق شهری بکاهد.
لوچیانو پیا (Luciano Pia)، معماری است ایتالیایی که از زاویه‌ای خاص و منحصر بفرد، به رابطه‌ی بین طبیعت و انسان نگریسته و طرحی ارائه کرده که در قالب آن، طبیعت سرسبز و شاداب قدم به مناطق شهری و شلوغ جوامع امروزی گذاشته است.

25 Verde، نام مجتمع مسکونی در شهر تورین (Turin) ایتالیا است که توسط این معمار خوش فکر طراحی و اجرا شده است. ساختمان پرپیچ و تاب و 5 طبقه‌ای که با کمک درختان طبیعی و البته شبکه‌ای از شاه تیرهای فولادی، نمایی متفاوت پیدا کرده است. لوچیانو در نظر داشته با این طرح، احساس حضور در خانه‌ی درختی بزرگ و البته زندگی به دور از آلودگی و سر و صدا را، به ساکنان این مجتمع هدیه کند.



وقتی قدم به داخل این آپارتمان بگذارید، اولین نکته‌ای که توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند، هماهنگی پیکربندی سازه با طبیعت است. در واقع معمار هر ایده و طرحی که در این بنا به کار رفته را با توجه به عنصر طبیعت و نقش پر رنگ آن پیاده کرده است.



شکل نامتقارن تراس‌ها به درختان گلدانی اجازه می‌دهد به سادگی و در فواصلی نامشخص و اتفاقی از بنا بیرون زده و رو به آسمان اوج بگیرند. روندی که شکلی خاص، زیبا و منحصربفرد به این بنا بخشیده است.



همچنین استفاده از 150 اصله درخت برگ‌ریز پاییزی، ایده‌ی ناب دیگری از این معمار است. این گیاهان در طول فصل زمستان برگ‌های خود را از دست داده‌اند. در نتیجه
ساکنان در طول فصلی که روشنایی روز عمر کوتاه‌تری دارد، از نور طبیعی به شکلی گسترده‌تر بهره می‌برند.





حوضچه‌هایی که در حیاط این مجتمع تعبیه شده‌اند، محیطی آرام، دلچسب و روح نواز را به ویژه در ایام تابستان، برای ساکنان فراهم می‌کنند.
از سوی دیگر به دلیل حضور پر رنگ طبیعت در این سازه، هوای شهر نیز سالم‌تر خواهد بود، ضمن آنکه حضور سبز درختان، ساکنان را از آلودگی‌های صوتی و مزاحم محیط و همچنین دود و رایحه‌های ناخوشایند هوا مصون می‌دارند.


عملیات ساخت این سازه در سال 2012 به اتمام رسیده است.

با توجه به آلودگی اکثر شهرهای کوچک و بزرگ کشورمان، بی مناسبت نیست که به ویژه انبوه سازان، به این نکات توجه کرده و طبیعت را به شکلی گسترده‌تر وارد فضاهای شهری کنند. اما در پایان نظر شما در مورد بناهای این چنینی چیست؟



تحریریه معماری آرل
نویسنده: مریم اصلانی (زومیت)
منبع: زومیت، BOREDPANDA

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-2433.html