سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

این هفته با سه نمایش «دکلره»، «تریو بدون هارمونی» و «سرگیجه» با شما خواهیم بود. در ادامه با معرفی این آثار همراه باشید.

نمایش دکلره

محل: تئاتر مستقل تهران

دوره اجرا: يكشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ – دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵

ساعت: ۲۱:۰۰

مدت: ۱ ساعت

بهای بلیت: ۳۵,۰۰۰ و ۳۰,۰۰۰ تومان

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

عوامل نمایش

نویسنده: مهدی کوشکی

کارگردان: مهدی کوشکی، صحرا فتحی

بازیگران: (به ترتیب حروف الفبا) ستاره پسیانی، لیلی رشیدی، صحرا فتحی، نوید محمدزاده

تهیه کننده: صحرا فتحی

مدیر تولید: محمد قدس

عکاس: نوشین جعفری

خلاصه داستان

دکلره تئاتری در ژانر مستند اجتماعی است در مورد خانواده‌ای که پدر، دختر و همسر همراه با مقتول، فضای اتفاق افتاده را در قالب بازجویی بازگو می‌کنند.

نشانی: تهران، ضلع شرقی چهار راه ولیعصر (تئاتر شهر)، خیابان رازی، نبش کوچه زند وکیل پلاک ۵۰

تلفن: ۶۶۹۷۹۷۳۵

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

نگاهی «دکلره» شده به جامعه

به نقل از سایت مشهد تئاتر: نقدی بر نمایش «دکلره» به نویسندگی مهدی کوشکی و کارگردانی حسام محمدی

نمایش «دکلره» یک اتفاق جنایی است که در آن جنایت دست مایه قرار گرفته و به عنوان یک متریال به کار گرفته می شود. در این اثر نمایشی از فضای کلی فاصله گرفته می شود و موضوع با معرفی محیط و دغدغه های ساده اجتماعی، مطرح می شوند.

«دکلره» تصویری بی رنگ شده از وقایع مستند، مشکلات اقتصادی، جرم ها، اتفاقات و ناگواری های جامعه امروز است که فراوان عادی شده است و در واقع «دکلره» از مرحله بحرانیِ «احساس عدم امنیت» پرده بر می دارد. گویی «امنیت و آرامش» دیگر «رنگ باخته» است. رفاه و زندگی خوش، دیگر «رنگ باخته» است. و حالا همه با یک «زندگیِ دکلره شده» مواجهیم.

در نمایش دکلره، «جنایت» در فضایی ناشی از درام اجتماعی به گونه ای مونولوگ وار به خورد مخاطب داده می شود. نگاهی که در این متن قابل توجه است، پاره پاره گویی در «روایت» داستان است که گاهی تلنگر به تئاتر مستند با ادبیاتی ژورنالیستی می زند. این نمایشنامه برخلاف نمایشنامه‌های دیگر که حاصل تکنیک و تخیلات نویسنده است، برآمده از سخنان تک‌تک افراد جامعه است و ذهن نویسنده در حکم دوربین مستندسازی است که به دنبال سوژه در حرکت است. از دیگر تاکید های نویسنده اثر حفظ فضای مستقل شخصیت‌ها است، گویی هر کدام در اتاقی جداگانه بازجویی شده اند و با کنار هم قرار دادن قطعات آن‌، روایت کلاژگونه‌ای پدید آورده می شود.

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

نمایش سرگیجه

محل: سالن حافظ

دوره اجرا: يكشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ – پنجشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۵

ساعت: ۱۹:۰۰

مدت: ۱ ساعت

بهای بلیت: ۲۰,۰۰۰ تومان

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

عوامل نمایش

نویسنده: پویا صادقی، ایمان صیادبرهانی

طراح و کارگردان: پویا صادقی و ایمان صیادبرهانی

بازیگران: محمد برهمنی، سعید زارعی، ایمان صیادبرهانی، سهیل سهیلی، مجید اسدی، زینب همتی

