معماری دو برج بدون سایه در لندن



رفع مشکل سکونت جمعیت رو به افزایش بریتانیا از نگاه گروهی به واسطه بنای برج‌ها و آسمان‌خراش‌های بلند در شهرهای این کشور ممکن خواهد‌بود،‌ راه حلی که موجب مسدود شدن نور خورشید و تاریک‌تر شدن معابر شهرهای انگلستان خواهد‌شد.
براساس گزارش ایندیپندنت، یك شركت معماری بین‌المللی برای رفع این مشكل طرح بنای دو برج بدون سایه را ارائه كرده‌است، برج‌هایی كه با همكاری یكدیگر نور خورشید را به درون خیابان‌ها و كوچه‌ها باز می‌تابانند.





طرح این برج‌ها را شركت معماری NBBJ در راستای مناقشاتی كه برسر رشد روزافزود برج‌ها و ساختمان‌های بلند در بریتانیا درگرفته‌است، ارائه كرده‌است. تنها در شهر لندن، بیش از 230 برج در دست ساخت هستند، درحالی كه ساخت برج‌های مرتفع در دیگر شهرهای انگلستان از قبیل منچستر و ریدینگ نیز رشدی سریع دارند.

طرح این شركت شامل دو برج منحنی و زاویه‌دار است تا میزان سایه در آنها به حداقل برسد. طراحان این برج‌ها با استفاده از معادلات ریاضی تمامی زوایای تابش خورشید در طول سال را محاسبه كردند و اطلاعات آن را در طراحی دو برج مورد استفاده قرار دادند.




برج‌ها به شكلی طراحی شده‌اند تا بتوانند نور خورشید را در مناطقی كه پایین‌تر از آنها قرار گرفته،‌ پراكنده سازند تا علاوه بر از بین بردن سایه‌های خود، از وقوع فاجعه‌ای مشابه آنچه در سالا 2013 در لندن رخ داد نیز پرهیز كنند. در سال 2013 برجی به نام واكی‌تاكی در اثر اشتباه در محاسبات طراحی به شكلی بنا شده بود كه پرتو‌های شدید و پرحرارت خورشید را روی زمین متمركز می‌كرد، شدت حرارت این پرتوها به اندازه‌ای بود كه می‌توانست بخش‌های مختلف خودروها را ذوب كند، شهروندان حتی برای نمایش شدت حرارت نور خورشید در زیر این برج،‌با استفاده از نور بازتابانده شده تخم‌مرغ نیمرو می‌كردند.

منطقه احتمالی بنای دو برج بدون سایه جدید، گرینویچ در جنوب لندن است، اما می‌توان اصول ساخت آنها را در هرجای دیگری از شهر به‌كار برد. شركت NBBJ طراحی ساختمان‌هایی برای شركت‌های بزرگی از قبیل آمازون،‌گوگل، سامسونگ و مایكروسافت را به عهده داشته‌است.


تحریریه معماری آرل
گرداورنده : مسعود فلاح
منبع : آرل ، همشهری آنلاین

لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-2385.html