۰۲۱-۲۲۹۰۱۹۰۵-۶
تحریریه معماری آرل
احتمالا تابهحال چیزهایی دیدهایم که به طرز عجیبی روابطشان هماهنگ به نظر میرسد و همه چیزشان سر جای خودش است؛ کوکِ کوک. آن چیز شاید کوزه یا فنجان کوچکی باشد، شاید رنگهای فرش زیر پایمان باشد یا شاید هم قطعهای از شوپَن . اجزای کوچک و بزرگ آنها جورِ دلنشینی کوک شده و به هم دوخته شده است. تعادل و هماهنگی را در خیلی از چیزهای طبیعی و مصنوعی به راحتی احساس میکنیم، ولی چطوری میتوانیم آن را بازتولید کنیم؟
نام پروژه : کوشک نمکی
طراح : حمید رضا مظفری بیدگلی / گروه طراحی سایبان سازه کاشان
محل اجرا: آران و بیدگل، دریاچه نمک بیست کیلومتری بعد از معدن نمک
کارفرما: جناب آقای حاجی احمد احمدی بیدگلی
طراحی : حمید رضا مظفری بیدگلی
اجرا: مهندس حمید رضا مظفری بیدگلی، مهندس محسن دیاری بیدگلی، آقای محسن کمال آرانی
نظارت: مهندس محسن دیاری، مهندس حمید رضا مظفری
سازه و مطالعات : محسن دیاری بیدگلی، حمید رضا مظفری بیدگلی، فرزانه صباغیان بیدگلی
جوایز : رتبه دوم، بخش عمومی جایزه معمار
عکس: استودیو دید
پروژه ویلای درچه در باغی در جلال آباد درچه اصفهان واقع شده است. زیر بنای پروژه 143 مترمربع در یک طبقه است. ساختمان برای استفاده خانواده مهندس مانی طراحی شده که البته اغلب به صورت دسته جمعی و مقطعی از ویلا استفاده خواهند کرد. ایده های اصلی طراحی ایجاد فضای یکپارچه قابل توسعه به فضای نیمه باز برای مهمانی های خانوادگی بوده است. ایده اصلی ساخت پروژه با توجه به بستر طراحی استفاده از فناوری و مصالح ساده، بومی و در دسترس برای ساخت و استفاده حداکثری از سامانه های غیرفعال(passive) انرژی و حفظ آن بوده است. گشایش فضایی و ایجاد فضای نیمه باز، ایجاد حداکثر دید به باغ و حذف گشودگی های غیر ضروری برای بهینه سازی انرژی و همچنین سایه اندازی بر روی سطوح شفاف جزء سیاست های طراحی پروژه محسوب می گردد.
خانه افشاریان جزو طراحی هایی است که از نظر فرهنگی و هنری هم دارای اهمیت است و از این حیث قابل مقایسه با آثار نقاشی و یا حتی داستان های عاشقانه است. ساختمان افشاریان در زمینی به مساحت ۳۱۲ مترمربع، در شهر کرمانشاه بنا شده و داری سه طبقه و متعلق به یک خانواده چهار نفره است. بنابر اظهارت معمار پروژه، رضا نجفیان، بر اساس نظر مشتری مبنی بر اینکه در آینده قصد دارد ساختمان را واحدهای جداگانه تعمیم دهد، تصمیم بر این شد تا ساختمان به گونه ای طراحی گردد که بتواند در آینده از یک خانه ی مسکونی به یک آپارتمان مسکونی تغییر وضعیت دهد. این چالش پیش روی تیم طراحی و معماری قرار گرفت و تصمیم بر این شد که ساختمانی انعطاف پذیر طراحی گردد که در آینده این قابلیت را داشته باشد که بتواند به آپارتمانی با واحدهای جداگانه تغییر وضعیت دهد و از سوی دیگر پس از توسعه همچنان ظریف و موزون باقی بماند.