۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶

سبک معماری ژاپن یکی از قدیمی ترین و متغیرترین سبک های معماری دنیا می باشد. معماری ژاپن از دوران باستان در شرق آسیا تا امروز تغییرات چشمگیری را روند طراحی و ساخت بناهای خود ارائه کرده است. این بخش شامل توضیحاتی اعم از: معماری مدرن ژاپن، معماری خاانه های ژاپنی، خانه های سنتی ژاپن، معماری معابد ژاپن و شرحی بر سبک کار کیشو کوروکاوا می باشد. 
یک محله از شهر توکیو، در گذشته پر از خانه‌های قدیمی و تپه طبیعی بود. گروه معماری هدرویک استودیو، با نگاه به گذشته این محله و الهام از تپه‌ها، طراحی ساختمان مدرن را برای دگرگون‌سازی کل محله در نظر گرفت. محوطه سازی، طراحی نما و زیرساخت‌های پروژه با هدف تقویت ارتباطات اجتماعی مبتنی بر اصول معماری اجتماعی انجام شدند. 
کشور ژاپن در بحث مقاوم‌سازی ساختمان‌هایش در مقابل زلزله ده‌ها سال از سایر نقاط جهان پیشی گرفته است. این کشور به دلیل ساختمان‌های ضد زلزله در جهان شهرت دارد. شاهکارهای مهندسی مدرن در ساختمان های مقاوم در برابر زلزله ژاپن به این کشور کمک کرده‌اند تا با زلزله‌های قدرتمند متعددی مقابله کند که گهگاه سرزمین‌شان را درهم می‌شکنند. 
استفاده از سازه‌های ارتجاعی یکی از تکنولوژی‌های رایج در ژاپن برای مقابله با زلزله‌های فاجعه‌بار است. اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که این کشور چگونه ساختمان‌های خود را در برابر زلزله مصون می‌کند؟ از چه تکنولوژی‌هایی بهره می‌گیرد؟ یا اینکه بهترین ساختمان‌های ضدزلزله ژاپن کدام هستند؟ در ادامه این نوشتار به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد.
 
