معماران زن : بزرگداشت 48 زن معمار، قسمت پنجم- معماری



مترجم: نغمه مقصود
با آغاز سال نو میلادی و در فاصله 3 هفته مانده به روز زن، بر آن شدیم تا ویژه نامه ای در ارتباط با بزرگترین معماران زن دنیا منتشر کنیم. این ویژه نامه، مجموعه ای است که در 7 قسمت به معرفی برترین معماران زن در دنیا خواهد پرداخت و مطالعه ی آن برای تمام معماران و غیر معماران عزیز، خالی از لطف نخواهد بود. تا پایان این ویژه نامه با ما همراه باشید و ما را از نظرات ارزشمند خود بهره مند سازید.
روز جهانی زن ( 8 مارس - 17 اسفند) نخستین بار در اوایل سالهای 1900 میلادی این بزرگداشت برای زنانی که از مرز های جهانی گذشتند و برای تساوی حقوق زن و مرد جنگیدند، برگزار شد. اولین بارقه های مبارزه زنان در یک دوره زمانی کوتاه در سیاست، اجتماع و حزب کارگر اوج گرفت و تسری یافت. متاسفانه نتایج این مبارزات و دستیافت های زنان در عمل، تضمینی برای تساوی حقوقشان نبود (و در برخی کشورها همچنان قوانین اجتماعی بر ضد زنان و به نفع مردان در برابرشان می ایستاد ). زنان همچون گذشته به دلیل خصوصیات فیزیکی شان از فشار های روحی و خشونت ،دستمزد کمتر و عدم به رسمیت شناخته شدن، بیش از هر چیز رنج می بردند .در زمانی که چنین شرایطی در محیط کار برای تمام زنان حکمفرما بود، آمارها حاکی ازاین بود که فعالیت ها و تخصص شغلی زنان در زمینه معماری، توسط اجتماع ارزشگذاری نمی شدند. زنان متعددی که اکنون در تمامی جهان شناخته شده اند، از طرف متخصصان و دانشجویان معماری به گونه ای نادیده انگاشته می شوند که گویی وجود خارجی ندارند.
برای گرامیداشت روز جهانی زن، وب سایت معماری آرک دیلی از بنیاد خصوصی " آکویتتاس اینوایزیوز" (معماران ناشناس) خواست تا بخشی از عملکردهای زنان را درحیطه معماری و شهرسازی با همگان به اشتراک بگذارد. نتیجه، فهرستی از سوابق کاری 48 زن متخصص در 7 مقوله مجزا است:
پیشگامان، در سایه ها، معماری، طراحی منظر، معماری اجتماعی، طراحی شهری و بهینه سازی معماری.
برای مطالعه بخش پنجم، معماری، با آرل همراه باشید.


معماری اجتماعی

تعدادی از معماران زن تصمیم گرفتند تا زمینه کاری خود را بر فعالیت های نوع دوستانه و کمک به دیگران متمرکز کنند. با بررسی و دقت نظر در نیازهای اجتماعی و کم و کاستی های اساسی و عدم برخورداری از مساوات در شرایط اولیه زندگی، این زنان گروهی برای معماری دموکراتیک تشکیل دادند، راهی برای زنده نگه داشتن افراد تا هنگام حل مشکلات اجتماعی. "جین دروو"، مدارس بیمارستانها و خانه های اجتماعی در "چندیگارت " هندوستان طراحی کرد. برای درک این موضوع به عنوان معمار، او می بایست دقت نظر در مورد نیاز های این اجتماع (چندیکارت ) بدست می آورد. در همین هنگام "جولی آیزنبرگ، بر ایجاد اولویت های معماری با تاکید به توانایی های این رشته تخصصی، بدون توجه به تنگنا ها و مخارج تاکید داشت. از طرف دیگر "مایومی سوزا لیما " با طرح موضوع و تحلیل فضاهای مخصوص به کودکان، توجه خاص خود را به آنها و نیازهایشان، معطوف ساخت، همچنین به عنوان معلم، وظیفه مراقبت از شاگردانش را به عهده گرفت و پیشنهادات و سیاست های قابل اجرای دانشجویان معماری اش را پی گیری می کرد. "الیزابت فرانسکا " موسس استودیو 2E در زمینه ایده پردازی درساخت شهر، تمرکز و دقت نظر بر روی طراحی خانه های اجتماعی به عنوان پناهگاه داشت. و در آخر "جولیا کینگ" با دقت به نیازها و طراحی و اجرای سیستم دفع فاضلاب در محل سکونت زاغه نشینان هند، مسبب دستیابی به بهبود ارزشمندی درکیفیت زندگی ساکنین منطقه شد.