تهیه کننده: سجاد افشاریان

مشاور کارگردان: میرسعید مولویان

سرپرست گروه: محمد برهمنی

و دیگر عوامل اجرایی…

نشانی: خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، روبروی تالار وحدت، سالن حافظ

تلفن: ۶۶۷۵۶۰۴۲

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

یادداشتی بر نمایش سرگیجه

سجاد افشاریان گفت: نمایش «سرگیجه» محصول خلاقیت یک گروه جوان و درجه یک است که در زمانه‌ای که فقط در مدت 20 تا 30 روز کاری را به صحنه می‌برند، حدود هشت‌ماه تمرین کرده‌اند.

به نقل از سایت خبری تئاتر: تهیه‌کننده‌ی نمایش «سرگیجه» درباره‌ی این نمایش که در تالار حافظ روی صحنه می‌رود، گفت: گروهی که این نمایش را آماده کرده‌اند، با وجود جوانی حرفه‌ای هستند و در تئاتر حضور جدی دارند. البته معادلات تئاتر در این سال‌ها تغییر کرده و تصمیمات دولتی هم به این تغییرات دامن زده است، مثل از بین رفتن قرارداد تیپ یا واگذاشتن گروه‌های تئاتری به حال خود تا خرج‌شان را درآورند یا اینکه تئاتر به سراغ چهره‌های غیرتئاتری رفته و نیز تکثیر سالن‌هایی که به هر حال به دنبال پر کردن سالن از تماشاچی هستند.

افشاریان افزود: در این وانفسا با یک گروه تئاتر جوان مواجه شدم که در زمانه‌ای که گروه‌ها فقط 20 تا 30 روز برای اجرا تمرین می‌کنند، آن‌ها هشت ماه بود که برای تولید نمایش خود زحمت می‌کشیدند و تولید خلاقه‌ای مبتنی برادبیات را در نظر داشتند، همین باعث شد تهیه‌کنندگی نمایش «سرگیجه» را بر عهده بگیرم.

وی اضافه کرد: تاکنون استقبال خیلی خوبی از نمایش در چند اجرایی که پشت سر گذاشته‌ایم صورت گرفته است، آن هم در شرایطی که در یکی از ماه‌هایی که از نظر کاری برای اجرای تئاتر مناسب نیست نمایش را قبل از افطار به صحنه می‌بریم که همین هم با کنسل شدن اجرای یک نمایش دیگر و لطفی که داشتند فراهم شد.

کارگردانی «سرگیجه» به طور مشترک برعهده پویا صادقی و ایمان صیادبرهانی است. نمایش «سرگیجه» براساس رمان «منگی» از زوئل اکلوف در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر حضور داشت و توانست جایزه ویژه گروه «بازیگران خانه تئاتر» را دریافت کند.

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

نمایش تریو بدون هارمونی

محل: تئاتر باران

دوره اجرا: دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ – سه‌شنبه ۰۸ تير ۱۳۹۵

ساعت: ۱۹:۰۰

مدت: ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه

بهای بلیت: ۲۵,۰۰۰ تومان

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

عوامل نمایش

نویسنده و کارگردان: سیاوش پاکراه

بازیگران: (به ترتیب الفبا) ایوب آقاخانى، نگار عابدى، حمیدرضا نعیمى

تهیه کننده: فرشته آریان

مدیر تولید: حسن جودکى

و دیگر عوامل اجرایی…

شماره رزرو: ٠٩٣۵۵۶٢٩٨٢٢

نشانی: خیابان فلسطین، پایین تر از خیابان انقلاب، پلاک ۲۹۲

تلفن: ۶۶۱۷۶۸۲۵ – ۶۶۱۷۶۸۱۲ – ۶۶۱۷۶۴۰۳

سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه
سه شنبه های تئاتر: نمایش دکلره، نمایش تریو بدون هارمونی و نمایش سرگیجه

اطلاعات تکمیلی

گردآورنده: پروانه شاه سوار

تحریریه معماری آرل

منابع: teater, tiwall, tik8