مجتمع تجاری-مسکونی از معماران Philippe Dubus



این ساختمان در Le Havre در کشور فرانسه واقع شده است. متراژ آن 4745 مترمربع می باشد و در سال 2013 با معماری شرکت Philippe Dubus ساخته شده است.



این ملک خصوصی در منطقه Docks du Havre 76 واقع شده است و دارای 65 واحد می باشد. و بر چند چیز جزئی قدیمی مانند ساختار گوشه های کوچک که ساختمان جدید را محصور کرده است تاکید می کند، در حالی که همزمان پوسته بتنی و فلزی نما را نشان می دهد.



بخش اصلی ساختمان بر طراحی بسیار مدرن تکیه کرده، در حالی که گوشه کوچکی از این ساختمان اشاره ای بر طراحی گذشته دارد.



این طرح شامل چندین فرمت مختلف می باشد: از استودیو گرفته تا 5 واحد آپارتمان، از خانه های شهری تا خانه های کوچک با مسیرهای بسیار در بین آنها. کل این مجموعه توسط مسیرهای پیچ در پیچ در باغ مرکزی که موجب افزایش قابلیت میزش در میان ساکنان می شود به صورت یکپارچه در کنار هم قرار گرفته اند. در سمت عرشه یک مسیر کم ارتفاع ساختمان های موجود را به واسطه خانه ها و دو طبقه واحد مسکونی که توسط معابر قابل دسترسی می باشند به هم مرتبط کرده است. این باغ با خانه های شهری احاطه شده است. دسترسی به این ساختمان از چندین روش امکان پذیر می باشد: آسانسورها راه پله هایی که از خیابان یا طبقات مختلف پارکینگ ها و راهروها در واقع به استقبال ساکنان می آیند. این تنوع دسترسی و مقیاس های مختلف موجب شده است تا این پروژه به سبک شهرنشینی ساخته شود.



کرت های فشرده این ساختمان بر اساس یک اصل ساده می باشد، یعنی دو واحد کوچک در اطراف یک هسته مرکزی با دو واحد بزرگتر (دارای 3 یا 5 اتاق) به شکل شیروانی ساخته شده است. واحدهای بزرگتر از راست به چپ اجرا شده است و در طبقه بعدی بلعکس می باشد، ایجاد یک قسمت زیگزاگی، سه لایه، در نما انباشته شده است که حداکثر زاویه دید ممکن را فراهم می آورد. با یک واحد سه خوابه شروع می کنیم، در این واحدها می توان از تراس و بالکن نیز استفاده کرد، و با داشتن واحدهای 4 و 5 خوابه انگار دو واحد را در اختیار داریم. این واحد فضای داخلی به سادگی با فضاهای نشیمن روزانه (شامل اتاق نشیمن و اتاق غذاخوری) و فضای شب (شامل اتاق خواب) در اطراف قسمت های دیگر خانه از جمله آشپزخانه و حمام سازماندهی شده است.



حجم و سادگی این پروژه در مقابل با سبکی پوسته آن، به طور مخصوصی با توجه به برنامه ریزی های پیچیده شکل گرفته است. عایق خارجی در طول بتن نمایان می باشد که توسط یک پوشش ضد صدا و ضد آب به روکش فلزی متصل می باشد. الگوی پوشش دارای حفره های منظم می باشد که عینا در تمام نماها تکرار شده است. احتمالا این بالکن می تواند توسط یک داربست کشویی(جایگشت کرکره) که اتاق خواب در پشت ناپدید می شوند روکش فلزی را پنهان کند. در نتیجه از خارج ساختمان منعکس کننده آسمان و محیط اطراف آن است.



تحریریه معماری آرل
مترجم : الهام زمان
گرداورنده : مسعود فلاح
منبع : archdaily ، topinearth


لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/News-View-2091.html