الیزابت فرانسکا

معمار برزیلی و بنیانگزار استودیو 2E در زمینه ایده پردازی در ساخت شهر، وی مسولیت سازمان های وابسته به دولت مانند بانک جهانی، توسعه و گسترش جهانی بانک ها و سکونتگاه (پناهگاه)های تحت نظارت سازمان ملل متحد را از سال 2000 بدست گرفت. برای مدتی بیش از سه دهه وی زندگی خود را برای ترفیع معماری و شهرسازی، بزرگداشت رویدادهای مهم، برگزاری رقابت ها و نمایشگاهها در انستیتو برزیلی معماری و وزرات مسکن وقف نموده است. در سال 2002 او مسول بخش نمایشگاهی برزیل در هشتمین بیینال معماری در ونیز بود. همچنین نویسنده و ویرایشگر بیش از 20 نشریه معماری و شهرسازی و مسول بخش بازنگری و ویرایش نشریه اختصاصی دپارتمان مسکن موسوم به همسایگی جدید در سائوپائولو بوده است.

جین دروو

معمار انگلیسی متولد سال 1911، وی مسول پروژه های متعددی در زمینه حمایت از بی خانمان ها و بینوایان درافریقا و آسیا بود، وی با اجاره و واگذاری فضا های کار و آموزش تکنیک های ساخت به آنها، امکان درآمد زایی و ایجاد شغل را برایشان بوجود آورد. او مدارس، بیمارستانها و خانه های اجتماعی متعددی را در قندهار، لیورپول، لوگوس و غنا و دیگر نقاط جهان طراحی کرد. او در سال 1996 در سن 85 سالگی درگذشت.

جولیا کینگ

زن معماری که در سال 2014، ملقب به "پدیدآورنده آب سیب" شد، سیستم کانال های دفع فاضلاب را در محل زندگی زاغه نشینان هند اجرا کرد. همچنین خانه های بهداشت و تشکل هایی برای حاشیه نشینان شهردهلی ایجاد کرد.


جولی ایزنبرگ

معمار متولد 1964، او وهمسرش "هانگ کونگ"، دفتر خود را با نام "کونگ آیزنبرگ" تاسیس کردند. او تجدید نظری در پروژه ارزش ها وامکانات معماری در زمینه توسعه اجتماعی در دسترس و همچنین معماری باارزش با کمترین قیمت برای خانه های اجتماعی و انجمن ها انجام داد.


جولی ایزنبرگ

معمار متولد 1964، او وهمسرش "هانگ کونگ"، دفتر خود را با نام "کونگ آیزنبرگ" تاسیس کردند. او تجدید نظری در پروژه ارزش ها و امکانات معماری در زمینه توسعه اجتماعی در دسترس و همچنین معماری باارزش با کمترین قیمت برای خانه های اجتماعی و انجمن ها انجام داد.






مایومی سوزا لیما

معمار برزیلی و طراح باغهای طبیعی به سبک ژاپنی، او در سال 1934 متولد و در سال 1994 در سن 60 سالگی درگذشت. وی مسول هماهنگی پروژه های موسوم به MASP، طراح مدل های مدارس دولتی و سازنده مدارس در " جاردیم فورتالزا"، در همسایگی" وارجینها "(به عنوان شریک)می باشد. در محیط دانشگاهی او منتقدد سیستم سرمایه داری در ساخت و ساز بود. به مدت 30 سال او در کنار دانشجویان، فارغ التحصیلان و مسولان دبیرستانها و کودکان کار، برای دریافت مشکلاتشان و تحلیل آنها و ارتباط این مسائل با فضاهایی که کودکان در اجتماع دارند، پرداخت.


تحریریه معماری آرل
مترجم: نغمه مقصود

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-2415.html