آموزش اکسل

آموزش اکسل

درس اول- آشنایی با اکسل
درس دوم- آشنایی با صفحه‌ گسترده و انواع داده ها
درس سوم- کار با سلول ها
درس چهارم- قالب بندی، ترازبندی و کارهای بیشتر با سلول ها
درس پنجم- کار با برگه ها
درس ششم- ادامه کار با برگه ها
درس هفتم- ورود مراجع و اطلاعات خارجی به اکسل
درس هشتم- کار با توابع و فرمول ها
درس نهم- معرفی برخی توابع
درس دهم- کار با نمودارها
درس یازدهم- كار با ليست ها



درس اول- آشنایی با اکسل

خلاصه ای از درس اول
اگر تاکنون با این نرم افزار آشنایی نداشته اید و حتی هیچ ایده ای درباره کارکرد آن ندارید، اصلا نگران نباشید! قدم به قدم با این دوره آموزشی پیش بروید و با استفاده از تصاویر، همزمان به اجرای دستورالعمل ها بپردازید. خواهید دید که در پایان این دوره، به راحتی به نرم افزار اکسل مسلط شده اید!
نرم افزار اکسل، یکی از نرم افزارهای بسته مجموعه آفیس (Office) محصول شرکت مایکروسافت است که در دسته برنامه های اداری (Desktop Application) این مجموعه قرار دارد.

درس دوم- آشنایی با صفحه‌ گسترده و انواع داده ها

خلاصه از درس دوم
در درس قبل با محیط، بخش ها و زبانه های اصلی نرم افزار اکسل آشنا شدیم. در این درس با اصطلاحات و عبارات بیشتری آشنا خواهیم شد. در عین حال کار با سلول ها را خواهیم آموخت و چند تمرین نیز انجام خواهیم داد.
صفحه گسترده ، آشنایی با انواع اطلاعات ، مقدار ، فرمول ، یک پروژه ساده فرمول نویسی ، روش ایجاد یک فرمول ریاضی ، تقدم عملگرهای ریاضی ، برگردان و انجام مجدد (Undo and Redo)

درس سوم- کار با سلول ها

خلاصه از درس سوم
همانطور که پیشتر اشاره شد، یک سلول می تواند یک «مقدار» یا یک «فرمول» را بپذیرد. برای وارد کردن داده در یک سلول، کافیست که بر روی آن سلول کلیک چپ کنید و سپس داده مورد نظر را تایپ کنید. برای اینکه داده مورد نظر را در نهایت به سلول اختصاص دهید، باید پس از وارد کردن، یکی از کلیدهای Enter یا Tab از صفحه کلید را فشار دهید.
در صورتی که کلید Enter را انتخاب کنید، بعد از اینکه داده به سلول اختصاص داده شد، مکان نما در سلول زیرین قرار می گیرد. در صورتی که کلید Tabرا انتخاب کنید، داده به سلول اختصاص داده شده و مکان نما در سلول بعدی قرار می گیرد.

درس چهارم- قالب بندی، ترازبندی و کارهای بیشتر با سلول ها

خلاصه از درس چهارم
در این درس ادامه کار با سلول ها را خواهیم آموخت. مواردی همچون: قالب بندی، شیوه نمایش اعداد، تاریخ و ساعت در یک سلول، ترازبندی محتوای درون سلول، خصوصیت های قلم، خصوصیت های کادر سلول و رنگ آمیزی یک سلول.
قالب بندی: به تنظیمات درون یک سلول، قالب بندی سلول می گویند. به عنوان مثال، وقتی اعداد را سه رقم سه رقم با علامت كاما جدا كنيم، سلول را به یک نوعی «قالب بندی» کرده ایم. تنظیمات قالب بندی می تواند شامل رنگ، اندازه، نوع داده و... باشد.

درس پنجم- کار با برگه ها

خلاصه ای از درس پنجم
برای تسلط بیشتر به یک پروژه اکسل، علاوه بر کار با سلول ها، لازم است که کار با برگه ها یا Sheetها را نیز بیاموزید. در این درس شیوه کار با برگه ها را بررسی می کنیم.
جابجایی بین برگه ها
تغییر نام برگه ها
قوانین نامگذاری
انتخاب همزمان چند برگه مجاور
انتخاب همزمان چند برگه غیر مجاور
انتخاب همه برگه ها
اضافه کردن برگه ها
کپی کردن و انتقال دادن برگه ها
تقسیم کردن صفحه برای نمایش سلول های «دور از دسترس»
ثابت کردن سطرها و ستون های خاص

درس ششم- ادامه کار با برگه ها

خلاصه ای از درس ششم

ارتباط اطلاعات در دو برگه

در برخی پروژه ها لازم است که میان دو برگه، ارتباط برقرار کنید. منظور از ارتباط این است که هر تغییری در مقادیر سلول های یک برگه اعمال کردید، این تغییرات به طور خودکار در برگه مرتبط با آن نیز اعمال شود.
برای ارتباط اطلاعات در دو برگه، ابتدا برگه مبدا که حاوی اطلاعات است را فعال کنید. سپس سلول یا سلول هایی که می خواهید با برگه مقصد مرتبط کنید را انتخاب کرده و آنها را Copy کنید. در تصویر زیر سلول های A1 تا A10 و B1 تا B10 به منظور ارتباط انتخاب شده اند.

درس هفتم- ورود مراجع و اطلاعات خارجی به اکسل

 خلاصه ای از درس هفتم

برنامه اکسل قادر است داده هایی را از منابع نرم افزاری گوناگون همچون نرم افزار Access و Word و یا صفحات وب و پرونده های متنی را در برگه ها وارد و فعال کند.
در این درس علاوه بر یادگیری درج این منابع اطلاعاتی در برگه ها، با برخی از گزینه های زبانه Insert همچون درج جدول، درج تصویر، درج نمادهای ریاضی و درج اشکال در اکسل آشنا می شویم.

درس هشتم- کار با توابع و فرمول ها

خلاصه درس هشتم

همانطور که پیشتر اشاره شد، برنامه اکسل برای انجام محاسبات ریاضی، از امکاناتی نظیر «فرمول نویسی در سلول ها» استفاده می کند. در این درس با امکانات محاسباتی اکسل و کار با فرمول ها آشنا خواهیم شد.

به طور کلی، فرمول ها از عملگرهای ریاضی، عددها و یا آدرس سلول ها تشکیل می شوند.

درس نهم- معرفی برخی توابع

در این درس به معرفی و کاربرد برخی از توابع اکسل می پردازیم. 

درس دهم- کار با نمودارها
یکی از قابلیت های مهم نرم افزار اکسل، رسم نمودار براساس داده های موجود در صفحه گسترده است که به تجزیه و تحلیل داده ها کمک می کند و می تواند سبب ارزیابی و مقایسه ساده تر و سریع تر داده ها شود. در این درس با انواع نمودار در اکسل و کار با آنها آشنا خواهیم شد.


درس یازدهم- كار با ليست ها

همانطور که در درس های قبل اشاره شد، یکی از کاربردهای مهم نرم افزار اکسل، مدیریت و ویرایش ساده تر داده ها است.
یکی از امکانات اکسل، ایجاد و مدیریت لیست ها است. منظور از لیست، جدول حاوی اطلاعات است که معمولا سطرهای آن را «رکورد» و ستون های آن را «فیلد» می نامند.
منظور از «رکورد» مجموعه داده های وارد شده در یک سطر و منظور از فیلد نیز مجموعه داده های وارد شده در ستون ها است.



لینک مستقیم : https://www.arel.ir/fa/Pages-View-366.html