تحریریه معماری آرل
این اثر هنری موقت یک ساختاری اقتصادی توجیه پذیر می باشد که فضایی به ابعاد دو تاتامی (3 متر مربع) را اشغال کرده است. کاربری این پروژه تجربی، یک چایخانه سنتی ژاپنی است که در نمایشگاه هنری Echigo-Tsumari 2018 ارائه شد و شیوه های معماری ژاپنی را با معماری پارامتریک را تلفیق نمود. در این نمایشگاه از معماران خوسته شده بود که بر چگونگی غلبه بر مفهوم فضای همگن در قرن بیست و یکم راه حل هایی ارائه دهند. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی ساختمان اداری تجاری HULIC یک مجموعه ای پله ای است که بنا به خواست طراحان هر طبقه به عنوان یک حجم تجسم شده به واسطه طراحی نمای شیشه ای عابران را تحت تأثیر قرار می دهد. با گذر از کنار این ساختمان تکاپو و جنبش درون ساختمان را مشاهده می کنید و به درک مطلقی از فعالیت های درون بنا دست میابید. به این ترتیب،شما به عنوان یک فرد رهگذر ساختمان را نه از نشانه ها، بلکه نسبت به حجم آن تشخیص می دهید.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
ما در این پست 11 پروژه از بهترین های معماری آسیای جنوب شرقی را معرفی کردیم. این 11 پروژه معماری به بهانه زیبایی های اقلیمی بهار و جلوه بصری شکوفه های درختان گیلاس و بادام انتخاب شده اند که در کشور ژاپن و کره جنوبی بیشترین کاربرد را دارد. پوشش گیاهی یکی از اِلمان های پرکاربرد در معماری ژاپن و معماری کره می باشد و نقش مهمی در ترویج فرهنگ و هنر این دو کشور ایفا می کند. در ادامه می توانید این پروژه ها را مشاهده کرده و از تأثیر درختان گیلاس و بادام در کارهای خود بهره ببرید.
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
طراحی مرکز میراث جهانی ژاپن توسط استودیو طراحی شیگِرو بَن یکی از قابل پیش بینی ترین پروژه های این گروه بود که بعد از مدت ها اجرای آن به اتمام رسید. ساختمانی که جایگاهی به مانند کوه را برای مردم ژاپن دارد و به نماد سمبلیک یونسکو تبدیل شده است. طرح مفهومانه شیگِرو بَن از بین 238 طرح پیشنهادی انتخاب شد. فرم کلی این مجموعه مانند آتشفشانی است که پس از فوران تبدیل به یک کوه در حال سقوط شده است. نگاه متفاوت به این مجموعه از زاویه ای دیگر یادآور مکان های مقدس سنتی در ژاپن می باشد که دارای ارزش معنوی فاخری می باشد. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
گروه معماری Sun tianwen در پروژه ای پیچیده، ویژگی های طمع حریص کار خود را در طراحی یک رستوران ژاپنی به نمایش گذاشته اند. طراحی رستوران ستسوگتا (Setsugekka) با تعبیه عرصه های چشمگیر هر فرد علاقمند به غذای ژاپنی را به خود جذب می کند. البته با نگاه به فرم بیرونی رستوران و طراحی جسورانه ورودی، هر فردی علاقمند می شود تا با گذر از کنار آن به داخل ساختمان برود. نمای روشن، ورودی نورانی، عرصه شیشه ای آبی رنگ و پس زمینه سیاه رنگ سقف در طراحی داخلی صرفاً به عنوان یک برنامه مفهومی به کار نرفته اند. اما ترکیب این چند ویژگی باعث شده تا به لحاظ بصری تعادل در فضا ایجاد شده و از نظر کاربری، هارمونی مناسبی خلق کند. 
با  آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
کیشو کوروکاوا (متولد 8 آوریل 1943 – درگذشته 12 اکتبر 2007) یکی از معمارن برجسته ژاپن در قرن بیستم بود. وی به عنوان یکی از شناخته شده ترین بنیان گذاران سبک متابولیست (Metaolist) در دهه 60 میلادی به شمار می رفت. کوروکاوا در طول دوران حرفه ای فعالیت خود رویکرد فلسفی خاصی برای درک معماری و پروژه های خود در نظر گرفته بود. کوروکاوا پس از گذراندن تحصیلات خود در دانشگاه توکیو زیر نظر کنزو تانگه در سال 1959، جنبش متابولیست را به وسیله یک گروه آزاد به نام های: کیونوری کیکوتاکا، فومیهیکو ماکی و شخص کنزو تانگه آغاز نمود. اصول کار متابولیست به اندیشه های ناپایداری و تغییر می پرداخت و پیش تر به عنوان سبکی با فرآیندهای طبیعی در نظر گرفته میشد. 
با آرل در ادامه همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
توکیو پایتخت کشور ژاپن دوبار به طور کامل ویران شد بار اول در سال 1923 به سبب زمین لرزه بزرگ کانتو و پس از آن به علت بمباران های گسترده در طی جنگ جهانی دوم بود. لذا چشم انداز کنونی توکیو بسیار مدرن و معاصر می باشد و بناهای تاریخی بسیار کمیابی باقی مانده است. در ادامه مطلب با آرل همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
معماری: ArchitectsALTS Design Office
موقعیت: Shiga Prefecture, Japan
سال: 2016
مساحت: 114 متر مربع
این دفتر اداری از بازسازی یک انبار قدیمی در ژاپن خلق شده است؛ محیطی چتد عملکردی با تفکیک فضایی متفاوت! بنا به نظر کارفرما این دفتر به نحوی طراحی شده که مشتریان بتوانند از گذراندن وقت و گفتمان در آن لذت ببرند. چهار فضای خصوصی در آن تعریف شده که به صورت منحنی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و فضای عمومی را در میان خود ایجاد کرده اند. این نوع طراحی احساس قرار گیری در یک فضای عمومی را به بیننده القا می کند. در ادامه با آرل همراه باشید...
تحریریه معماری آرل
در طراحی داخلی ژاپنی اغلب از رنگ‌های خنثی و طبیعی برای ایجاد زمینه ای ساده استفاده می‌شود تا توجه افراد بیشتر به معماریِ پروژه معطوف شود. ضمن آن که رنگ‌های طبیعی و خنثی احساس ریخت‌وپاش بودن را کاهش می دهد و بر سادگی که لازمه طراحی شرقی است، تاکید می کند. در واقع، در طراحی داخلی به سبک ژاپنی بیشتر تک رنگ بودن و بافت غالب مد نظر است و محصول آن فضایی آرامش بخش خواهد بود. در ادامه با آرل همراه باشید...
مترجم: الهه کاشی
موقعیت: Prefetture Di Nagano/Japan
سال ساخت: 2015
این پروژه به عنوان مجموعه ی فرهنگی، دارای دو سالن و یک مرکز همایش می باشد، که این فضاها از طریق مسیر های داخلی به هم مرتبط می شوند. از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه طراحی سقف آن می باشد که تحت عنوان Gangi، در مناطق پوشیده از برف ژاپن، مرسوم است. در ادامه با آرل همراه باشید.


مترجم: نیلوفر محتاط
دوره ی Heisei، با شکست سیاست "اقتصاد حبابی" آغاز شد. سیاستی که در نتیجه ی آن معماران برای گرفتن پروژه به دولت وابسته بودند. Itsuko Hasegawa معمار معروفی است که در این زمان پروژه های فرهنگی معروفی را طراحی کرد. از میان این پروژه ها می توان به مرکز فرهنگی Sumida و مرکز Fukuroi اشاره کرد. در ادامه با ما در آرل همراه باشید.
مهندسین مشاور معماری
کاردستی با وسایل دور ریختنی
شرکت طراحی دکوراسیون اداری 
طراحی و اجرای فروشگاه زنجیره ای

عضویت در گروه معماران آرل

بعد از ثبت ایمیل ، حتما از طریق لینک فعال سازی ، عضویت خود را فعال کنید.


طراحی و ساخت ویلا
بازسازی ساختمان
اخذ تاییدیه کمیته نما 
طراحی داخلی مطب
تماس با گروه معماران آرل
: تهران ، نیاوران، سه راه یاسر،ساختمان آوا 2،
پلاک 250، طبقه 3، واحد 34
تلفن  :  ۶-۲۲۹۰۱۹۰۵-۰۲۱ 
فکس :    ۲۲۹۰۱۹۰۷-۰۲۱
ایمیل: info@arel.ir